Stryktipset, vecka 10, 9 mars 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 10, 9 mars 2019

Massa miljoner i jackpott och en rolig kupong att sätta tänderna i – här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr.

1. Manchester C – Watford 1
• Jadu, spelar ju egentligen ingen roll vilket lag City möter. Visst kan det täta ta ut sin rätt, men City har så många spelare att välja på och ska vinna varje match ändå.

 

2. Cardiff – West Ham (1) 2
• Över 50 procent på West Ham känns i högsta laget med tanke på den svaga bortaformen och på Cardiffs extremt höga motivation.

 

3. Huddersfield – Bournemouth (1x)2
• Än så länge tycker jag att procenten på tvåan känns helt ok. Bournemouth stod upp bra mot City senast och kanske kan man kompenseras med tre poäng här mot dunderjumbon Huddersfield. Eeeh, jag är inte helt övertygad…

 

4. Leicester – Fulham 1(x2)
• Snopen torsk för Leicester på övertid borta mot Watford senast. Bra chans till revansch när sållet Fulham kommer på besök? Möjligt, men uppåt 80 procent på ettan börjar bli lite väl högt. Brendan Rogers är ny tränare för Leicester och det kan ta ett tag innan allt sitter.

 

5. Newcastle – Everton 1(x2)
• Svårbedömt möte. Newcastle har tagit sig ur den absoluta bottenstriden efter några fina segrar men även Everton har visat bättrad form. Helst alla tecken.

 

6. Southampton – Tottenham 2
• Det var nära senast att Southampton fick med sig poäng på Old Trafford, men föll till slut med 2-3. Det blir svårt att bjuda på en lika fina insats igen när Tottenham kommer på besök. Tvåan känns trolig.

 

7. Bristol C – Leeds (1) 2
• Stark 4-0-seger av Leeds senast mot WBA, men det var hemma och borta är man mer oberäkneligt och jag litar inte på laget. Bristol är starkt hemma även fast man föll senast mot Birmingham och har chans att störa.

 

8. Nottingham – Hull 1(x) M
• Viktig match i kampen om en playoff-plats. Båda lagen ligger på 50 poäng, med fyra poäng upp till sjätteplatsen. Hull har tagit två raka segrar och är i högsta grad med igen. Man kan säkert störa Forest som känns långt ifrån stabilt.

 

9. Bolton – Millwall 2
• Tufft läge för nästjumbon Bolton som har tre avstängningar till den här matchen och stora ekonomiska bekymmer. Även Millwall ligger pyrt till i tabellen, men borde ha bra chans till tre viktiga pinnar här.

 

10. Derby – Sheffield W 1(x2)
• Derby har blivit för stor favorit tycker jag. Sheffield har visat fin form på sistone och har lite häng på play off-platserna. Derby är aning skakigt och kan darra igen.

 

11. Middlesbrough – Brentford 1
• Boro är ett seriens mest stabila lag med en väldigt bra defensiv. Brentford har stora problem på resande fot och kommer att få det svettigt igen.

 

12. QPR – Stoke 1(x)
• Stoke börjar spela lite bättre nu när absolut inte gäller något. Även QPR har inte så mycket att lira för just nu. Stoke kryssar otroligt mycket inte omöjligt att även detta slutar oavgjort.

 

13. Reading – Wigan 1(x)
• Oj vad viktiga poäng det är på spel nu. Jag tror att hemmafördelen kan avgöra. Reading har börjat hitta lite form på slutet och det är sannerligen på tiden. Wigan har bra vunnit en av de åtta senaste matcherna och får svårt igen.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.