Stryktipset, vecka 45, 9 november 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 45, 9 november 2013

En intressant kupong den här veckan med några stora favoriter och flera procent som kan vara värt att syna – jag testar R-3-3-24 (12) + två helgarderingar. 216 spänn. Lycka till önskar en vrålförkyld BB! *host*

Kupongen har du här.

1. Aston Villa – Cardiff 1(x2)

• Fyra raka matcher utan mål framåt för Villa, 0-0 senast mot West Ham. Man saknade Abgonlahors kvickhet senast och han är fortsatt borta vad jag förstått. Detsamma gäller Weimann där framme så det blir ju inte lättare för Benteke att göra mål nu. Cardiff har imponerat  inledningsvis och visat att man inte blir någon slagpåse i Premier League. Vinst borta mot Fulham och poäng borta mot Norwich och Hull. Förluster mot Chelsea och West Ham. Senast vann man prestigederbyt mot Swansea hemma och lär vara stärkt av det. Med tanke på skadorna i Villa så tycker jag att procenten på tvåan (18%) är alldeles för lågt.

2. Chelsea – WBA 1

• Chelsea har fem hemmasegrar på fem försök i ligan – 12-3 i målskillnad. Man vann även komfortabelt mot Schalke i veckans CL-match med 3-0. Eden Hazard var borta mot Schalke pga missad träning men ska vara tillbaka nu. WBA slog visserligen United borta och har kryssat mot Everton, men Chelsea har helt annan form och det ska mycket till för att störa på Stamford Bridge.

3. Crystal P – Everton 2

• Crystal P skapade en hel del borta mot WBA trots 0-2-förlust och även mot Arsenal i matchen innan var man inte heller helt utspelat. Mängder av skador ställer till det och frågan är om man verkligen kan skrapa ihop till någon poäng mot Everton. Det börjar bli ganska hög procent på tvåan – just nu lämnar jag den ensam, men har man garderingar att strössla med är det bara att köra hårt. Lukaku åkte på en smäll i 0-0-mötet med Spurs senast, men han kan troligtvis spela.

4. Liverpool – Fulham 1

• Håller Pool samma klass som mot WBA så vinner man detta ganska så lätt. Höftskada kan stoppa Gerrard från spel, dock glädjande att både Coutinho och Glen Johnson ska vara aktuella för spel. Fulhams Sascha Riether avstängd efter sin fula stämpling på Januzaj senast. Han har stängts av tre matcher. Anfallaren Rodallega borta fem-sex veckor skadad och osäkert om lagkapten Hangeland kan spela – han saknades senast. Fulham brukar ha svårt mot borta mot Pool där man fantastiskt bara gjort mål EN gång på de fem senaste försöken. Och då vann man (maj 2012).

5. Southampton – Hull 1(x)

• Southampton åkte visserligen ur Ligacupen mot Sunderland i veckan men man roterade kraftigt och det bör inte betyda allt för mycket. Man har varit starkt hemma den här säsongen – NOLL förluster och tre raka raka segrar + två kryss. Dock har motståndet varit beskedligt precis som nu: Sunderland, West Ham, Crystal P, Swansea och Fulham. Southampton har Inte släppt in mer än ett mål i någon ligamatch – imponerande! Tufft bortaschema för nykomlingen Hull: Chelsea, City, Newcastle (vinst 3-2), Everton och Tottenham. Viktige anfallaren Sono Aluko skadade sig i uppvärmningen inför hemmavinsten över Sunderland senast och han är troligtvis borta nu. Jag vill inte räkna borta Hull helt – framförallt inte när Southampton just nu sträckas till 63%.

6. Blackpool – Ipswich 1(x2) M

• Blackpool ångar på och har bara en förlust på 14 spelade matcher. Vann senast borta mot Nottingham, men spelade med en man mer i nästan en timme och avgjorde på övertid. Backen Jack Robinson var avstängd då och är avstängd i fyra matcher till. Cresswell avstängd för Ipswich (utvisad i fjärde övertidsminuten hemma mot Barnsley senast, 1-1) och Paul Anderson skadade sig på träning i veckan. Man har inte vunnit borta den här säsongen men har kryssat i fyra av de sju bortamatcherna. Blackpool har en gedigen skadelista och snart är det dags att inkassera den första hemmatorsken. Procenten på tvåan är låg.

