Stryktipset, vecka 39, 28 september 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 39, 28 september 2013

Bermudabenny – nu på poddcast. Det är jag längst till höger.

Det är då själva fan att man alltid ska ha några garderingar för lite! 🙂 Men här är mitt spelförslag – R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Kupongen har ni här.

Den här veckan kan ni faktiskt LYSSNA på några av mina tips! Jävligt high tech – klicka här för att höra på min ljuva stämma.

1. Manchester U – West Bromwich 1

United ska vara klar favorit hemma mot WBA såklart och mycket ska till för att gästerna ska kunna störa. Manchester roterade ordentligt i startelvan till Ligacupmatchen mot Liverpool i veckan där man ändå vann med 1-0. Man spelar borta mot Shakhtar Donetsk i veckans Champions League. RvP och Cleverley osäkra till spel så håll koll på startelvorna. WBA brukar sällan skrälla på Old Trafford men nu krävs det mycket för att stå emot ett retat United som ligger på en blygsam åttonde plats. Gedingen skadelista hos WBA.

2. Aston Villa – Manchester C 2

även City spelar i CL i veckan då regerande CL-mästaren Bayern München kommer på besök. Fokus på den matchen eller inte så briljerar inte City på bortaplan och runt 60% är högt. För högt? Benteke är skadad för Villa och kommer vara svår att ersätta, men kanske kanske kan man kriga till sig en pinne. Lite kluven, men just nu lämnar jag tvåan ensam…finns andra matcher där garderingarna behövs mer.

3. Fulham – Cardiff 1

Skönt för Fula Skinkan att vinna i Ligacupen mot Everton (2-1) och kanske ännu skönare att det var anfallsduon Berbatov/Bent som stod för båda målen. Kanske kan man ha fått den sparken i röven som man behövde för att komma igång med spelet och äntligen få vinna hemma även i ligan. Jag tror att man har bra chans mot Cardiff som trivs bättre hemma i Wales där man med publiken i ryggen kan rubba de bästa. Man slog exempelvis City i premiären och senast höll man 0-0 länge hemma mot Spurs innan Paulinho avgjorde i 93:e. David Marshall storspelade i hemmamålet och kanske har han inte en lika bra dag mot Fulham?

Dessutom. Nu har man äNTLIGEN beslutat att ta ner den fasansfulla statyn föreställande Michael Jackson utan Craven Cottage. Ett gott omen? 🙂 Kolla in här:

4. Hull – West Ham 1(x)

Positiva vindar i Hull efter skrällseger borta mot Newcastle förra helgen och så seger hemma mot Huddersfield i veckans Ligacupmatch. Dock jobbiga skador mot lagkapten Koren på mitten och mittbacken James Chester. West Ham är vidare i cupen efter 3-2 mot Cardiff. Ravel Morrison är stekhet och gjorde mål igen. Och målskyttar behövs då man har EN seger på de 16 senaste bortamatcherna i ligan och på de 18 senaste bortamatcherna har man ALDRIG gjort fler än 1 mål. Nollade hälften av dessa. Det håller inte. Det osar grötigt spel, få mål och kryss om den här matchen. Om procenten på tvåan sjunker för lågt så tar jag med den också!

5. Southampton – Crystal P 1(x) M

Bra offensiv i Southampton och visst ska man vara favorit mot nykomlingen Crystal Palace som har problem med skador och spelet. Jag tycker dock att procenten stuckit iväg ordentligt på ettan och jag är inte helt imponerad av Southampton när man ska föra spelet så ett kryss behöver inte vara fel om man har råd. Mittbacken Damien Delaney ny på skadelistan för Crystal Palace som inlett säsongen i Premier League med 1 vinst och 4 torsk. Dikgacoi tillbaka efter avstägning.

6. Bournemouth – Blackburn 1(x)

Två målfarliga lirare i respektive lag i form Grabban Bournemouth och Rhodes i gästande Blackburn. En seger på de 14 senaste bortamatcherna i Championship för Rovers och frågan är om man kan snygga till den statistiken mot nykomlingen Bournemouth som visat bra form, framförallt hemma. Blackburn skapade inte mycket alls i senaste matchen hemma mot Huddersfield och det måste till bättring om man ska lyckas vinna här. Procenten på tvåan lockar inte mig.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Burnley – Charlton 1(x) M

Mittfältarna David Jones och Dean Marney testas sent för tabelltvåan Burnley. Danny Ings och Sam Vokes är riktigt giftiga i hemmaanfallet och kommer att göra det jobbigt för gästernas försvar. Charlton är ett lite märkligt gäng som tar mer poäng borta än hemma och som brukar trivas mot bättre motstånd. Man har visserligen inte vunnit borta i år än, men på de 11 senaste bortamatcherna i ligan så har man bara torskat två. Finns inte en snöflingas chans i helvetet att jag singlar ettan på Burnley till över 60%!

