Stryktipset, vecka 11, 17 mars 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 11, 17 mars 2018

En underbar fotbollsvecka går mot sitt slut, men inte utan att kröna den med det bästa som finns. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester U – Brighton 1
• Kvartsfinal i FA-cupen. United åkte ur CL mot Sevilla i veckan och lite rotation kan vara att vänta här. Brighton är långt ifrån uselt men får det förstås svettigt mot ett revanschsuget United som bara kan vinna FA-cupen den här säsongen. Visst skrälldrag då procenten börjar balla ur.

 

2. Bournemouth – WBA 1
• Tungt tungt för tabelljumbon WBA som föll med 1-4 hemma mot Leicester senast. Möter ett hemmastarkt Bournemouth som bara har sex poäng ned till strecket och inte tänker vika sig en tum. 14 raka bortamatcher i ligan för WBA utan seger.

 

3. Huddersfield – Crystal Palace 1(x2)
• En riktig sexpoängsmatch i botten av tabellen och det känns öppet. Palace sprudlar inte direkt men man har gjort mål i åtta raka bortamatcher och kan mycket väl pilla in ett par baljor på Huddersfield som bara vunnit en av de nio senaste hemmamatcherna.

 

Kolla in bombutbudet!

 

4. Liverpool – Watford 1
• Svårt att imponeras av Watfords bortaform just nu. På de nio senaste bortamatcherna har man statistiken 0 1 8 och har nollats i sju av dessa matcher. Bra läge för Pool att ta en fin trepoängare på Anfield och komma närmare andraplatsen bakom City.

 

5. Stoke – Everton 1(x2)
• Bara en seger på de elva senaste ligamatcherna för Stoke så inte undra på att man ligger risigt till (näst sist). Man har dock bara en poäng till säker mark så ingen idé att lägga sig ned och dö än. Det finns definitivt möjligt att störa Everton som bara vunnit en av de 23 senaste bortamatcherna i ligan!

 

6. Birmingham – Hull 2
• Sju raka ligatorsk för Birmingham som ligger trea från slutet. Nu ställs man mot ett pånyttfött Hull som har två raka segrar och gjort sju mål på dessa. Slår Birmingham av bara farten? Kul tvåa.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

7. Bolton – Aston Villa (x)2
• Tankeställare för Villa senast när man hemmaföll med 1-3 mot QPR. Man streckas hårt mot Bolton som alltid krigar på fint, framförallt hemma där man är svårslaget. Minst kryssgarderingen får följa med.

 

8. Brentford – Middlesbrough (x)2 M
• 4 1 0 på de fem senaste matcherna för Boro och mycket viktiga poäng in på kontot. Nu är man uppe på kvalplats! På resande fot övertygar man inte och kan få problem med Brentford som dock är inne i en liten svacka.

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Bristol C – Ipswich 1(x2)
• Försvararna Bryan och Flint avstängda för Bristol som kämpar för att hitta formen igen – tre poäng upp till kvalplatserna. Men bara en vinst på de åtta senaste och jag tänker inte spika ettan till ca 60%. Framförallt inte mot Ipswich som hittat bortaformen med fem raka bortamatcher utan förlust. Minst kryssgarderingen ska med!

 

10. Leeds – Sheffield W 1(x)
• Nämen hej Slamp-Leeds! Vad otroligt vidrigt att se dig på kupongen ännu en gång. Slamporna borde dock ha bra chans hemma mot Sheffield som har en riktig floppsäsong bakom sig och en bortaform som är usel – en seger på de tolv senaste bortamatcherna. Jag hoppas att 1x ska räcka (men det gör det förstås aldrig när jälva Leeds är inblandat).

 

11. Norwich – Reading 1(x)
• Två av de kryssgladaste lagen i serien så ingen skräll att krysset ska med. Det brukar bara vara topplagen som åker hem från Norwich med tre poäng men bottenkämpande Reading är nog ganska glada över en pinne.

 

12. Sheffield U – Nottingham 1(x2)
• Jag tycker att Forests skrällchanser är större än vad procenten pekar på nu. Man har förbättrats under tränaren Karanka och även fast man ligger lite meningslöst i tabellen så har chans till poäng mot ett pressat United. Kul helgardering som rensar fint vid kryss eller tvåa.

 

13. Sunderland – Preston (x)2
• Även fast det “bara” är fem poäng upp till säker mark för Sunderland så känns man ändå inte riktigt nära. Formen är konstant usel och det verkar inte bli någon förbättring. Nu har man målvakten Jason Steele och mittfältaren Jonny Williams avstängda. Preston har ett riktigt bra lag och är dessutom vrålmotiverat då man endast har fyra poäng upp till kvalplatserna.

Här har du veckans Stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.