Stryktipset, vecka 10, 11 mars 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 10, 11 mars 2023

Intressant kupong den här veckan! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till!

1. Crystal P – Manchester C (x)2
• Palace är svårspelet hemma där man har fyra raka kryss mot bra motstånd – Man U, Newcastle, Brighton och Liverpool. Visst ska City vara favorit, men har man råd med ett lyxkryss så ska det med!

 

2. Leicester – Chelsea (1x)2
• Vråltungt för Leicester som har fyra raka förluster och bara två poäng ned till nedflyttning. Fans skriker på Rodgers avgång och kanske är det dags snart. Chelsea å andra sidan har hittat lite flyt på senare tid med vinst hemma mot Leeds och seger med 2-0 mot Dortmund vilket betyder avancemang i Champions League. Chelsea har inte vunnit någon av de tio senaste bortamatcherna. Jag litar inte på Potters mannar än.

 

3. Leeds – Brighton 2
• Det vill sig inte för Leeds som har 1 1 5 på de sju senaste tävlingsmatcherna. Hemma är man helt okej, men borde få svårt mot ett stabilt Brighton som gör det riktigt bra på resande fot. Jag testar tvåan.

 

4. Tottenham – Nottingham 1(x)
• Skinkderby! Livet leker inte direkt för Tottenham som efter att ha blivit utslaget ur FA-cupen av Sheffield U torskade mot Wolves i ligan och i veckan åkte man ur Champions League efter 0-0 hemma mot Milan. Jag tänker inte spika det knäckta gänget till 75% – HELL to the NO!

 

5. Everton – Brentford (x)2
• Fördel gästerna här tycker jag. Brentford känns riktigt stabilt och svårslaget just nu samtidigt som Everton har otroligt svårt att vinna matcher. Utgångstvåan täcks upp med en kryssgardering.

 

6. Birmingham – Rotherham 1(x2)
• Svårt att köpa favoritskapet på Birmingham som har 0 1 4 på de fem senaste matcherna. Rotherham har medvind med sju poäng på de tre senaste matcherna.

 

7. Coventry – Hull 1
• Coventry är ett av ligans absolut formstarkaste lag på senare tid och hemma är man ruggigt svårslaget. Man har bara tre poäng upp till en kvalplats nu. Hull har bara en poäng på de fyra senaste bortamatcherna och jag tror att det blir svårt igen.

 

8. Preston – Cardiff (x)2
• Cardiff har hittat livsgnistan igen efter tre segrar på de fyra senaste matcherna. Nu har man klättrat upp över nedflyttningsstrecket. Preston kryssar om fan – 1 4 0 på de fem senaste. Hemma är Preston riktigt svagt just nu med bara en seger på de åtta senaste ligamatcherna. Cardiff har vunnit här de tre senaste gångerna man gästat. Jag tror på poäng igen.

 

9. QPR – Watford (1x)2
• Mardömsvist för QPR som har fem raka torsk och 13 raka matcher utan seger. Man har sju poäng ned till strecket, men snart är man iblandad på allvar i bottenstriden om inget förändras. Även Watford har problem med endast en seger på de åtta senaste. Chris Wilder ny tränare för gästerna som måste gå för seger om man ska ha någon med kvalplatserna att göra.

 

10. Reading – Millwall 1(x2)
• Reading ligger i mitten av tabellen men har ändå lyckats med bedriften att ha släppt in flest mål av alla lag i serien (54 mål. Samma som jumbon Wigan). Hemma är man dock svårslaget. Millwalls kvalplatsjakt har fått sig en törn efter endast en seger på de fyra senaste. Känns öppet.

 

11. Sheffield U – Luton 1
• Toppmöte när tvåan Sheffield tar emot femman Luton. Hemma är Sheffield urstarkt just nu och har vunnit 8 av de 9 senaste tävlingsmatcherna hemma. Luton har visserligen sex raka ligamatcher borta utan förlust, men motståndet har varit svagt. Jag tror på hemmalaget.

 

12. Swansea – Middlesbrough 2
• Swansea ser inte alls bra ut med endast en seger på de nio senaste tävlingsmatcherna. Hemma i Wales blir man sällan utspelat men har ändå förtvivlat svårt även där. Serietran Boro öser på med sex segrar på de sju senaste matcherna. Jag tror att man vinner igen.

 

13. WBA – Huddersfield 1(x) M
• Det känns bra att ha garderingar kvar till den här. 80% på något lag i Championship känns egentligen för högt. WBA är ruggigt starkt hemma och Hudds svagt borta, men det finns fint värde i krysset och det följer med utgångsettan.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.