Stryktipset, vecka 11, 16 mars 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 11, 16 mars 2019

Så, ännu en vecka går mot sitt slut – men inte utan stryktips förstås! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Swansea – Manchester C 2
• FA-cupen. Nej det är väl ingen idé att ödsla tid här. Det spelar (typ) ingen roll vilket lag City ställs mot, framförallt inte Championship-motstånd i FA-cupkvart.

 

2. Wolverhampton – Manchester U (1x)2
• FA-cupen. Visst ska United vara favorit, men varningens finger för Wolves som definitivt kan störa – man har redan slagit ut Liverpool ur FA-cupen och kan dräpa ytterligare ett topplag.

 

3. Bournemouth – Newcastle 1(x)
• Premier League. Callum Wilson tillbaka i elvan och tillbaka i målform för Bournemouth, dock lite frågetecken för Brooks och Fraser. Jag vill gärna se startelvorna innan jag bestämmer mig. Viktige Schär avstängd för gästerna som gör det bäst hemma.

 

4. Burnley – Leicester (1x)2
• Premier League. Tre raka torsk för Burnley som balanserar på nedflyttningsstrecket. Brendan Rodgers vann senast med sitt Leicester och kan mycket väl göra det igen. Men någon spiktvåa är det inte för mig!

 

5. West Ham – Huddersfield 1
• Premier League. Hemma har West Ham varit förvånansvärt stabilt den här säsongen och visst är det bara tre pinnar som gäller mot ett avsågat Huddersfield. Men procenten är riktigt hög på ettan…kan det vara värt ett lyxkryss till slut?

 

6. Aston Villa – Middlesbrough 1(x)
• Championship. Tungt för Boro som har två raka torsk där man tappat ledning till förlust. I senaste matchen fick man nyckelspelaren Ayala utvisad och han är avstängd nu. Villa har hittat formen med tre raka vinster och har nu ordentligt häng på topp sex.

 

7. Brentford – West Bromwich 1(x2)
• Championship. Brentford har inte gett upp detta, man ligger visserligen i mitten av tabellen men “bara” sju poäng upp så visst går det. Hemma är man riktigt vasst och det kommer att bli svettigt för gästerna, som dock har väldigt hög kapacitet.

 

8. Hull – QPR 1
• Championship. Hull hemma på KCOM Stadium är inget lätt uppgift för något lag, framförallt inte för bortasvaga QPR som har fem raka bortatorsk och bara en seger på de elva senaste bortamatcherna i ligan.

 

9. Ipswich – Nottingham 1(x2)
• Championship. Tabelljumbon Ipswich verkar inte riktigt att gett upp det här trots att man ligger en bra bit efter. En hel del bra insatser på slutet, men vinner gör man sällan. Det gör iofs inte Nottingham heller, ivarjefall inte på resande fot. Helst alla tecken.

 

10. Preston – Birmingham 1(x)
• Championship. Prestons magiska form håller i sig och nu har man elva raka matcher utan förlust. Visst borde man ha riktigt bra chans till poäng igen när Birmingham gästar. Preston är dock ingen vinstmaskin hemma (1 5 1 på de 7 senaste) så krysset följer med.

 

11. Rotherham – Norwich 2
• Championship. Lite otäckt hög procent på tvåan, men visst ska serieledande Norwich ha goda möjligheter till tre viktiga pinnar. Rotherham slåss dock för sin överlevnad och spelar riktigt bra just nu. Jag lämnar tvåan ensam just nu, men mycket möjligt att det följer med en gardering till slut.

 

12. Sheffield W – Blackburn 1(x) M
• Championship. Klassiskt möte! Lite skadebekymmer i Blackburn där både Danny Graham och Jack Rodwell är 50/50 på att spela. Så jag kikar gärna på startelvorna innan jag bestämmer mig. Fin form hos Sheffield som är svårslaget hemma på Hillsborough.

 

13. Stoke – Reading 1(x)
• Championship. Visst ska Stoke vara favorit, men det har man ju sagt förr. Man möter ett högmotiverat Reading som spelat skapligt på slutet. Jag tänker inte spika Stoke!

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.