8. Ipswich – Brighton 1(x2)

Efter en tung säsongsinledning med tre raka torsk har det nu gått mycket bättre för Brighton som nu är obesegrat i sex raka ligamatcher – visserligen har tre av dessa slutat oavgjort, men då ska man komma ihåg att det varit borta mot storlag som QPR och Reading, samt hemma mot Millwall (inte lika imponerande). Ipswich har gjort det hemma än så länge med tre segrar och en torsk, men samtidigt har inte motståndet varit det bästa. Känns som en klurig match där det kan hända lite vadsomhelst. Tänk vad skönt då att det finns någonting som kallas helgardering. 😉

9. Millwall – Leeds 1(x2)

Apropå helgardering. Två raka segrar för Millwall och sex livsviktiga poäng efter en miserabel inledning. Fortsätter poängen trilla in mot Slamp-Leeds somar tre raka torsk (senast i Ligacupen borta mot Newcastle)? Njo kanske, men det är absolut ingenting jag tänker ta för givet. Leeds har haft det lite jobbigt på slutet, men man har också mött bra motstånd och haft lite motflyt så det är svårt att dra för stora växlar av det.

10. QPR – Middlesbrough 1

Jaha, tabellettan QPR mot Boro på 16:e plats. Säkra tre pinnar till hemmalaget? Nja…njo. Svårt att ignonera faktumet att Boro verkar bara vara intresserat av att spela oavgjort just nu då fem av de sex senaste ligamatcherna har slutat i delad pott. Av dessa har man bl a grejat en pinne borta mot bra gäng som Wigan och Nottingham. QPR har haft problem med målskyttet, något som inte är ett problem för Boro på bortaplan då man gjort mål i alla nio tävlingsmatcher på resande fot den här säsongen. Bobby Zamora och Andy Johnson fortsatt borta för QPR, men Hoilett kan vara aktuell för spel igen efter två matchers frånvaro. QPR har ligans bästa spelare, men man börjar också få ligans absolut bästa LAG. Snart kommer fler mål att trilla in. Det kan rassla till redan mot Boro. Ta med krysset om du har en fet plånka!

11. Reading – Birmingham 1(x) M

Reading har haft lite problem att göra mål den här säsongen, även fast man gjorde tre i senaste matchen borta mot Derby (två av Progrebnyak). Nu har man även lånat i Billy Sharp från Southampton och den mannen vet hur man gör mål i Champtionship – från säsongen 2009/10 till halva 2011/12 gjorde han 45 mål för Doncaster. Jesse Lingard gjorde debut för Birmingham i förra omgången och nätade direkt…FYRA gånger! Och då spelade Manchester United-lånet bara i 71 minuter. Zigic hel igen för Birmingham som har vind i seglen och kanske kanske kan man störa.

12. Sheffield W – Doncaster 1(x2)

South Yorkshire-derby. Wednesday har lånat in Matty Fryatt från Hull och han behövs i jakten på säsongens första seger. Man hoppas få tillbaka Buxton och Maguire. Hemma är man svårslaget men nu måste man börja ta trepoängare snart! Doncaster är ett obehagligt gäng att ha att göra med på kupongen – man kan störa de flesta när allt stämmer och naturligtvis kan man rå på Sheffield W. Jag är inte nöjd med något annat än helgardering.

13. Watford – Wigan 1(x)

Viktige mittfältaren Abdi fortsatt borta för Watford annars har man en hyfsat intakt trupp. Fortune kan vara tillbaka för Wigan, men Holt ser ut att missa igen – detsamma gäller Maloney som har ryggproblem. Båda lagen åkte ur Ligacupen i veckan mot Norwich respektive Manchester City, men man roterade friskt och man borde ha hyfsat pigga lag på plan. Wigan har spelat fem raka tävlingsmatcher på bortaplan utan att göra mål. Motståndet har iofs varit tufft i form av bl a Man United, Man C och Leicester.

Sugen på att dra in miljoner? Kupongen har duhär.

BERMUDABENNY

[email protected]

FöR FLER TIPS – GILLA SoS På FACEBOOK

BETTA SOM BERMUDABENNY

Just nu kan man få 1000 spänn i insättningsbonus på NordicBet när man kör igång ett konto. Dessutom får man ett riskfritt spel för 500 kronor – ovanligt bra deal tycker jag! Kolla in dethär.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.