Stryktipset, vecka 1, 6 januari 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 1, 6 januari 2018

Den här veckan är FA-cupen för hela slanten! Tredje omgången drar igång idag och samtliga 13 matcher tas därifrån. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Norwich – Chelsea 2
• På de nio senaste hemmamatcherna i FA-cupen så har Norwich vunnit en. Man får naturligtvis svårt mot Chelsea som ska vara övermäktigt oavsett vilket lag man ställer på planen.

 

2. Aston Villa – Peterborough 1(x)
• Två riktiga starka segrar för Villa i ligan mot Boro och Bristol C. Peterborough är ett roligt gäng men borde ha svårt att hänga med här. Lyxkryss för den som har råd.

 

3. Birmingham – Burton 1(x2)
• Två bottenkonkurrenter i ligan som ställs mot varandra här. Båda borde prioritera överlevnad i Championship men lite prestige är det förstås här – att visa vem som egentligen hör hemma i Championship. Burton har varit väldigt starkt på bortaplan på sistone och jag vill ha med alla tecken.

 

4. Blackburn – Hull 1(x2)
• Fullt fokus på avancemang till Championship för Rovers som har som 14 raka ligamatcher utan torsk och som ligger på en tredje plats. Hull å sin sida har bara en vinst på de 13 senaste matcherna och ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket. Klurigt.

 

5. Bolton – Huddersfield (x)2
• Jag är inne på tvåan här. Bolton har gjort det riktigt bra under julhelgerna och klättrat upp över nedflyttningsstrecket. Vad jag förstått så utlovar tränaren en hel del förändringar i det här mötet, bl a bästa målskytten Madine ser ut att stå över. Hudderfield ligger bra till i Premier League och även fast man inte matchar absolut bästa lag som har man bra chans till avancemang. Nye Kongolo från Monaco startar eventuellt.

 

6. Bournemouth – Wigan 1(x2)
• Nej jag gillar inte proceten här. Hemmalaget har haft ett riktigt monsterschema och dessutom åkt på ett gäng skador på slutet. Jag tror på kraftig rotation här. Wigan är ju inget Barcelona direkt, men man dominerar stort i League One och borde inte ha några problem att ta sig tillbaka till Championship. Jämnare än vad det svenska folket tror?

 

7. Fulham – Southampton 1(x)
• Fula Skinkan har kanonform medan det går sämre för gästerna – Southampton har nio raka utan seger. Och jag tror att sviten förlängs mot Fulham som är svårslaget på Craven Cottage.

 

8. Ipswich – Sheffield U 1(x2)
• Ipswich har inte vunnit en FA-cupmatch sedan januari 2010 så någon spiketta är det inte tal om här! 🙂 United känns alltid giftigt och kan inte räknas bort här.

 

9. Manchester C – Burnley 1
• Det borde inte bli några problem detta för City. Burnley ligger fint till i Premier League och borde fokusera på det istället för att stånga sig blodigt i FA-cupen. Inte många rår på City just nu.

 

10. Millwall – Barnsley 1 (2)
• Millwall är riktigt starkt hemma – i de tre senaste FA-cupmatcherna hemma så har man slagit Bournemouth, Watford och Leicester. Inga skitlag direkt och Barnsley kan få det riktigt jobbigt. Men en spik känns inte toppen…drar till med en liten rolig gardering.

 

11. QPR – MK Dons 1(x) M
• QPR är svårslaget hemma nuförtiden och MK Dons borde inte vara några större problem tycker man. Gästerna slåss i botten av League One och har sju raka bortamatcher i ligan utan seger. MEN. Man gillar FA-cupen verkar det som och har faktiskt bara en torsk på de nio senaste bortamatcherna i cupen. Prollen på ettan är hög och jag tar med ett skrällkryss bara för att.

 

12. Watford – Bristol C 1
• Watford åkte ur Ligacupen mot just Bristol City och supportrarna vill ha revansch. Kanske resonerar spelarna likadant. Hursomhelst så Bristol City framme Ligacupsemifinal – första mötet med Manchester C på tisdag och borde lägga fokuset där. Bra chans för Watford som var framme i semifinal i den här turneringen för två år sedan.

 

13. Wolves – Swansea 1
• Wolverhampton är överlägset i Championship och leder med hela tolv poäng. Visst borde man kunna lägga lite krut på FA-cupen också. Viktigt förstås att kunna mäta sig med PL-motstånd eftersom det antagligen är i den ligan man lirar nästa säsong. PL-överlevnad är det enda som räkas för Swansea!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.