Stryktipset, vecka 43, 26 oktober 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 43, 26 oktober 2013

Snoret rinner, kroppen värker och huvudet bultar. Bästa medicinen mot förkylning är tydligen 13 rätt på tipset – så det är bäst att göra som doktorn säger. 🙂 13 miljoner i jackpot på Stryktipset även den här veckan och jag garderar så mycket jag bara kan och orkar! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering från min sida. 288 spänn. Lycka till! /BB

Kupongen har ni här.

Ni som är inne på Topptipset kan lira här och mitt Topptipsförslag kan ni lyssna på här. (ca 26 minuter in i sädningen)

1. Liverpool – WBA 1 (2) M

• Pool var inget vidare senast borta mot Newcastle och fick bara 2-2 trots 50 minuter med en man mer. Spelfördelaren Coutinho är fortsatt borta men kan faktiskt vara tillbaka mot Arsenal i nästa omgång. Liten varning för WBA som slog United borta och som vunnit två raka borta mot just Pool. Liverpool torskade hemma mot Southampton tidigare under säsongen så visst finns det möjligtvis för en kupongrensande skräll till ca 10%…om man har råd.

2. Aston Villa – Everton (x)2

• Benteke tillbaka som avbytare i förlusten mot Spurs senast och borde då troligtvis starta mot Everton. Och han behövs. Everton går starkt och har bara förlorat en match (borta mot City) under ligaspelet. Man har fyra vinster och en förlust på de fem senaste. Pienaar var tillbaka senast mot Hull och gjorde mål direkt. Även Mirallas gjorde sitt första för säsongen. Det brukar vara jämnt lagen emellan – fyra av de fem senaste mötena har slutat oavgjort. x2 räcker?

3. Manchester U – Stoke 1

• United lirade mot Sociedad i onsdags och vann med 1-0. Hade dock bud på mer. RvP var inte med då men ska vara spelklar nu. Fem raka ligamatcher för Stoke utan seger och bara ETT gjort mål på dessa. Och på de 18 senaste bortamatcherna i Premier League har man nollats i hälften av matcherna och man gjort fler än ett mål på dessa 18…EN gång. Stoke trivs inte alls borta mot United. Man har förlorat de senaste fem bortamatcherna på Old Trafford och släppt in 3,4 mål i snitt. Trots tveksam form hos United så lämnar jag ettan ensam. Stoke är för dåligt just nu. 0-0 är kanske gästernas enda chans.

4. Norwich – Cardiff 1(x2)

• Två lag som går knackigt. Norwich trea från slutet och Cardiff fyra. Båda kommer från 1-4-förluster i förra omgången mot Arsenal respektive Chelsea. För Norwich så spelade varken van Wolfswinkel eller Elmander då, men de kan vara tillbaka nu vilket såklart är ett plus även fast Wolfswinkel varit en besikelse hittills. Norwich har förlorat två raka hemmamatcher. Tre i rad har man inte förlorat sedan februari 2006. Cardiff är inte ofarligt och har en vass offensiv i bla Odemwingle, Bellamy och Campbell. Walesarna har gjort mål i fem av de sex senaste tävlingsmatcherna.

5. Blackpool – Blackburn 1(x)

• Efter fyra raka kryss så vann Blackpool senaste hemma mot Wigan (Tom Ince på straff). Man har visat upp en fin defensiv och hållit nollan i tre raka matcher. På sex spelade hemmamatcher har Blackpool inte förlorat någon (mött bra motstånd också) och de fyra matcher man vunnit har ALLA slutat 1-0. Chocktorsk för Rovers hemma mot Charlton senast och man har nu två raka förluster. Fördel hemmalaget men man vet aldrig med Rovers och Jordan Rhodes – på de senaste fyra bortamatcherna har Rovers visserligen bara vunnit en, men Rhodes har gjort fyra mål. Giftig.

6. Bolton – Ipswich 1(x2)

• Förstakeepern Bogdan skadad för Bolton. Han har spelat samtliga matcher den här säsongen och Andy Lonergan ersätter troligtvis. Inlånade mittfältaren Liam Feeney har återvänt till Millwall vilket inte gör saker bättre för Bolton som ligger på 18:e plats. På sex hemmamatcher har man fyra kryss och två 0-1-torskar, så man gör ju inte bort sig där och lite passande att möta Ipswich som inte vunnit på bortaplan än – tre kryss och tre torsk. Men Ipswich har faktiskt lirat ganska bra både hemma och borta och har inte riktigt haft marginalerna på sin sida. Ovisst och en helgardering är att föredra.

 

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Burnley – QPR 1(x2)

• En riktig toppmatch mellan ettan och tvåan i Championship. Sammanlagt har man förlorat EN match och det är serieledande Burnley (en match mer spelad och två poäng före QPR) som står för den torsken.  Burnley spelar som i trans och har nu sex raka seriesegrar. Motståndet kanske inte har varit fantastiskt, men ändå imponerande svit. QPR har faktiskt inte heller mött något jättemotstånd under hela säsongen och denna drabbning blir en värdemätare för båda lagen och intressant för fortsättningen av serien. Känslosam match speciellt för Charlie Austin i QPR som gick just från Burnley inför den här säsongen.

