Stryktipset, vecka 11, 15 mars 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 11, 15 mars 2014

Över 10 miljoner i jackpot så snåla inte med garderingarna. Jag kör R-4-4-144 (12) + en halvgardering. 288 kronor. Lycka till! /BB

1. Everton – Cardiff 1
• Inga större problem för hemmalaget även fast Jagielka testas sent. 82% är visserligen högt men Cardiff får det riktigt tufft med att rå på ett hemmastarkt Everton.

2. Fulham – Newcastle (1) 2
• Vinst som gäller för Fula Skinkan om man ska kunna överleva. Debuchy och Remy saknas hos gästerna så visst finns det en liten chans till tre pinnar, även fast jag såklart inte litar på att hemmalaget levererar.

3. Southampton – Norwich 1(x) M
• Ännu en stor hemmafavorit, och det ska Southampton vara med tanke på hur pass bra man är och hur pass dåligt Norwich är på bortaplan. Men 73% är för högt på ettan med tanke på hur tajta matcher det brukar bli lagen emellan. Och visst borde Norwich vara lite mer motiverat just nu?

4. Stoke – West Ham 1(x)
• Charlie Adam och Jon Walters borta för hemmalaget – rejäla avbräck, men kanske upplagt för att Guidetti ska få lite mer speltid. Gardering ska med här men frågan är om den ska vara halv eller hel. 1x för mig just nu, men om plånboken och sambon tillåter tycker jag det kan vara läge för helgardering.

5. Sunderland – Crystal P 1
• Viktig match i botten av tabellen – Sunderland har förvisso tre matcher mindre spelade än de flesta lagen omkring sig men ligger ändå näst sist och måste vinna sådana här matcher om man ska  något Premier League att göra nästa säsong. Bästa målskytten Chamakh borta skadad för gästerna som är ett av seriens sämre bortalag – nöjda med en pinne? Tuff kupong och jag spikar ettan.

6. Swansea – WBA 1
• Michu kan vara tillbaka för hemmalaget efter tre månaders frånvaro och det skulle såklart vara en rejäl förstärkning även fast han saknar en hel det matchtempo. Dock är Shelvey och Bartley borta skadade. Dock är skadebekymren värre i bortasvaga WBA som fick Reid, Yacob och Brunt skadade i förra helgens match mot United. Anelka har fått kicken av klubben. Håll koll på startelvorna, men just nu lämnar jag ettan ensam.

7. Bolton – Brighton 1(x2)
• Klurig match där Bolton slåss för att inte dras in i bottenstriden medan Brighton kämpar för en kvalplats till Premier League. Två lag i bra form men procenten på hemmaseger är omotiverat hög tycker jag.

8. Burnley – Leeds 1(x)
• Slamp-Leeds är tillbaka på kupongen – äntligen! 🙁 Sjuka resultat som vanligt när Leeds spelar. De två senaste matcherna har båda varit hemma och de slutade 1-5 och 2-4. Dock finns det inte en snöbolls chans i helvetet på att jag spikar Burnley till 71%. Varför? För att Leeds är Leeds. Danny Ings osäker till spel för Burnley.

9. Huddersfield – Blackburn 1
• Tre raka torsk för Blackburn och en kvalplats ser allt mer avlägsen ut – det blir ju inte lättare när skadorna fortsätter att hopa sig. Senaste skadan är på lagkaptenen Grant Hanley som troligtvis missar. Huddersfield kan få tillbaka bäste målskytten Vaughan. Även fast Rovers kan blixtra till ibland så levererar man oftast inte på bortaplan.

10. Ipswich – Wigan x(2)
• Intressant match mellan ett starkt hemmalag och så Wigan, seriens formstarkaste lag med fem raka ligasegrar och dessutom två FA-cupsegrar med vinst mot Man C på Etihad som grädden på moset. Nu kan man få tillbaka bäste målskytten Nick Powell efter skada. x2 räcker?

11. Millwall – Charlton 1(x2)
• Nyckelmatch för bottenstriden – Charlton jumbo men bara tre poäng upp till Millwall precis ovanför strecket och samtidigt har man hela fyra matcher mindre spelade. 56% på ettan och 18% på tvåan tycker jag känns lite skevt. Otäck match!

12. Reading – Derby 1(x2)
• Dalande form för gästande Derby som bara har en poäng på de tre senaste. Man ligger trea men har nu hela åtta poäng upp till Burnley på andraplatsen. Sjätteplacerade Reading beter sig också lite märkligt med tre raka svaga hemmamatcher bakom sig, mot mediokert motstånd dessutom.

13. Sheffield W – Birmingham 1(x2)
• Problem hos hemmalaget som har en jävla massa skador men nu har även inlånade Sam Hutchinson, Leon Best, Gary Gardner och Adedeji Oshilaja återvänt till sina respektive klubbar. Inga nya skador i Birmingham som borde ha bra chans att störa – 22% på tvåan är sjukt låg tycker jag.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Följ Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.