Stryktipset, vecka 10, 12 mars 2016 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 10, 12 mars 2016

Sitter du bekvämt? Har du hällt upp chipsen, kylt ölen och knäppt upp brallorna? Perfekt, då är du redo för lite stryktips! 🙂 R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Everton – Chelsea 2
• FA-cupen. Två lag som inte direkt övertygar just nu. Chelsea nyligen utslaget ur Champions League så det lär ju inte sprudla om laget som matchas hårt just nu. Mirallas avstängd för hemmalaget. Trist match att helgardera och jag chansar faktiskt på att Chelsea tar det här.

2. Bournemouth – Swansea 1(x2)
• Ok, bra form hos hemmalaget, men över 50 på ettan funkar inte alls för mig. Swansea har två raka segrar och är svårslaget just nu. Helgardering just nu, men drar det iväg ännu mer på ettan så kan jag eventuellt fila bort den.

3. Stoke – Southampton 1(x)
• Fonte och Wanyama avstängda för gästerna. Det brukar bli tajta matcher lagen emellan och det borde det bli nu med. Southampton kan vara på väg ned i form, men poängchans har man definitivt.

 

4. Bolton – Preston 2
• Jumbon Bolton visade moral senast när man grejade oavgjort på övertid mot Ipswich senast. Men troligtvis är det ändå för sent då man har långt upp till kvalstrecket. Preston har bara en pinne på de tre senaste matcherna, men har också mött bra motstånd. Lättare emot nu och man får tipset.

5. Cardiff – Ipswich 1(x)
• 1x borde räcka långt här. Cardiff torskade visserligen hemma mot Leeds senast, men var långt ifrån dåligt och fick dessutom spela med en man mindre i ca 30 minuter (Fabio avstängd). Ipswich är inte dåligt borta, men nöjer sig nog med ett kryss som gardering.

6. Fulham – Bristol C 1(x2)
• Otroligt viktig match i bottenträsket då båda lagen ligger farligt nära nedflyttningsstrecket. Fyra raka utan vinst för Fula Skinken, men man har också mött ganska så bra gäng – kanske kan man få bättre utdelning mot Bristol C? Kanske, men samtidigt är man alldeles för stor favorit, med tanke på hur instabilt man är.

7. Huddersfield – Burnley (x)2 M
• Även här tycker jag att procenten börjar balla ur. Visst, Burnley ska vara favorit, men inte så här stor. Minst en kryssgardering blir det för mig!

 

8. Nottingham – Sheffield W 1(x2)
• Sheffield har det riktigt tufft med målskyttet just nu och måste få igång anfallsspelet om det ska bli någon kvalplats till slut. Snart kommer det nog lossna och Forest är ju inte det mest stabila gänget direkt.

9. QPR – Brentford 1(x) M
• QPR är hyfsat starkt hemma, men åker på märkliga minor ibland. Och med tanke på procenten så vore det ju väldigt mysigt att få med en gardering av något slag. Räcker 1x?

10. Rotherham – Derby 1
• Tre raka segrar för Rotherham och helt plötsligt lever hoppet! Det känns helt ok att gå emot Derby här – gästerna är långt ifrån stabilt och spikettan är ett kul drag!

 

11. Blackpool – Coventry (x)2
• Viktig match för båda lagen men i olika delar av tabellen då Blackpool jagar nytt kontrakt medan Coventry försöker komma åt en kvalplats upp till Championship. Dålig form hos båda gängen. Högre kapacitet hos gästerna men ingen given tvåa för mig.

12. Bradford – Doncaster 1
• Ett av lagen som Blackpool jagar är Doncaster som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket – 11 raka tävlingsmatcher utan seger har bäddat för det. Bradford ska naturligtvis vara favorit. Jag har svårt att se en skräll här men man vet aldrig i England så ta med garderingar om du har råd!

13. Sheffield U – Oldham 1(x) M
• Oldham har alltid varit ett kryssande lag för mig och det har man levt upp till även den här säsongen – 16 oavgjorda matcher är i särklass flest i League 1. Sheffield United må ligga tolva, men man har ändå bara sex poäng upp till en kvalplats. Spännande tajt serie som blir kul att följa!

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.