8. Derby – Birmingham 1

• Derby har fått en superstart under nya managern Steve McClaren. Man har gjort tio mål på tre matcher (även släppt in en del iofs) och vunnit två raka. Slog senast erkänt starka Watford borta…vilket såklart Sparka & Spring  förutspådde. 😉 Man har även lånat in duktige försvararen Andre Wisdom från Pool som kan stärka försvaret. Tung torsk för Birmingham senast när man föll med hela 0-4 borta mot Leeds. Man har nu två raka förluster i ligan och FYRA raka bortaförluster med NOLL gjorda mål på dessa. Det brukar rent historiskt sett bli många mål lagen emellan och kanske även nu?

9. Leicester – Bournemouth 1(x)

• Efter 0-0 i hemmapremiären så har Leicester fem raka hemmasegrar och anfallaren David Nugent har gjort lika mål på dessa. Man ska vara stor favorit mot nykomlingen Bournemouth men frågan är om man inte seglat upp som lite väl stor favorit nu (över 70%)?. Ska man komma åt miljonerna så kan det vara aktuellt att gardera här. Och Bournemouth är långt ifrån kattskit – man ligger tia med 17 inspelade poäng och i senaste omgången klarade man 1-1 borta mot fjärdeplacerade Nottingham. Ofta öppna målrika matcher när Bournemouth lirar – man är faktiskt tillsammans med Forest det enda lag i serien som  gjort mål i samtliga ligamatcher. Watch out Foxes!

10. Reading – Millwall 1

• Reading har visat bra klass hemma och har tre raka hemmasegrar. Då tycker man ju att Millwall som har två raka bortatorsk och 2-9 i målskillnad borde bli en munsbit. Men Millwall kan komma stärkt efter att man grejat en pinne i slutsekunderna i det tuffa Londonderby mot QPR i senaste omgången. Det har varit jämnt lagen emellan tidigare och kanske kan Millwall kriga till sig en pinne. Jag lämnar ettan ensam just nu.

11. Yeovil – Nottingham 2

• Sex mål framåt på tolv matcher för Yeovil. Inte jättesexigt direkt och man är jumbo i Championship med bara sex inspelade poäng. På sex spelade hemmamatcher har man tagit EN poäng och det var senast mot Brighton (0-0) – lite till Yeovils försvar kan man väl säga att man mött riktigt bra motstånd på hemmaplan hittills. Och det blir ju inte direkt lättare nu när tabellfyran kommer på besök. Forrest får tillbaka Lichaj och Chalobah efter avstängning men Henri Lansbury är avstängd då han åkte på sitt femte gula senast. Nyligen inlånade Fraser Fyvie skadade sig direkt för Yeovil och missar matchen. Procenten på Nottingham börjar bli snuskhög. Målfattigt?

12. Bradford – Wolverhampton (x)2

• Toppmöte i League One när femman möter trean. Lite dalande form hos hemmalaget som har tre raka utan vinst. Efter två förluster mot bottengängen Tranmere och Crewe grejade man ivarjefall ett kryss borta mot tabellfyran Preston. Bradfords bästa målskytt Nahki Wells har varit borta de senaste fyra matcherna och det är osäkert om han kan vara med mot Wolves. Förutom en skada på försvararen Doherty så har gästerna en intakt trupp. Vid seger tar Wolves, som har en match mindre spelad än övriga toppkonkurrenter, steget upp till förstaplatsen. Chansar på att x2 räcker. Håll koll på startelvorna – är Wells med så helgarderar jag!

13. Notts Co – Preston (1x)2

• Notts County slirar i botten av tabellen och ligger nu näst sist med sju inspelade poäng – sex av de poängen har kommit i de två senaste hemmamatcherna då man har två raka trepoängare mot Tranmere och Crewe. Annat motstånd nu när Preston kommer på besök. Gästerna har faktiskt vunnit tre av de fyra senaste bortamatcherna. Hemmalaget får tillbaka mittfältaren Labadie efter avstängning, dessutom kan lagkaptenen Dean Leacock vara tillbaka efter att missat förra matchen. Preston ligger förvisso fyra och har inga skadebekymmer, men spelet har inte övertygat på sistone och ett poängsuget Notts County är inget man bara kommer att köra över.

Redo att ta kryssa hem 13 miljoner? Kupongen har du här.

 

BERMUDABENNY

[email protected]

FÖR FLER TIPS – GILLA SoS PÅ FACEBOOK

BETTA SOM BERMUDABENNY
Just nu kan man få 1000 spänn i insättningsbonus på NordicBet när man kör igång ett konto. Dessutom får man ett riskfritt spel för 500 kronor – ovanligt bra deal tycker jag! Kolla in det här.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.