Stryktipset, vecka 1, 7 januari 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 1, 7 januari 2023

Fullmatad FA-cup-kupong den här veckan – kul men svårt! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Wolves 1
• Ettan streckas hårt, men regerande FA-cup-vinnarna Liverpool ska förstås vara stor  favorit. Nye Gakpo kan eventuellt göra sin debut. Skakigt hemmaförsvar, så kanske kan ett roligt lyxkryss följa med om man har råd.

 

2. Brentford – West Ham (x)2
• Nja, gillar inte procenten på ettan här. Brentford slog visserligen Liverpool i senaste ligamatchen, men nu är det cup och rotation att vänta. West Ham har en bredare trupp och har underpresterat i ligan. Kanske är framgångar i FA-cupen precis vad man behöver just nu?

 

3. Middlesbrough – Brighton (x)2
• Bra form hos båda lagen i Championship respektive Premier League. Fullt fokus för Boro på att försöka ta sig till Premier League förstås, men visst ger man det här en chans!

 

4. Hull – Fulham (x)2 M
• Otur för både Hull och mitt fantasy-lag att Mitrovic åkte på gult kort i senaste ligamatchen. Det betyder nämligen att han är avstängd nästa ligamatch, men spelbar här i cupen mot Hull. Men han kanske vilas ändå, vi får se.

 

5. Sheffield W – Newcastle (x)2
• Klassiskt möte mellan två lag som nuförtiden slåss i helt olika delar av ligasystemet. Men helt omöjligt är inte det här för League One-Sheffield tror jag. Man går starkt i serien samtidigt som Newcastle lär rotera en hel del för att ha fräscha ben till kampen om CL-platserna.

 

6. Blackpool – Nottingham 2
• Tung period för Blackpool som ligger i botten av Championship. Gladare toner för Nottingham som börjar få upp farten i Premier League efter en tung inledning. Jag har svårt att se hur Blackpool ska greja det här.

 

7. Bournemouth – Burnley 1(x2)
• Burnley går som tåget i Championship och ser mer och mer ut som en stark PL-kandidat. Bournemouth har härjats av ett virus under julen och har tre raka torsk med noll mål framåt. Det kan bli tufft även mot Burnley.

 

8. Millwall – Sheffield U (1x)2
• Championship-möte och jag förstår inte tipparnas favoritskap på Millwall. Sheffield är det starkare laget och går som tåget i serien. Millwall har dock gått bättre efter uppehållet och visst kan man störa hemma på The Den. Ovisst med tanke på att det lär roteras en hel del.

 

9. Fleetwood – QPR 2
• QPR agerar instabilt i ligan och kanske kan man gå på en mina här om det vill sig illa. Men Fleetwood känns svagt även fast man vann i serien senast. Jag hoppas att tvåan räcker.

 

10. Ipswich – Rotherham 1(x2)
• Ipswich i toppen av League One, i fin form och med bra trupp mot ett krisande Rotherham som är på väg att rasa ur Championship. Visst ska kanske Ipswich vara favorit trots att det skiljer en division, men 70% på ettan kan jag inte acceptera.

 

11. Shrewsbury – Sunderland 2
• League One-gänget Shrewsbury går uselt i ligan och lär får stora problem att hålla tätt mot Sunderland som gör det riktigt bra i Championship just nu. Man trivs på resande fot och jag tror man tar sig vidare i turneringen.

 

12. Grimsby – Burton 1(x)
• Grimsby (League Two) har inte nått fjärde rundan av FA-cupen sedan år 2000, Burton (League One) har inte gjort det sedan 2011. Så något av gängen får en jobbig svit bruten. Burton slåss i botten av serien och visst är fokuset på överlevnad där. Grimsby å andra sidan ligger i mitten av tabellen och kan kanske satsa lite mer.

 

13. Luton – Wigan 1(x2)
• Championship-möte i FA-cupen avslutar kupongen. Procenten på ettan är ett skämt och det finns gott om värde i både kryss och tvåa tycker jag. Ovisst vilka lag som ställs på planen och ovisst om slutresultatet. 70% på ettan är inte försvarbart.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.