Stryktipset, vecka 1, 7 januari 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 1, 7 januari 2017

Välkommen till ett nytt stryktipsår med Sparka & Spring – otroligt roligt att så många är inne och läser, både här på bloggen och på Facebook. Hoppas du får bästa möjliga start på året med 13 rätt på en riktigt klurig kupong!

Från och med nu skriver jag endast utgångstecken + kommentar till varje match. M-, U- eller R-system får du välja själv. 🙂

1. Birmingham – Newcastle 2
• Newcastle brukar vanligtvis vara skräp i FA-cupen. Men det var under tidigare tränare – Rafa är av en annan mentalitet och vill vinna allt. Jag tror att han matchar ett starkt lag som har väldigt bra chans mot Birmingham som fortfarande försöker anpassa sig efter tränare Zolas nya spelstil.

 

2. Blackpool – Barnsley 2
• Barnsley ska såklart vara favorit mot Blackpool – det skiljer ändå två divisioner mellan lagen. Blackpool går knackigt just nu och om jag förstått saker rätt så kan det roteras friskt till den här matchen. x2 räcker?

 

3. Bolton – Crystal P X
• Jag är inte övertygad om att Crystal Palace tar det här trots att Bolton lirar i League One. Skadorna hopar sig hos gästerna och jag tror att man sparar några nyckelspelare för att inte dra på sig några fler skavanker. Wilfred Zaha spelar Afrikanska mästerskapen. Bolton krigar på i League One och är på väg upp i Championship igen. Helst alla tecken!

 

Betsson erbjuder ofta bra spel! Kolla in det här.

 

4. Everton – Leicester 1
• Leicesters nyförvärv Ndidi kan starta om alla papper hinner komma på plats, men frågan är hur seriöst man tar den här cupen? Man trots allt PL-överlevnad OCH Champions League att tänka på. Everton kommer nog matcha en bra elva och en hemmaseger känns trolig.

 

5. Hull – Swansea 1
• Cupmöte mellan två bottengäng i Premier League som får svårt att klara sig kvar. Hull kan kanske skylla på lång skadelista, men Swansea har bara varit uselt. Nya tränare hos båda lagen som ska försöka få ordning på grejerna. Hull är inte kattskit hemma och får ändå utångstipset.

 

6. Millwall – Bournemouth 2
• Jag var på The Den och såg Millwall-Fulham för ett par år sedan. Regn och mållöst. Hoppas det blir lite mer drag nu! Millwall krigar för att ta sig upp från League One medan Bournemouth känns ganska tryggt i mitten av PL-tabellen. X2 räcker.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

7. Norwich – Southampton 2
• Det kan vara upplagt för skräll här. Southampton har Ligacup-semi på onsdag och lär rotera in en drös av unga talanger. Norwich tränare Alex Neil sitter löst och lär inte har råd med så många torskar till. Det finns en riktigt hög högstanivå hos hemmalaget. Alla tecken.

 

8. QPR – Blackburn 1
• Historiken talar inte för QPR som vanligtvis vantrivs i FA-cupen och mot Blackburn har man bara vunnit en gång på de 18 senaste försöken. Med det i åtanke så börjar 53% på ettan kännas lite högt. Rovers letar form och kanske kan man rå på QPR trots allt. Helgardering för mig.

 

9. Stoke – Wolverhampton 1
• Över 70% på ettan känns övertänt med tanke på hur dåligt Stoke går just nu. Wolves är inget stjärngäng, men FA-cupen är speciell och jag är inne på att gardera. Jag vill gärna se startelvorna innan jag bestämmer mig helt, men Wolves kommer ivarjefall komma med en stark elva enligt tränare Lambert. Frågan är hur Stoke satsar den här säsongen.

 

10. Sunderland – Burnley 1
• Sunderland ligger pyrt till i Premier League och fullt fokus är förstås på att hålla sig kvar i högsta serien. Inför matchen mot Burnley har man åtta man på skadelistan och dessutom Lamine Kone, Wahbi Khazri och Didier Ndong som ska lira Afrikanska mästerskapen. DESSUTOM spelar U23-laget match mot söndag. Vetefan vilket lag man ska match mot Burnley där Joey Barton kan göra debut. Jag räknar med att han spelar 5-6 minuter, för att sedan bli utvisad. 🙂 Alla tecken.

 

Hjälp dem som har det riktigt svårt just nu – gör som jag och swisha några kronor till Läkare utan gränser: 9006032

 

11. Watford – Burton 1
• Dålig form och många skador hos Watford som får väldigt stort förtroende av tipparna. För stort? Det ska såklart till en del flyt för att Burton ska kunna störa, men ett kul lyxkryss kan det väl vara värt?

 

12. WBA – Derby 1
• Mycket möjligt att WBA matchar en stark elva här för att bibehålla den fina formen. Derby har fullt fokus på att hålla sig i toppen av Championship och lära inte gråta om man åker ur FA-cupen.

 

13. Wigan – Nottingham 2
• Helgardering lär behövas här mellan två gäng som går riktigt dåligt. Wigans skadelista är galet lång samtidigt som man behöver vila några lirare för att orka med i ligan.

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.