Europatipset, vecka 14, 3 april 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 14, 3 april 2018

Här kommer ett litet sent påskägg till alla läsare – nämligen ett Europatipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /Påskharen

1. Juventus – Real Madrid (x)2
• Juventus känns inte lika asbra längre även fast man vände imponerande mot Spurs i sextondelen. Jag tror man får svårt mot Real som är i storslag. Pjanic avständ för hemmalaget = avbräck. Ronaldo öser in mål i CL och gör det säkert igen. Även dagens singelspel hämtas från den här matchen.

 

2. Sevilla – B München 2
• Bra form hos Sevilla som slog ut United i sextondelen. Svårare nu när ett nästintill skadefritt Bayern kommer på besök. Dessutom saknas Sevillas kanske viktigaste spelare, Ever Banega, då han är avstängd. Defensiven är Bayerns högsta prio – man har släppt in mål i tolv raka bortamatcher i Champions League.

 

3. Atalanta – Sampdoria 1(x) M
• Två lag som ligger nära varandra i tabellen men där det är Atalanta som har de bästa formen. Sampdoria har tappat det helt på slutet med elva insläppt mål på de tre senaste. Dock är procenten vrålhög på Atalanta just nu. Jag kanske pillar med ett kryss tillslut.

 

4. Genoa – Cagliari 1(x2)
• Tungt avbräck för Genoa då mittfältaren Bertolacci är avstängd. Han har startat varje ligamatch tidigare så han kommer att saknas. Jag har alltid sett Cagliari som ett riktigt hemmalag men nuförtiden är man bättre borta. Jag tänker inte räkna bort gästerna idag. Öppet.

 

5. Udinese – Fiorentina (x)2
• Katastrofform för Udinese som har sex raka förluster. Man har dock mött ganska bra motstånd så lite svårt att avgöra hur pass uselt man är. Hursomhelst får man svårt mot Fiorentina som har fyra raka segrar och jagar en Europaplats. x2 borde räcka långt.

 

6. Aston Villa – Reading 1 (2)
• Jag gillar inte riktigt procenten på ettan här. Visst ska Villa vara favorit, men formen är skakig och man är i stort sett klart för playoff. Readings nye tränare Clement fick en pangstart på jobbet när man vann mot QPR med 1-0. Drar en rövare. 🙂

 

7. Fulham – Leeds 1
• Fula Skinkan gasar på och har inte förlorat en ligamatch sedan i mitten av december. Slamp-Leeds får det svettigt på Craven Cottage. Sju raka bortamatcher för Leeds utan seger.

 

8. Wolverhampton – Hull 1
• Nieves och Doherty avstängda för serieledande Wolves efter varsitt rött kort senast borta mot Boro, men visst ska man ha bra chans ändå mot Hull som sällan briljerar på resande fot.

Koll på de åtta första matcherna? Bra! Lämna in Topptipset här.

 

9. Bolton – Birmingham 1(x)
• Garry Monk börjar få ordning på Birmingham som nu har två raka segrar och kravlat sig upp över strecket. Sexpoängsmatch mot bottenkonkurrenten Bolton och ingen lär lägga sig platt här. Bolton är starkt hemma där man bara torskat två av de 14 senaste ligamatcherna.

 

10. Bury – Rochdale 2
• Bottenmöte i League One där tabelljumbon Bury tar emot nästjumbon Rochdale. Det skiljer dock hela åtta poäng mellan lagen och Bury får nog börja sikta in sig på lir i League Two nästa säsong. Rochdale har fin form (3 3 1 på de sju senaste) och dessutom färre matcher spelade än bottenkonkurrenterna. Rochdale trivs mot Bury och jag tror på seger igen.

 

11. Hibernian – Hamilton 1(x2)
• Riktigt fin form hos Hibernian som har fem segrar och två kryss på de sju senaste. Hamilton brukar göra det ok borta mot Hibernian och även fast bortaformen är usel så får jag lite lust att helgardera skiten ur den här matchen. Procenten är urballad och det brukar bli täta matcher lagen emellan. Kul gardering så kan vara meningslös efter redan fem minuters spel! 🙂

 

12. Motherwell – Aberdeen (1x)2
• Märkligt ras av Motherwell som bara har tre segrar på de 18 senaste omgångarna. Hemma är man dock ganska svårslaget samtidigt som Aberdeen inte levererar fullt ut på bortaplan. Singeltvåan är för hög för mig.

 

13. Varberg – Örgryte 1(x2)
• Ovisst premiärmöte där båda gängen har många nya spelare. Både Varberg och Örgryte har höga ambitioner och vanligtvis ganska höga högstanivåer. Öppet.

Europatipskupongen har du här.

BB

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.