Stryktipset, vecka 1, 4 januari 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 1, 4 januari 2020

Helengelsk stryktipskupong, späckad med 13 matcher från FA-cupen! Skrälligt som vanligt? Det finns en hel del gigantiska favoriter att gardera isåfall. Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Wolverhampton – Manchester U 1(x2)
• Nu när Liverpool dragit iväg i ligan så är det Ligacupen och FA-cupen som gäller om det ska bli några troféer för de andra lagen. United är visserligen i semifinal i Ligacupen också där man ställs mot Man C i ett dubbelmöte. Jag kryssar från vänster.

 

2. Fulham – Aston Villa 1(x)
• Även Villa är faktiskt i semifinal i Ligacupen där man ställs mot Leicester. Det blir definitivt ingen enkel resa borta mot Fulham som ofta är bra hemma på Craven Cottage. Kan bli en jämn historia.

 

3. Leicester – Wigan 1
• Leicester kan rotera hur mycket som helst och ändå vinna det här. Man roterade kraftigt även mot West Ham i ligan och vann ändå.

 

4. Southampton – Huddersfield 1
• Huddersfield ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket i Championship och borde ha fokus på överlevnad där. Bra form hos Southampton som slog Tottenham senast.

 

5. Watford – Tranmere 1(x) M
• Ja visst ska det skilja mycket mellan lagen här. Watford har förstås högsta prio på överlevnad i Premier League men ska ändå kunna vinna mot Tranmere som ligger på nedflyttningsplats i League One.

 

6. Brentford – Stoke 1(x2)
• Två lag från Championship som möts – Brentford ligger i toppen och Stoke i botten men jag tror inte att det behöver skilja så mycket mellan lagen här. Gryende form hos gästerna medan Brentford stapplar till ibland. Rotation att vänta.

 

I år fyller Sparka & Spring 10 år! 😀 

 

7. Brighton – Sheffield W 1
• Graham Potter har sagt att han tänker rotera kraftigt i FA-cupen. Visst har man bra chans ändå att ta sig förbi Sheffield W som sällan tar några skalper på resande fot.

 

8. Bournemouth – Luton 1
• Det går tungt för Bournemouth som har mängder av skador. Vetefan om man kan rotera med tanke på all frånvaro. Luton ligger sist i Championship och har varit riktigt dåligt på bortaplan den här säsongen. Moralstärkande seger för hemmalaget?

 

9. Preston – Norwich 1(x)
• Norwich åkte ur Ligacupen mot Crawley – då roterade man hela elvan och gör säkert något liknande här. Det är full fokus på överlevnad i Premier League och bra chans för ett hemmastarkt Preston att ta sig vidare.

 

10. Reading – Blackpool 1(x)
• Reading har fin form och brukar göra det bra hemma i FA-cupen. Blackpool lirar i League One, men har viss skrällchans. Gästerna är kryssglada och kanske kan man kriga till sig ett omspel.

 

11. Fleetwood – Portsmouth 1(x2)
• Tufft spelschema för Fleetwood med många matcher på kort tid. Starkt hemma men brukar ha det jobbigt mot just Pompey. Helst alla tecken.

 

12. Cardiff – Carlisle 1(x)
• Pinsam 1-6-torsk för Cardiff borta mot QPR senast. Det lär roteras inför den här mötet med League Two-laget Carlisle. Procenten börjar balla ur och kanske kan gästerna parkera bussen framför det egna målet.

 

13. Oxford U – Hartlepool 1(x2)
• Får lite skrällgurgel i magen. Hartlepool spelar visserligen i National League, men lär vara heltaggat för den här uppgiften, medan Oxford säkert hellre fokuserar på toppstriden i League One. Avslutar med rolig helgardering!

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.