Stryktipset vecka 42, 19 oktober 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset vecka 42, 19 oktober 2013

13 miljoner spänn i jackpot den här lördagen så fram med garderingarna och leta reda på några fina procent! Jag befinner mig i London från lördag morgon och ska på något sätt följa stryktipskupongen emellan alla pints jag måste dricka. 🙂 Här är mitt stryktipsförslag. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till! /BB

Kupongen har du här.

Vill du lyssna på min fagra stämma? Då kan du kolla Bettingpodden – i veckans avsnitt så kommer jag in i bilden vid 36 minuter. Här har ni den. Har ni problem att få igång den eller är allmänt tekniskt handikappad som jag själv är det bara att skriva till mig på Facebook eller mejla så ska jag försöka hjälpa till.

 

1. Manchester U – Southampton 1(x) M

• Underskatta INTE Southampton. Man har fyra raka segrar (en i ligacupen) och fem raka matcher utan insläppt mål. Pool besegrades borta förra omgången, men har utöver detta har man inte mött något jättemotstånd. Förrän nu. Men jag tror att man har chansen att störa ett inte helt stabilt United. Även förra säsongen höll Southampton tidvis jämna steg med storlagen (några minor). På de femton senaste bortamatcherna har man bara förlorat fyra. NATURLIGTVIS ska United vara favorit, men landslagsuppehåll, CL i veckan kan störa, och man möter ett lag med stort självförtroende som inte har mycket att förlora. 1x…minst?

2. Arsenal – Norwich 1

• Arsenal toppar tabellen på samma poäng som Pool och man brukar trivas mot Norwich, ivarjefall hemma. Skrälltorsk hemma mot Villa i premiären så visst går det att slå Arsenal borta. Boost för Gunners att Cazorla troligtvis är tillbaka. Ersätter han Wilshere kanske? Van Wolfsvinkel har inte levererat för Norwich hittills och frågan är hur länge han får agera startspelare istället för lirare som Cooper och Elmander. Norwich har gjort mål de senaste fyra gångerna som man mött Arsenal borta…men man har också släppt in 15 mål på dessa fyra matcher. Krigarhjärtan i Norwich och kanske kanske kan man kriga till sig ett kryss om allt klaffar.

3. Chelsea – Cardiff 1

• Ashley Cole troligtvis borta för Chelsea. Även Torres dras med skada och om han missar så ersätts han troligtvis av Demba Ba. Chelsea har förlorat tre hemmamatcher sedan 14 januari…förra året. (Newcastle, Man U, och QPR) och även fast man möter Schalke borta på tisdag så borde man kunna ställa upp med ett starkt lag och ta hem tre viktiga pinnar. Cardiff är inte kattskit och har offensiv kraft i Odemwingle, Bellamy och Campbell bl a, men det blir svårt att få med någon poäng till Wales den här gången.

4. Everton – Hull 1

• Everton har fått fart på målskyttet med lånet av Lukaku – gjort fyra mål på fyra matcher. Får han hål på ett tajt spelande Hull? Mycket troligt. Hemmalaget är väldigt starkt på Goodison Park – bara förlorat en av de 26 senaste ligamatcher där…och det var mot Chelsea förra säsongen. Nykomlingen Hull har imponerat än så länge och ligger åtta i tabellen, bara en placering bakom Everton.

Hull kan få tillbaka mittfältaren Robbie Brady efter skada. James Chester och Robert Koren beräknas vara tillbaka nästa månad. 25% på krysset just nu är inte vidare sexigt. Etta.

5. Stoke – WBA 1(x2)

• Tre raka ligatorsk för Stoke så poäng är nödvändigt nu för att man inte ska halka ner för långt i tabellen. Frågan är hur länge tränare Hughes får sitta kvar om förlustsviten förlängs. WBA däremot har kommit igen ordentligt efter en dålig start – vinst borta mot United och hemmakryss mot Arsenal – imponerande! Det brukar vara tajta matcher lagen emellan och det lär inte vara någon skillnad den här gången. Utgångsettan kryssas i efter tvekan, men jag tycker nog att alla tecken ska med här.

6. Swansea – Sunderland 1(x2)

• Två lag som borde vara jävligt sugna på seger. Tabelljumbon Sunderland har det jobbigt men har efter sparkningen av Di Canio spelat bra i förlusten mot Pool och United. Nu kan viktige anfallaren Fletcher kan vara tillbaka och man har dessutom fått en ny tränare i Gus Poyet. Swansea brukar ju vara svårslaget hemma men har faktiskt åtta raka ligamatcher i Wales utan seger, men då har man mött riktigt monstermotstånd. Hemma den här säsongen: United, Pool och Arsenal. Man vill såklart bryta den ocharmiga sviten, tre av de fyra senaste mötena mellan dessa lag slutat oavjgort och det skulle inte förvåna mig om tabelljumbon Sunderland får med sig poäng hem. Procenten på x och 2 lockar mer och mer.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Ipswich – Burnley 1(x2)

• De enda som ogillar landslagsuppehåll mer än jag måste ju vara Burnley, för herregud vilken form man har varit i innan uppehållet! Man toppar tabellen och har åtta segrar och 1 kryss på de nio senaste tävlingsmatcherna. Anfallarna Sam Vokes och Danny Ings öser in mål. Gästerna ska försöka bryta en historisk svit – det var 44 år sedan man vann borta mot just Ipswich. Lätt blir det inte. Man möter ett hemmastarkt Ipswich som har fyra vinster och en torsk hittills på hemmaplan.

