Stryktipset, vecka 40, 5 oktober 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 40, 5 oktober 2013

Nästa vecka är det landslagsuppehåll och ingen är just såklart mer upprörd över det än undertecknad. Men för vissa lag i England så kommer det lägligt och en chans att få ville upp sig lite extra och att få tillbaka skadade spelare. Och naturligtvis vill man gå in uppehållet med en vinst i ryggen! R-3-3-24 (12) + 3 halvgarderingar från mig den här veckan. 192 spänn.

Kupongen har ni här.

Topptipset har ni här.

Veckans Podcast kan ni lyssna på här. Jag dyker upp efter 46 minuter ungefär.

1. Cardiff – Newcastle 1(x)
Nykomlingen Cardiff har haft tre tuffa hemmamatcher i Premier League den här säsongen – Man C, Everton och Tottenham, men har klarat av det bra med seger i premiären mot City, kryss mot Everton och sen torsk mot Spurs. Kör man över Newcastle? Nja, knappast. Visst ska man vara favorit men över 50% på ettan känns inte spelvärt. Gästerna har kommit igång med målfabrikationen och kan man bara få lite ordning på defensiven också så kan trepoängarna börja trilla in. Vassa offensiva vapen i Cabaye, Gouffran, Remy, Cissé och Ben Arfa. Utgångsettan men minst en kryssgardering. Newcastle vann TVå ligamatcher på bortaplan förra säsongen – redan vunnit en i år. Helgardering behöver inte vara fel.

2. Fulham – Stoke 1(x)
Jahopp käre Martin Jol, hur länge får du sitta kvar som tränare för Fula Skinkan? Förlust mot Stoke så sitter han onekligen jävligt löst, trots att han tydligen ska ha spelarnas förtroende. Senast föll man i slutsekunderna mot Cardiff och nu gäller det att samla ihop sig för ta poäng mot ett av ligans mest svårspelade gäng. Stoke brukar dock rent historiskt ha det svårt både borta mot Fulham och på bortaplan rent generellt. Tre raka torsk på Craven Cottage och tre bortavinster på 31 ligamatcher är ju inte asimponerande direkt. Scott Parker haltade av senast för Fulham och frågetecken för hans medverkan. Walters i Stoke dras även han med skada, så håll koll på startelvorna. Tätt match att vänta och jag tror att 1x kan räcka.

3. Hull – Aston Villa 1(x2)
Två lag med bra självförtroende efter en fin start på säsongen – man ligger 8 & 9 i tabellen. Lagkapten Robert Koren och mittbacken James Chester fortsatt borta för hemmalaget medan gästerna saknar vasse Benteke. Intressant att Villa faktiskt bara har fem förluster på de 17 senaste bortamatcherna i ligan, och dessutom jävligt intressant att dessa förluster varit mot idel storlag: City, Chelsea x 2, Arsenal och Man U. Man slog Manchester City på ett imponerande sätt förra omgången utan Gabriel Agbonlahor och Ashley Westwood pga skada. De kan vara tillbaka nu.

4. Liverpool – Crystal Palace 1
Spännande match! Ja alltså, inte rent tipsmässigt eftersom Liverpool kommer att vinna. Nej, mer spännande att se vem Suarez ska bita den här gången och vilken kroppsdel att siktar in sig på. Insida av högra låret borde ge hyfsat odds! Sätt på en munkorg så ska det nog gå bra – det gjorde det ju onekligen i återkomsten mot Sunderland. Samspelet med Sturridge gick fint och duon stod för alla tre målen. Crystal Palace håller inte i Premier League för tillfället, framförallt inte nu när man är tungt skadedrabbat. Jag skulle bli otroligt förvånad (och förbannad) om man tog poäng.

5. Burnley – Reading 1(x2)
Toppmatch mellan tabellettan Burnley mot sexan Reading. Båda lagen har bara förlorat en match var hittills och kanske står sig den statistiken även efter den här matchen då den säkert kan sluta i delad pott. Burnley spelar bra men man har faktiskt inte mött fantastiskt motstånd än trots tio spelade matcher (var god se min pedagogiska illustration: röd=förlust, blå=vinst, grön=oavgjort). Det ska bli kul att se hur man klarar av Reading som faktiskt inte haft något mardrömsschema heller, men man har ivarjefall spelat mot både Blackpool och Watford. 48% på ettan är för högt för mig. Readings lagkapten McAnuff och anfallaren Robson-Kanu var tillbaka efter skador senast mot Barnsley och de väntas lira igen – bra lirare som behövs om man ska klättra i tabellen. Snart dags för torsk hemma på Turf Moor för Burnley…

6. Derby – Leeds 1
Apropå stinkade ful torsk så är Slamp-Leeds med på veckans kupong.

Kul.

