Stryktipset, vecka 1, 8 januari 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 1, 8 januari 2022

FA-cupen för hela slanten på veckans stryktipskupong. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Hull – Everton 2
• Everton går knackigt i Premier League men bra chans att ta en stärkande seger nu trots rotation. Just nu finns det värde i spiktvåan.

 

2. Leicester – Watford 1
• Trolig hemmaseger här. Watford har full fokus på överlevnad i Premier League medan Leicester brukar köra på i cuperna. Hög procent på ettan och någon lyxgardering behöver inte vara fel.

 

3. Wigan – Blackburn (1x)2
• Blackburn går starkt i Championship och visst är en topplacering i serien av högsta prio. Detsamma gäller förstås för Wigan som ligger trea i League One. Öppet.

 

4. WBA – Brighton (x)2
• WBA försöker hitta PL-formen igen – fyra i Championship men bara två segrar på de nio senaste. Hemma är WBA svårslaget, men nu får man ett ordentligt test. Jag testar x2.

 

5. Swansea – Southampton (x)2
• Swansea har stoppats att lira match pga Covid sedan 11 december. Nu ska man försöka få ordning på grejerna när PL-motstånd gästar. Rotation eller inte så tror jag på bortalaget, men krysset får följa med.

 

6. Birmingham – Plymouth 1(x2)
• Jag köper inte riktigt det stor favoritskapet på Birmingham. Visst ligger man i Championship och Plymouth i League One, men jag tror det finns möjlighet för skräll. Gästerna kommer med god form och kan störa.

 

7. QPR – Rotherham 1(x)
• Lurigt möte mellan två lag i god form – QPR ligger sexa i Championship medan Rotherham toppar League One. Båda gängens prio är förstås ligaspelet och det kan roteras friskt.

 

8. Kidderminster – Reading (1x)2
• Kiddersminster är lägst rankad av de lag som är kvar i FA-cupen, femma i sjättedivisionen. Man lär vara taggade när man ställs mot Reading från Championship. Gästerna slirar i ligaspelet och lär rotera ordentligt. Skrällar hör till FA-cupen och varför inte här?

 

9. Boreham Wood – AFC Wimbledon (x)2
• National League mot League One i det här Londonderbyt. Boreham har fortfarande inte förlorat hemma i ligaspelet och har bara släppt in fyra hemmamål på tio matcher. Favoritskap på Wimbledon, men visst finns det skrällchans.

 

10. Barnsley – Barrow 1(x2)
• Poya Asbaghi har fått en knackig start som tränare för Barnsley och har inte vunnit någon av de sex matcher han lett laget. Man ligger nästjumbo i Championship och har stora skadeproblem. Även fast det skiljer två divisioner så tycker jag att hemmalaget streckas för hårt.

 

11. Newcastle – Cambridge 1
• Newcastle har varit ordentligt drabbat av Covid, men nu kan eventuellt några lirare vara tillbaka efter infektion. Det går dåligt i Premier League, men det finns ljusglimtar och jag tror att man får en behaglig eftermiddag mot formsvaga Cambridge från League One.

 

12. Peterborough – Bristol Rovers 1 (2) M
• Två lag som slåss i botten av sina respektive divisioner – Peterborough i Championship och Rovers i League Two. Hemmalaget har inga problem med Covid just nu och hemma är man starkt. Gästerna har inte spelat match på en månad och borde få det svårt. Jag tar med en rolig skrälltvåa.

 

13. Port Vale – Brentford 2
• Port Vale ligger sexa i League Two och visst blir det tufft att rå på Brentford från Premier League. Gästerna ligger helt okej till i högstaligan vilket eventuellt betyder att man har möjlighet att pröva lyckan ordentligt i cupen. Värde i tvåan just nu.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.