7. Bolton – Milwall 1(x2) M

• Efter en miserabel start på säsongen när man låg sist ett tag så har man nu sex raka utan förlust (dock bara två vinster). Men fortfarande är man utan seger hemma! Sju matcher – fem kryss och två torsk. Även fast Millwall “bara” tagit tre poäng på de tre senaste matcherna så har samtliga slutat oavgjort och samtliga har varit mot topplag (QPR, Reading och Burnley). Boltons första hemmaseger kommer snart, men Millwall ska man inte räkna bort i dagsläget, speciellt inte som man kan spetsa laget med Justin Hoyte (nytt lån från Boro), Mark Beevers (varit borta skadad) och Jimmy Abdou (avstängd senast).

8. Brighton – Blackburn 1(x)

• Hemmalaget övertygar inte helt och segern senast borta mot Doncaster var den första på sex matcher. Kanske kan det vara starten på ett bra svit. DJ Campbell fortsatt avstängd för Rovers som precis som Brighton blandar och ger rent resultatmässigt även fast man vann senast hemma mot Boro. Bara en seger på sju spelade bortamatcher i ligan och jag tror inte att det blir ändring på det nu.

9. Burnley – Bournemouth 1

• Två relativt skadebefriade lag som ställs mot varandra.  Den stora snacken inför det här mötet är Eddie Howe, tränare för Bournemouth. För ett ungefär ett år sedan så var han just tränare för Burnley, så det blir en speciell match för honom. Hans forna gäng leder serien och imponerar stort. Hemma har man fyra raka ligavinster och Danny Ings har gjort sex mål på de matcherna. Procenten på ettan börjar bli hög och kanske tar jag med ett kryss när spelstopp närmar sig.

10. Charlton – Leeds 1(x2)

• Åter igen osäkert om Yann Kermorgant kan spela för Charlton, men det gick ju bra utan honom förra omgången mot Birmingham som man bortavann med 1-0. Fem raka utan torsk för Charlton var av tre raka hemmakryss. Slamp-Leeds har troligtvis båda ordinarie ytterbackarna borta men det finns ok alternativ att stoppa in i deras ställe. Leeds går inget vidare på resande fot där man har fem raka torsk – ett bra hemmaspel gör ändå att man ligger på en respektabel åttonde plats. Ofta målsnålt á la Gefle när Charlton lirar och hawaiifotboll á la P11 när Slamp-Leeds spelar så det ska bli intressant att se hur detta slutar. Ja, helgardering naturligtvis. 😉

11. Huddersfield – Birmingham 1(x2)

• Jahopp, inga vinstmaskiner det här direkt. Huddersfield har vunnit en av de åtta senaste tävlingsmatcherna medan Birmingham har en inspelad poäng på de sex senaste bortamatcherna, men det var visserligen senast borta mot Derby. Jag förstår inte riktigt de höga procenten på Huddersfield. Man har en hel del nya skador, dessutom har man bästa målskytten James Vaughn avstängd ytterligare en match.

12. Leicester – Nottingham 1

• Anfallaren Chris Wood saknas för hemmalaget då han ska lira VM-kval för Nya Zeeland. Men man borde ha bra chans mot Nottingham trots hans frånvaro – bara en förlust på de elva senaste tävlingsmatcherna vittnar om mer än bra form – truppen håller hög klass och man ligger tvåa i tabellen. Forest ligger sexa men har två tunga förluster mot Yeovil och Blackpool. Borta brukar man inte trivas speciellt bra men har man råd så kan krysset vara ett alternativ.

13. Middlesbrough – Watford 1(x)

• Boro har en intakt trupp att välja från och hemma har man övertygat på sistone – två raka vinster där och 8-1 i målskillnad. Men det har också varit mot Doncaster och Yeovil. Svag form hos gästande Watford som har tre raka utan vinst och senast en svidande 0-3-förlust hemma mot Leicester. Jagar revansch men får nog svårt att bärga alla tre poängen.

Dags att håva in miljonerna? Kupongen har du här.

BERMUDABENNY

[email protected]

FÖR FLER TIPS – GILLA SoS PÅ FACEBOOK

BETTA SOM BERMUDABENNY

Just nu kan man få 1000 spänn i insättningsbonus på NordicBet när man kör igång ett konto. Dessutom får man ett riskfritt spel för 500 kronor – ovanligt bra deal tycker jag! Kolla in det här.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.