Stryktipset, vecka 1, 4 januari 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 1, 4 januari 2014

Årets första stryktips och 12 miljoner i jackpot – då blir det ett lite större system från min sida. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kronor. Samtliga matcher är i FA-cupen. Lycka till! /BB

Har ni testat 1X2 på Betsson förresten? Ganska intressant och ett spel som jag ska gräva ner mig i djupare i framtiden. Kolla in det här.

1. Arsenal – Tottenham 1 (2)

• Många skador i framförallt Arsenal, men även Tottenham dras med en del skavanker. Brukar bli galna tillställningar och oftast är det hemmafördelen som avgör. Två av de tre senaste mötena med Arsenal som hemmalag har slutat 5-2! Spurs kan troligtvis spela med samma elva som bortaslog United senast. Hoppas på underhållande match! 5-2 igen? Det ger 75 x pengarna. 🙂 Kolla in andra sjuka odds här.

2. Bolton – Blackpool 1(x)

• Båda kämpar på i Championship och trots att att Bolton ligger på 18:e plats och Blackpool 12:a så är det hemmalaget som har den bästa formen. Iofs svårt att ha sämre form än Blackpool som har EN inspelad poäng på de sju senaste ligamatcherna. Nio raka hemmamatcher för Bolton och bara en förlust, men en jävla massa kryss (sex stycken). Många som rycker i Blackpools Tom Ince – Swansea och Crystal Palace vill ha talangen.

3. Brighton – Reading 1(x2)

• Bägge lagen låss för avancemang från Championship – Brighton sjua efter bara två förluster på de 13 senaste ligamatcherna. Reading nia men med bra mycket sämre form – bara en seger på de fem senaste matcherna. Båda lagen har gått bra i Cupen på senare år. Brighton åkte ut i fjärderundan mot Arsenal med 2-3 förra säsongen (tajt match), Liverpool i femterundan året innan och Stoke i femterundan året innan det. Reading brukar gå bra i FA-cupen – till kvarten 2010 och 2011 och förra säsongen åkte man ut mot Man U i femte omgången.

4. Bristol C – Watford 2

• Bristol i botten av League One men spelat bra på slutet och Watford som efter en katastrofstart i Championship börjar hitta lite form efter tränarbytet. Under hela 2000-talet har Bristol gått förbi tredjerundan två gånger: 00/01 och 06/07. Fördel Watford som efter tunga lottningar har åkt ut mot Manchester City och Spurs de två senaste åren. Raka tvåan till fina 1.95 x pengarna finns här.

5. Everton – QPR 1(x) M

• Ryktas om att United rycker i Barkley och Baines. Everton gick till semi 11/12 och till final 08/09 men man har också åkt på oväntade smällar sedan 2006: Oldham borta förra säsongen, sen hemmatorskar mot Reading, Birmingham, Oldham igen, Blackburn. QPR har inte gått vidare från fjärderundan sedan 96/97 och det blir inte lätt nu. Dock är procenten på Everton för hög för att inte syna.

6. Ipswich – Preston 1

• Ipswich är stabilt just nu och ligger sexa i Championship – bara en förlust på de tolv senaste ligamatcherna men en hel del kryss på slutet. Två lag som sällan går speciellt långt i FA-cupen och frågan är hur mycket man satsar nu när man ligger högt i Championship respektive League One. Dock har Ipswich mött riktigt tufft motstånd i FA-cupen de senaste 5-6 åren. Lättare resa nu. 1.82 på ettan tycker jag känns ok betalt.

7. Middlesbrough – Hull 1(x2)

• Boro gillar cupspel. Några svaga sista år, men innan dess har man gått långt i både FA-cupen och Ligacupen. Hull brukar ha det svårt i cupspel och jag tror att man får svårt mot Boro som fått en nytändning under nya tränaren Karanka. Svårslaget hemma – förlorat en av de 11 senaste ligamatcherna hemma.

8. Newcastle – Cardiff 1(x)

• Barcelona ringde och ville ha sitt odds tillbaka! 71% på ettan är för mycket för mig. Solskjaer ny coach för Cardiff vilket kan bli en nytändning. Newcastle har inte gått förbi fjärderundan sedan 05/06. Nu är ju cardiff allt annat än ett bra cuplag, men procenten avgör.

9. Norwich – Fulham 1(x2)

• Ovisst möte mellan två gäng som sällan imponerar i cuperna. Norwich har bara vunnit en av de sex senaste FA-cupmatcherna hemma sedan 2008, och då har man även mött ganska ruttet motstånd. Van Wolfswinkel kan vara aktuell för spel i Norwich och Dempsey för Fulham.

10. Southampton – Burnley 1(x)

• Dålig form för Southampton som har tre torskar på de fyra senaste matcherna (dock mot bra motstånd) medan Burnley går fortsatt bra i Championship och ligger tvåa. Gästerna briljerar inte på bortaplan för tillfället och har sex raka bortamatcher utan vinst (fyra kryss av dessa).

11. Stoke – Leicester 1

• Stoke spelade FA-cup-final 2011 och det känns som om man satsar i år också, speciellt eftersom tränare Mark Hughes vunnit samma cup fyra gånger som spelare så lär han inte ta lätt på uppgiften. Leicester leder Championship men borde rotera och fokusera på ligan kan man tycka. Procenten på ettan känns ok just nu. 2.15 på ettan – lite högt? Oddset finns här.

12. WBA – Crystal P 1

• West Bromwich står fortfarande tränarlöst, men tillfällige Keith Downing har sagt att d han tänker ställa upp med bästa möjliga elva mot Crystal Palace. Gästerna kan eventuella vila Jedinak och Chamakh till den här matchen. Bra chans för WBA bygga upp självförtroendet – Crystal P borde fokusera på överlevnad i Premier League.

13. Yeovil – Leyton O 1(x2)

• Anfallarna Mooney och Batt borta skadade för gästerna. Frågetecken för Yeovils mittfältare Ed Upson som dras med skada. Yeovil i botten av Championship och Leyton Orient i toppen av League One, så det ska såklart inte skilja mycket mellan lagen.

Vi ses på Arlanda!

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.