Man kommer att få det jobbigt mot Derby. Det brukar man ha då man förlorat de senaste fem mötena borta mot The Rams. Dessutom lär det vara ett hemmalag som är stärkt efter förra matchen trots att man bara fick en poäng. Man låg nämligen under med 1-4 efter 37 minuter hemma mot Ipswich senast men lyckades hämta upp till 4-4 under andra halvlek. En galen men rolig debut för Steve McClaren som huvudtränare för klubben som haft det tungt i inledningen av säsongen (dock mött bra motstånd på sistone). Mittbacken och lagkapenen Richard Keogh är tillbaka efter avstängning. Efter fyra raka förluster så vann Slamp-Leeds äntligen senast, men 2-1 mot Bournemouth som fick en utvisning efter 30 minuter ska man kanske läsa in allt för mycket i. Jag kan ju för fan inte helgardera Leeds varje vecka resten av mitt liv! ETTA!

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Huddersfield – Watford 1(x2)
Abdi fortfarande borta för Watford medan Battocchio och Acuna är tveksamma till spel, men det finns gott om ersättare. Yttern Danny Ward kan vara tillbaka för Huddersfield som inte bör underskattas – med James Vaughn där framme så är man ett ständigt hot. Dessutom är inte Watford i sitt bästa slag och sedan 2-3-torsken mot Norwich i Ligacupen så har man inte övertygat. På de 18 senaste hemmamatcherna i Championship så har Huddersfield bara förlorat två (Charlton, Hull).

8. Sheffield W – Ipswich 1(x) M
Wednesday fortfarande utan seger men senast var det nära när man ledde med 1-0 borta mot Brighton med en minut kvar, då hemmalaget kvitterade. Inlånade Matt Fryatt gjorde mål direkt och kanske kan han hjälpa laget till första trepoängaren nu. Ipswich har visserligen inte vunnit borta den här säsongen men man har också mött tufft motstånd i form av Reading, QPR, Birmingham, Wigan och Derby. Lämnar ute tvåan just nu, men helgardering är att föredra.

9. Bournemouth – Millwall 1(x) M
Hemmalaget har det jobbigt med defensiven – åtta insläppta på tre matcher. Nu har man lånat in målvakten Stephen Henderson från West Ham och kanske får han ner det där målsnittet. Och det kan ju också hjälpa lite att Millwalls anfallare Scott McDonald antagligen missar matchen pga skada. Tre raka segrar för Millwall innan man åkte på pumpen borta mot Bimringham senast när man föll med 0-4. 1x men helgardering om plånboken tillåter.

10. Charlton – Blackpool (x)2
Liten formsvacka för Blackpool som nu har fyra raka matcher utan seger, dock tre raka kryss. Charlton får fortsatt klara sig utan vasse Yann Kermorgant och kapten Johnnie Jackson som är skadade, men man visade god moral när man tog en pinne hemma mot Nottingham senast. Barry Ferguson skadad för Blackpool men Angel Martinez är tillbaka efter avstängning och dessutom har man lånat in Dan Gosling från Newcastle. Svårbedömt, men spontant ska krysset med. Och helst alla andra tecken med, men just nu utelämnar jag ettan.

11. Doncaster – Leicester 2
Leicester har ruggig form men trivs vanligtvis bättre hemma än borta och även fast man gör en hel del mål så är man inte något gäng som spikar igen sin egen kasse (släppt in mål i sex av de sju senaste matcherna). Doncaster är ett lite lurigt gäng och med Macheda där framme så vet man inte riktigt vad som ska hända (United-lånet har gjort tre mål på tre matcher). Leicester har medflyt just nu och jag tror inte att man går in i uppehållet med en förlust. Hög procent på tvåan så ta med krysset om ni har råd.

12. Middlesbrough – Yeovil 1(x) M
Två lag som nog längtar till landslagsuppehåll och chans att få några extra dagar att vässa formen på, för nu går det fan inte bra för något av gängen. Och det är såklart mer väntat att nykomlingen Yeovil skulle ha det lite jobbigt med poängskörden än att Boro som ändå har ett ganska bra gäng, skulle gå så illa. Fyra raka kryss hemma och det ska med ett kryss även här. Minst. Kanske kanske kanske så kommer veckans superskräll här?

13. QPR – Barnsley 1
Stabilt spel av QPR och det enda laget som inte förlorat än i ligan. Med tanke på den goda defensiven och den fina formen så skulle det förvåna om den sviten bryts mot tabelljumbon Barnsley. Man dominerade ordentligt hemma mot Boro senast och skapade många chanser – samma spel mot Barnsley så vinner man. Tolv raka bortamatcher i ligan för Barnsley utan seger.

Sugen på att dra in miljoner? Kupongen har duhär.

BERMUDABENNY

[email protected]

FöR FLER TIPS – GILLA SoS På FACEBOOK

BETTA SOM BERMUDABENNY

Just nu kan man få 1000 spänn i insättningsbonus på NordicBet när man kör igång ett konto. Dessutom får man ett riskfritt spel för 500 kronor – ovanligt bra deal tycker jag! Kolla in dethär.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.