Speltips | Stryktipset, vecka 16, 20 april 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Speltips | Stryktipset, vecka 16, 20 april 2019

En fantastisk stryktipskupong med matcher från alla det stora europeiska ligorna. Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Bournemouth – Fulham 1(x) M
• Fula Skinkan visade lite stolthet senast och slog Everton med 2-0. Man är alltså redan klart för nedflyttning. Bournemouth slog Brighton med hela 5-0 i förra matchen, men streckas lite för hårt här tycker jag. Hemmalaget agerar ojämnt.

 

2. Huddersfield – Watford 2
• Lite skadebekymmer i Watford som även har lagkaptenen Troy Deeney avstängd efter sitt röda kort mot Arsenal senast. Visst ska gästerna vara favorit, men om procenten stiger för högt så kan det vara värt en gardering, helt klart.

 

3. West Ham – Leicester (1x)2
• Snodgrass avstängd och en hel drös spelare på skadelistan för West Ham, som dessutom har högst tveksam form med tre raka torsk. Leicester förlorade visserligen hemma mot Newcastle senast men trivs antagligen bättre här när man möter ett mer spelande gäng.

 

Gör som över 3500 andra spelare – följ Sparka & Spring på Facebook

 

4. Wolverhampton – Brighton 1
• Fem raka tävlingsmatcher – fem raka torsk – och noll mål framåt. Så ser sviten ut för Brighton som ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket. Det måste till förbättring om man inte ska lira i Championship nästa säsong. Men visst blir det svårt mot Wolves som är ruggigt starkt hemma (7 segrar + 1 kryss på det 8 senaste tävlingsmatcherna på Molineaux).

 

5. Newcastle – Southampton 1(x2)
• Båda gängen har hittat lite form i sista sekund och fått lite avstånd från den absoluta botten. Men fortfarande är poängen livsviktiga och jag har svårt att slipa bort något tecken. Helgardering!

 

6. Sirius – Malmö FF 2
• Sirius har öppnat starkt, men åkte på en svidande förlust borta mot AIK senast. Dessutom fick man väldigt viktige Robert Åhman Persson skadad och han lär missa denna match. Trevande inledning av MFF som dock visade fina takter senast i 2-0-segern över ÖFK. Max x2.

 

7. Inter – Roma 1(x)
• Viktig match om CL-platserna i Serie A. Romas lagkapten De Rossi är skadad och verkar missa. Visst kan gästerna störa ändå, men man brukar inte trivas speciellt bra borta mot topplagen och jag tror på max en pinne. Italien är den liga där hemmafördelen väger tyngst.

 

8. Juventus – Fiorentina 1(x)
• Juve leder visserligen Serie A överlägset och säkrar titeln vid seger här. Men visst borde man vara åtminstone lite skakat av att ha åkt ur Champions League mot Ajax i veckan. Fiorentina är inget motstånd man bara kör över tror jag – gästerna har gjort mål i 9 av de 10 senaste bortamatcherna. HÖG prolle på ettan.

 

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

9. Mönchengladbach – Leipzig (x)2
• Gladbach har fem raka ligamatcher hemma utan seger och visst kan man få problem igen. Leipzig har kanonform och ett bra grepp om tredjeplatsen i ligan. Vissa skadebekymmer hos hemmalaget som får nöja sig med max en pinne

 

10. Schalke – Hoffenheim 2
• Schalke är den största negativa överraskningen i Bundesliga den här säsongen och storklubben ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket. Och någon poäng mot Hoffenheim tror jag inte att det blir – gästerna har mycket fin form och öser in baljor för tillfället. Helt ok prolle på singeltvåan.

 

11. Eibar – A Madrid 1(x2)
• Nja, läge att ifrågasätta procenten på tvåan i den här matchen. En del skavanker hos ligatvåan Atletico samtidigt som både Griezmann och Costa är avstängda. Eibar är dessutom svårslaget hemma och jag tar snabbt med alla tecken.

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. Dessa kan du läsa här.

 

12. Strasbourg – Montpellier 1(x2)
• Montpellier jagar desperat en Europaplats men då kan man inte lira så illa på bortaplan som man gjort på slutet – bara en seger på de tio senaste bortamatcherna. Även Strasbourg har haft svårt att vinna på slutet med bara en seger på de tio senaste ligamatcherna (dock många kryss, mot PSG borta exempelvis). Jag kryssar från vänster.

 

13. Nimes – Bordeaux 1(x)
• Ganska meningslös match i mitten av tabellen och jag tror att hemmafördelen kan fälla avgörandet här. Gästerna har viktige mittbacken Pablo avstängd och usel bortaform. Nykomlingen Nimes har gjort en fin säsong och har sex raka hemmamatcher utan torsk.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.