Stryktipset, vecka 10, 10 mars 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 10, 10 mars 2018

Herrejävlar vilken svettig kupong det var det här veckan. Fram med alla garderingar du har! 🙂 Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Crystal Palace 1(x2)
• Nja, det vetefan om jag kan acceptera prollen på ettan här. Palace slåss för överlevnad medan Chelsea har CL-retur borta mot Barca på onsdag. Palace har två raka segrar mot Chelsea, och två raka segrar på Stamford Bridge. Jag inleder med en megaskräll.

 

2. Everton – Brighton 1(x)
• Visst ska Everton vara liten favorit hemma mot Brighton, men nära 60% funkar inte för mig. Fin form hos Brighton som definitivt kan få med sig en pinne. Åtta raka bortamatcher för Brighton utan seger.

 

3. Huddersfield – Swansea 1(x2)
• Swansea må ha fin form och har klättrat ordentligt i tabellen. Dock är man bäst hemma i Wales – borta har man bara en seger på de 14 senaste försöken. Kanske kan den sviten brytas mot Huddersfield som känns långt ifrån stabilt hemma – en seger på de åtta senaste hemmamatcherna.

 

För mer info om varje match kan ni klicka in på Svenska Spel här.

 

4. Newcastle – Southampton 1
• Två lag som ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket och mycket viktiga poäng på spel. Newcastle ligger pissigt till men formen är inte så usel. På de 13 senaste tävlingsmatcherna har man förlorat fyra, mot Chelsea, Pool och City x 2. Mot mänskligare motstånd gör man det riktigt bra. Borde ha bra poängchans mot Southampton.

 

5. WBA – Leicester 2
• WBA ser mer och mer ut som ett slaget lag. Jumbo med åtta poäng upp till säker mark. Leicester har bara en poäng på de fem senaste bortamatcherna men också mött skitbra motstånd. WBA måste gå för tre pinnar – kan straffa sig.

 

6. West Ham – Burnley 1(x)
• Bara en torsk på de nio senaste tävlingsmatcherna hemma för Västra Skinkan på London Stadium. Men jättestabilt känns det ju inte. Har två raka 1-4-förluster, på bortaplan men ändå. Burnley tog en efterlängtad seger hemma mot Everton senast och kan vara på gång.

 

 

7. Aston Villa – Wolverhampton 1(x)
• Tungtviktsmöte i Championship och viktiga poäng på spel i toppen. En riktig sexpoängsmatch! Wolves har vacklat lite på slutet (framförallt borta) och är nog nöjt med en pinne mot ett jagande Villa. Aston Villa har bara förlorat en hemmamatch på hela säsongen.

 

8. Hull – Norwich 1(x2)
• Abel Hernandez var tillbaka för Hull senast i förlustmatchen mot Millwall. Han agerade inhoppare och gjorde mål direkt. Nu kan han vara aktuell för start, vilket skulle betyda mycket för offensiven. Men lätt blir det inte mot Norwich som bara förlorat en match under hela 2018.

 

9. Ipswich – Sheffield U 1
• Tre raka hemmamatcher för Ipswich utan mål framåt. Men bra chans nu att hänga ett par baljor. Sheffield United har nämligen släppt in mål i 14 raka bortamatcher. På en stentuff kupong testas ettan.

 

10. Millwall – Brentford 1(x)
• Ännu en viktig match i Championship, och dessutom ett London-derby. Millwall har tio raka hemmamatcher utan torsk, men man får passa sig för Brentford som avlossar flest skott (615) i hela engelska seriesystemet.

 

11. Preston – Fulham 2
• Fula Skinkan är formstarkast i Championship och har tagit sig upp till en fin fjärdeplats men bra chans till en direktplats. Även Preston går fint och har tagit två viktiga segrar på slutet. Preston blandar och ger hemma men brukar ha visst problem med de absoluta topplagen. Chanstvåa, så gardera om du har råd.

 

12. QPR – Sunderland 1(x) M
• QPR brukar sköta sig bra hemma men ca 70% på ettan är för högt för mig. Tabelljumbon Sunderland är inget United direkt, men man har fortfarande bra chans på överlevnad och kapacitet till ivarjefall en pinne.

 

13. Reading – Leeds 1(x2)
• Bara en seger på de 14 senaste ligamatcherna för Reading och nu har man bara fem poäng ned till strecket. Det har dock sett lite bättre ut på slutet och visst har man möjlighet att störa Leeds som bara vunnit en av 12 senaste ligamatcherna.

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.