Stryktipset, vecka 10, 12 mars 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 10, 12 mars 2022

Det kan tyckas vara en pluttig sak med stryktips och fotboll med tanke på läget i världen, men samtidigt kanske det är precis det man behöver just nu?

Häll upp en kopp kaffe, en öl och något gott att äta. Sätt dig skönt i soffan och försvinn in i det engelska ligasystemet med mig! Jag kanske borde bli mental tränare? Livscoach? Fredsmäklare? 🙂

Eller så håller jag mig till fotbollstips. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till och ta hand om er! /BB

1. Manchester U – Tottenham (x)2
• Man bara vet ju att det här kommer att balla ur på något sätt. Två instabila gäng, men även fast Spurs är lite spretigt så verkar man ivarjefall gilla tränare Conte. Inte lika lätt för Rangnick i United som verkar ha fått flera spelare emot sig – känns iofs standard i Man U sedan Sir Alex lämnade…

 

2. Brentford – Burnley 1(x2)
• Moralstärkande och efterlängtad seger för Brentford senast när man bortaslog Norwich. Bra chans till tre poäng igen, men ettan streckas hårt med tanke på hur svårspelat Burnley är. Gästerna ska aldrig räknas bort och man slåss dessutom för sitt liv i botten av tabellen och kommer inte att ge sig i första taget.

 

3. Birmingham – Hull 1(x2)
• Visst ska Birmingham vara liten favorit här, men över 60% mot ett lag som bara har en bortatorsk på de fem senaste. Nja, det vetefan. Hull har inte förlorat mot Birmingham på de fem senaste mötena och visst har man poängchans igen. Helst alla tecken!

 

4. Blackpool – Swansea 1
• Två lag i mitten av tabellen som borde kunna bjuda på en trevlig öppen match. Ändå ganska bra form i båda lägren och jag tycker att det känns öppet. Lång skadelista hos hemmalaget, precis som vanligt, men man gör det bra ändå. På en tuff kupong så lämnar jag ettan ensam, men om plånboken tillåter så kan det vara värt en gardering.

 

5. Cardiff – Preston 1(x)
• Ännu ett lurigt möte mellan två formstarka gäng. Cardiff har bara en torsk på de fem senaste hemmamatcherna medan Preston har fem raka bortamatcher utan förlust. Cardiff har bara förlorat en av de nio senaste hemmamatcherna mot Preston och jag tror att sviten förlängs.

 

6. Coventry – Sheffield U 2
• Coventry tappar mark i toppstriden efter två raka torsk. Nu gästar ett formstarkt Sheffield som ligger femma med andraplatsen inom räckhåll. Coventry är inget dåligt hemmalag, men nu är motståndet riktigt vasst och jag tror på tredje raka förlusten för hemmalaget.

 

7. Millwall – Middlesbrough 1
• Nian mot åttan och bara två poäng skiljer lagen åt. Kollar man på formkurvan så är det helt klart Millwall som känns mest på gång – 5 1 0 på de sex senaste. Boro har det lite bökigare, framförallt borta där man har tre raka förluster och fem raka utan seger. Jag streckar från vänster.

 

8. Blackburn – Bristol C 1(x2)
• Stooora problem med målskyttet för Blackburn som har gjort ETT mål på de åtta senaste matcherna, dock tre 0-0-matcher. Det sprudlar ju inte om gästerna heller direkt – på bortaplan har man tagit TVÅ poäng på de åtta senaste matcherna. 73% på ettan just nu är ett skämt.

 

9. Bournemouth – Derby 1
• Två lag som krigar i olika delar av serien. Tabelltvåan Bournemouth har det dock lite motigt efter bara en poäng på de två senaste matcherna. Efter tre raka förluster tog Derby en viktig seger mot Barnsley senast. Nu har man fem poäng upp till Reading över strecket. Bortaformen är ett kompakt mörker för Derby där man har sex raka förluster. Jag tror det blir svårt igen.

 

10. Nottingham – Reading 1(x) M
• Fin form hos Forest som efter bara en förlust på de tolv senaste matcherna nu bara ligger fem poäng från en topp sex-placering, dessutom med en match mindre spelad än de närmsta konkurrenterna. Reading å andra sidan ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket. Viktiga poäng på spel alltså. 80% på ettan är urballat och ett rensarkryss måste med på min kupong.

 

11. Peterborough – Stoke (1x)2
• Jumbon Peterborough tog visserligen en imponerande pinne borta mot Bournemouth senast men man står fortfarande utan seger på de tolv senaste ligamatcherna och det mesta pekar på nedflyttning. Men nu möter man ett Stoke som spelar inspirationslöst och har sex raka ligamatcher utan seger. Nja, helst alla tecken tycker jag.

 

12. MK Dons – Wigan 1(x)
• Tungt möte i League One när tabelltrean MK Dons tar emot tvåan Wigan. Båda ligger på 72 poäng men Wigan har hela tre matcher mindre spelade. Ruggigt fin form hos hemmalaget som har 8 2 0 på de tio senaste. Inget större fel på Wigans spel heller som har 5 1 1 på de sju senaste ligamatcherna. Jag tror att gästerna är nöjda med en pinne här.

 

13. Ipswich – Portsmouth 1(x)
• Klassiska gäng, båda med god form och fortfarande häng på en kvalplats. Ipswich har bara två hemmatorsk på hela säsongen. Tung avstängning hos gästerna som har bäste målskytten Marcus Harness avstängd. Jag tror på hemmapoäng.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.