Stryktipset, vecka 1, 6 januari 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 1, 6 januari 2024

FA-cupen över hela kupongen den här veckan. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till!

1. Chelsea – Preston 1
• Vi får väl se vilken elva som Chelsea ställer på planen, men med tanke på att man inte har så mycket att fokusera på förutom ligan så tror jag inte att man tar lätt på FA-cupen.

 

2. Blackburn – Cambridge 1(x)
• Bara en seger på de åtta senaste matcherna för Blackburn så formmässigt är det uselt för hemmalaget. Visst ska man vara stor favorit ändå och det ska mycket till för att Cambridge ska skrälla. Värt att jobba in en skrällgardering?

 

3. Stoke – Brighton (x)2
• Avbräck i båda lägren och även fast Stoke har fått ett lyft under nye tränaren så blir det svårt att stå emot nu. Brighton var riktigt bra borta mot West Ham och borde vunnit (0-0). Man skapar vanligtvis massor framåt och borde kunna hänga några baljor.

 

4. Middlesbrough – Aston Villa (1x)2
• Villa går ruggigt starkt i Premier League och ligger på en otroligt fin andraplats. Fullt fokus där och rotation att vänta här. Och frågan är hur mycket man fokuserar på FA-cupen? Boro har hög högstanivå och kan definitivt få med sig någonting.

 

5. QPR – Bournemouth 2
• Visst har Bournemouth fin form, men det är i Premier League med bästa elvan. I FA-cupen allting möjligt och visst kan det vara värt en gardering om man råd.

 

6. Hull – Birmingham 1(x2)
• Rooney har lämnat Birmingham och kanske kan det få fart på laget redan nu? Nja kanske, men det blir inte lätt mot ett vanligtvis hemmastarkt Hull.

 

7. Sheffield W – Cardiff 1(x2)
• Cardiff vann faktiskt det här mötet i ligan dagen innan julafton. Helt orättvis seger då och kanske är det dags för en liten revansch för Sheffield? Möjligt, men det känns ändå ganska öppet.

8. Norwich – Bristol R 1
• League One-gänget Bristol läcker en hel del bakåt och mot ett frustrerat Norwich kan det bli stora problem. Hemmalaget behöver verkligen en seger för att höja moralen…och det tror jag att man fixar.

 

9. Southampton – Walsall 1(x)
• 18 raka utan förlust för Southampton som ligger trea i ligan. Full fokus på att kravla sig upp till Premier League igen och rotation att vänta. Visst ska man klara av Walsall från League Two ändå, men prollen på ettan är skyhög och jag vill gärna jobba in ett kryss.

 

10. Swansea – Morecambe 1(x) M
• Ännu ett möte där Championship tar emot League Two. Bottengäng i respektive division och välbehövligt med avbrott från den plågsamma ligalunken kanske. Och ja, Swansea borde greja detta lätt. Men nej, jag tänker inte spika laget ändå.

 

11. Newport – Eastleigh 1(x2)
• Bara en division som skiljer lagen åt och Eastleigh visade i senaste omgången att man ska tas på allvar – slog ut Reading då. Visst är man bättre hemma än borta, men FA-cup är FA-cup och vad som helst kan hända. Typ.

 

12. Gillingham – Sheffield U (x)2
• Är det äntligen dags för Sheffield att vinna en bortamatch den här säsongen? Mycket talar för det men det är säsongens match för Gillingham och man kommer inte att lägga sig platt.

 

13. Watford – Chesterfield 1
• Formen är dålig hos Watford men truppen är bred och jag tror att de som får chansen här kommer att vilja visa framfötterna och greja Chesterfield tämligen enkelt.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.