Stryktipset, vecka 1, 3 januari 2015 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 1, 3 januari 2015

Jag vet inte vad ni tycker, men jag älskar FA-cupen! Underdogs som tar sig långt i turneringar är alltid kul – vilket “skitgäng” grejar det den här gången? Lägger en slant på Fula Skinkan. 🙂 Dagens stryktipsförslag kommer här. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1200 kronor i bonus hos Unibet just nu – kolla in det här.

1. Barnsley – Middlesbrough 2
• Tränare Karanka i Boro har sagt att han tar cupen på allvar även fast uppgång till Premier League är högsta prioritet. Det kommer att roteras hos gästerna som ändå ska ses som favorit då man har bred stark trupp. Barnsley borde fokusera på överlevnad i League One.

2. Bolton – Wigan 1(x2)
• Lokalderby och mycket på spel. Lång skadelista hos Bolton medan Wigan får klara sig utan avstängde McManaman och skadade Holt. Gästerna har varit grymma i FA-cupen de senaste åren och har bl a nio raka bortasegrar i cupen. Den här säsongen är man inget vidare men 19% på tvåan är bra jävla lågt. Alla tecken!

3. Brentford – Brighton 1(x) M
• Meckigt för Brightons nye tränare Chris Hughton.  Darren Bent, Greg Halford, Gary Gardner och Elliott Bennett ha återvänt till sina respektive klubbar efter utlåning, lagkaptenen Gordon Greer dras med skada och försvararen Bruno är avstängd. Brentford har två raka torsk i ligan men var bra i Wolves-torsken senast och vad jag förstått så kommer man inte att rotera allt för mycket. För hög prolle på ettan?

4. Charlton – Blackburn 1(x)
• Viktigt för Charlton att komma igång efter sju raka utan vinst i ligan. Hemma är man dock starkt där man bara har en torsk på de 14 senaste tävlingsmatcherna. Lite skadebekymmer hos Rovers och jag tror att man får nöja sig med max en pinne mot ett hungrigt motstånd. Helst alla tecken.

5. Doncaster – Bristol C 2
• Bristol gasar på i ligan och toppar League One. Man ska vara favorit borta mot Doncaster som verkligen suger på hemmaplan – på de 15 senaste tävlingsmatcherna hemma har man bara vunnit två (!). Tvåa till ok procent.

6. Fulham – Wolverhampton 1
• Kacaniklic tillbaka i Fula Skinkan igen efter sitt låneäventyr i FC Köpenhamn. Hemmatränaren Kit Symons gillar FA-cupen och kommer att ställa ett starkt lag på planen. Jag tror att skinkorna tar sig vidare till fjärde omgången!

Följ Sparka och Spring på Instagram: SparkaochSpring

7. Huddersfield – Reading 1(x)
• Glenn Murray återvänder till Crystal Palace över sin utlåning till Reading. Gästerna får dock tillbaka Jamie Mackie efter skada som kan ersätta Murray. Även mittfältaren Danny Guthrie kan vara åter. Huddersfield kommer dock inte rotera mycket enligt tränare Powell som vill satsa på cupen. Räcker 1x?

8. Leicester – Newcastle 1(x)
• Leicester satsar såklart helhjärtat på att klara sig kvar i Premier League och kommer att rotera. Tung skada på Newcastles Steven Taylor som tros vara borta resten av säsongen. Cisse är avstängd. Annars är det mängder av skador hos gästerna som måste ta i ordentligt under transferfönstret. Sedan mars 2006 så har Newcastle TIO raka bortamatcher i FA-cupen utan seger. Förlängs sviten här?

9. Millwall – Bradford 1(x2)
• Fyra raka hemmatorsk för Millwall i ligan och vill säkert visa den fanatiska hemmapubliken andra taker. Men även fast Bradford spelar i League One så skiljer det inte mycket mellan lagen – Millwall långt ner i Championship och Bradford långt upp i League One. Millwall har blivit alldeles för stor favorit för min smak. Helst alla tecken.

10. Preston – Norwich 1(x2)
• Inga större skadebekymmer hos hemmalaget som tagit in anfallaren Sylvan Ebanks-Blake under resten av säsongen. Han kan skapa en giftig duo med Jemaine Beckford. Tettey och Olsson definitivt borta för Norwich som kan få det svettigt idag.

11. Rochdale – Nottingham (1) 2 M
• Formsvagt Nottingham får klara sig utan Henri Lansbury som är avstängd, medan hemmalaget har fått mittfältaren Matty Lund skadad och där försvararen O’Connell lånekontrakt har gått ut. Bara två vinster på de 17 senaste ligamatcherna för Nottingham som är på jakt efter ett lyft. Bortalaget är för hårt streckat med tanke på den usla formen. Utgångstvåa, men jag tar med en kul etta.

12. Rotherham – Bournemouth (x)2 M
• Lawrence och Ledesma är inte kvar i Rotherham då de återvänder till sina respektive klubbar efter lån. Rantie kommer inte lira för Bournemouth då han dragit till Afrikanska mästerskapen. Gästerna öser på i ligan och ska vara favorit. Rotherham är dock inte kattskit och visar ofta bra karaktär. Ett kryss kan man väl vara värt?

13. Tranmere – Swansea 2
• Tranmere är bottengäng i League Two och allt annat än stortorsk mot Swansea skulle ju vara en skräll även fast walesarna roterar hela laget. Men i FA-cupen kan såklart allt hända, så har ni massor av garderingar så kan ni ju strössla lite här med.

Glöm inte heller att besöka Spelbloggare.se för ännu fler speltips och analyser
från mängder av bettingbloggar, som till exempel Sparka och spring. 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.