Stryktipset, vecka 10, 8 mars 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 10, 8 mars 2014

Tjena gänget – hoppas betongkepsen börjar glida av och att ni börjar hitta livsgnistan igen. Fullt fokus nu, för det är ett riktigt svår stryktips idag! R-0-7-16 (12) + 1 hel och 2 halv. 192 kronor. Lycka till! /BB

Expekt erbjuder ett riskfritt spel för 1000 kronor just nu. Alltså pengarna tillbaka om det skiter sig. Den dealen har du här. Singelspelsförslag på Bränn en Lax kommer eventuellt på Facebook senare – missa inte det! Följ Sparka & Spring på Facbook här.

1. Chelsea – Tottenham 1(x) M
• Viktig Londonderby mellan topplacerade Chelsea och femman Tottenham. Hemmalaget ska såklart vara favorit, men ca 75% på ettan är lite väl saftigt. Brukar bli täta matcher mellan lagen på Stamford Bridge.

2. Cardiff – Fulham (x)2
• Apropå viktig match! Nästjumbon och jumbon ställs mot varandra här i en match som båda måste vinna. Fulham känns lite vassare just nu…eller rättare sagt: Fulham har varit lite mindre sämre än Cardiff och jag tror att man har bra chans att störa i Wales.

3. Crystal P – Southampton 1(x2) M
• Klurig match. Crystal Palace är vanligtvis svårslaget hemma och det blir inte bara att ställa ut skorna för Southampton som har haft fyra lirare på landslagsuppdrag i veckan. Hemmalaget har mer att spela för då man kämpar för att undvika nedlfyttning. Osäkert om Chamakh kan lira.

4. Norwich – Stoke 1
• Borde finnas bra chans för Norwich att ta poäng idag mot ett av seriens svagare bortalag, speciellt nu när man har mycket viktige mittfältaren Charlie Adam avstängd. Norwich tar vid seger ett viktigt kliv bort från den absolut värsta bottenstriden. Nästan garanterat målsnål match. 1x räcker långt, men just nu chansar jag lite på ettan och tror att Adams frånvaro kan kosta.

5. Barnsley – Nottingham (x)2
• Gigantiska skadebekymmer i Forest och 56% på tvåan är för högt. Barnsley må ligga sist i Championship men hemma är man helt ok och har sjukt mycket att spela för. Skrällvarning här!

6. Birmingham – QPR (x)2
• Joey Barton tillbaka efter avstängning i QPR och kanske är det han som ska få igång laget igen efter en tung period? Skador oroar en del hos gästerna men man borde ha möjlighet att störa Birmingham som nu har 11 raka hemmatcher i ligan utan vinst.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Blackpool – Bournemouth (x)2
• Apropå trista sviter så har Blackpool nu 17(!) raka matcher utan seger. Två försvarare avstängda till den här matchen…men det kan ju knappast gå sämre. 🙂 Kermorgant visade senast att trivs i Bournemouth då han gjorde hattrick hemma mot Doncaster. Målskytt igen? 44% på ettan är lite högt va?

8. Brighton – Reading 1 (2)
• Viktig match i kampen om en kvalplats till Premier League mellan åttan och sjuan i tabellen. Mittfältsproblem för hemmalaget som har en drös med lirare på skadelistan. Dock brukar man vara riktigt svårslaget hemma. Reading är ett lurigt gäng som gör det bättre borta än hemma på senare tid. Man förlorade borta i FA-cupen mot just nu Brighton med 0-1, men liten chans till revansch.

9. Derby – Millwall 1(x) M
• Inte mycket talar för Millwall här, men över 80% på ettan känns ju lite sjukt. Framförallt när Derbys meste målskytt Chris Martin är avstängd samtidigt som Millwall kan få tillbaka anfallaren DJ Campbell.

10. Doncaster – Huddersfield 1
• Billy Sharp tillbaka efter avstängning och kanske är det han som ska se till Doncaster får lite andrum i bottenträsket. Hemma brukar man faktiskt vara helt ok och jag tror att man grejar minst en pinne här. Chansspik!

11. Leeds – Bolton 1(x)
• Slamp-Leeds! Det var länge sen! Världens jobbigaste gäng är strecket till ca 66% och då är det bara att gardera på. Bolton är inget vidare bortagäng men mot Leeds som bara har en seger på de sex senaste hemmamatcherna så har man möjlighet.

12. Middlesbrough – Ipswich 2
• Sju raka matcher utan mål framåt för Boro – nu hjälper det ju inte att mittfältaren Whitehead är avstängd. Ipswich får tillbaka tre lirare och måste gå för tre pinnar för att inte halka efter i jakten på kvalplats. Man har faktiskt bara två torsk på de tolv senaste bortamatcherna så 23% på tvåan är lågt! Drar en rövare!

13. Yeovil – Sheffield W (x)2
• Avstängningar oroar i Yeovil som slåss för överlevnad. Viktige Ismail Miller troligtvis tillbaka i anfallet. Sju raka bortamatcher i ligan för Sheffield utan förlust och kanske förlängs den sviten nu. Riktigt svår match att förutse. Helst helgardering.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.