8. Millwall – QPR (x)2

• Burnley leder Championship före QPR, båda på 26 poäng. Men jag tycker nog att QPR känns bra mycket starkare och stabilare – en stensäker defensiv blandas ett effektivt anfallsspel. Det kommer att bli svårt att hindra QPR från att ta klivet upp i Premier League igen. Millwall lyckades tappa en tidig 2-0-ledning mot Bournemouth senast och till slut med 2-5 och har släppt in nio mål på senast två matcherna. Stenhårt derby detta både på planen och på läktarna. Vanligtvis borde QPR kunna spela hem tre pinnar på ren rutin, men det finns mycket hjärta hos hemmalaget och procenten börjar rinna iväg på tvåan…max x2 räcker?

9. Barnsley – Middlesbrough (x)2

• Barnsley ligger visserligen sist i Championship men man har mött riktigt tufft motstånd på slutet. Senast sex matcherna: Nottingham, Bournemouth, Watford, Leicester, Reading och QPR. Landslagsuppehållet kom lägligt för tabelljumbon, men tyvärr får man klara sig utan försvararen Peter Ramage som skadade sig i senaste matchen. Boro har ett bra manskap – till den här matchen ser det ut som om Woodgate och Emnes  kan vara tillbaka. Man gick in i landslagsuppehållet med en fin 4-1-vinst hemma mot Yeovil. Innan den segern hade man åtta raka utan vinst, men hela sex av dessa slutade i kryss. x2, men helgardering behöver inte vara fel.

10. Blackburn – Charlton 1

• Josh King och Jordan Rhodes dras med skavanker, men ska troligtvis kunna spela för Rovers. Mittbacken Grant Hanley är dock avstängd efter sitt röda kort i förlustmatchen mot Wigan innan uppehållet. Johnnie Jackson och Yann Kermorgant är tillbaka i Charlton efter skador, och de kan behövas då man har en sex matcher lång vinstlös svit. Kermorgant gjorde för övrigt avgörande målet när Charlton vann borta mot just Blackburn förra säsongen. Fördel för hemmastarkt Blackburn, men liten varning för Charlton. Börjar bli hög procent på ettan…

11. Bolton – Sheffield W 1(x)

• Viktig seger innan uppehållet för Bolton som bortaslog Yeovil och lämnade nedflyttningsplats och gick bland annat om Sheffield W i och med segern. Början på någonting gott? Njo kanske. Man ska ju hursomhelst vara bra mycket bättre än vad tabellen visar och kanske kan man rida vidare på vinsten innan landslagsuppehållet. Sheffield jagar fortfarande sin första vinst för säsongen och varför inte ta den på Reebook Stadium, för där har faktiskt inte Bolton vunnit än (två bortavinster). Just nu: 1x.

12. Nottingham – Bournemouth 1(x) M

• Ytterbacken Eric Lichaj och mittfältaren Nathaniel Chalobah saknas för Nottingham. Några skavanker i Bournemouth men troligtvis kan man ställa ett hyfsat ordinarie lag på benen. Forest förlorar inte många hemmamatcher per säsong och det blir svårt för nykomlingen Bournemouth att rubba Nottingham. Om ni har många garderingar att strössla med så kanske ett kryss kan få följa med.

13. Watford – Derby 1 (2) M

• Abdi fortfarande borta för Watford och nu är det även frågetecken för duktige anfallaren Troy Deeney som dras med en vadskada. Dessutom är mittfältaren Davide Faraoni avstängd för hemmalaget. Derbys nye tränare Steve McClaren fick en fin start på nya jobbet när Derby vann med 3-1 hemma mot Slamp-Leeds innan uppehållet. Det kan bli en målrik drabbning det här och ett nytänt Derby kan kanske störa Älgarna från London om allt klaffar. Jag tar med en trevligt skrälltvåa.

Redo att ta hem jackpoten? Kupongen har du här.

BERMUDABENNY

[email protected]

FÖR FLER TIPS – GILLA SoS PÅ FACEBOOK

 

BETTA SOM BERMUDABENNY

Just nu kan man få 1000 spänn i insättningsbonus på NordicBet när man kör igång ett konto. Dessutom får man ett riskfritt spel för 500 kronor – ovanligt bra deal tycker jag! Kolla in det här.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.