Stryktipset, vecka 38, 21 september 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 38, 21 september 2013

På med mjukisarna, öppna en kall en och greppa den bästa tipspennan! Trevlig stryktipskupong men ganska många Championship-matcher. En hel del lag som letar efter formen den här veckan och kanske är det dags för lag som WBA, Bolton och Birmingham att hitta den? Jag testar R-3-3-24 (12) + två helgarderingar. 216 kronor. Lycka till! /BB

Kupongen har ni här.

Om ni hellre spelar på Topptipset så hittar ni den kupongen här.

1. Liverpool – Southampton 1

Snart är Suarez tillbaka efter sin megaavstängning men än så länge får man klara sig utan den halvgalna och bitglada uruguanen. Och det har ju gått ganska bra utan honom hittills. Sturridge har verkligen levererat och jag tror att inlåningen av Victor Moses från Chelsea kan vara en riktigt bra och viktig värvning – nigerianen levererade direkt i debuten mot Swansea och hängde en balja. Sedan Southampton gick upp i Premier League förra säsongen så har man vunnit fyra bortamatcher, mot QPR, Villa, Reading och WBA. Den största bedriften utöver det är 2-2 borta mot Chelsea förra säsongen, annars har man haft det svårt på bortaplan mot topplagen.

2. Newcastle – Hull 1

Newcatle börjar komma igång och har inte förlorat en tävlingsmatch sedan man blev överkörda av City i premiären. Ben Arfa har gjort mål i två raka ligamatcher och nu väntar man väl bara på att Cissé ska göra sin första strut för säsongen. Kanske kommer den mot Hull? Gästerna har en stabil defensiv men frågan är hur länge man kan stå emot pressen på ett kokande St James' Park.

3. West Bromwich – Sunderland 1(x2) M

Två lag som jagar sin första seger för säsongen och Stephane Sessegnon som lämnade just Sunderland för WBA på sista transferdagen kan göra debut för hemmalaget. WBA borde känna lite glädje efter att ha grejat en pinne på övertid borta mot Fulham senast och kanske kan man ta med sig den positiva biten i den här matchen. Sunderland får förlita sig på att Steven Fletcher fortsätter att leverera mot WBA – när han spelade för Wolves så gjorde han tre mål på tre matcher mot just West Brom. Men samtidigt så har ju WBA Anelka i sitt anfall och han trivs mot Sunderland – sju mål på tio matcher mot Sunderland när han spelade för Chelsea.

4. West Ham – Everton 2

Västra Skinkan får fortsätta att klara sig utan offensiva krafter i skadade trion Carroll, Cole och Downing. Dessutom kommer matchen lite för tidigt för nyförvärvet Petric. Hos gästerna däremot ser det ut som om nye strikern Lukaku, som man lånat in från Chelsea, ska få göra sin debut. Han lär ju vara rejält spelsugen nu jag tror att han kan göra massor med nytta för Everton som brukar trivas i London borta mot West Ham. Drar en liten rövare och spikar tvåan.

5. Blackpool – Leicester (1x)2

Intressant att se hur Blackpool reagerar nu efter att ha inkasserat sin första torsk för säsongen senast borta mot bottengänget Millwall. Reser man sig direkt eller kan det leta sig in lite osäkerhet i laget? Mot Leicester måste man vara 100 procent för att inte förlora. Gästerna har två raka hemmasegrar, mot starkt motstånd i form av Wigan och Blackburn – borta är man inte lika fantastiskt men jag tror man har bra chans att störa Blackpool. Dock har jag underskattat Blackpool tidigare och tänker inte göra det igen.

6. Doncaster – Nottingham (x)2

Försvararen Reece Wabara och mittfältaren Richie Wellens åkte på smällar i förlusten mot Watford senast och det är osäkert om de kan vara med. även Forests Kelvin Wilson tvingades gå av i senaste matchen så håll koll på startelvorna. Man härjar i var sin del av tabellen men det är livsfarligt att underskatta Doncaster då man sällan gör bort sig. Fördel Forest, men minst krysset ska med!

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Leeds – Burnley 1(x2)

Ge mig ett "S" – "L!" – "A!" – "M!" – "P!" – "LEEDS!" Japp, slamporna är tillbaka, mer slampiga och mer svårtippande än någonsin, denna gång mot Burnley som imponerat stort i början av säsongen. Danny Ings öser i mål för gästerna och runt 20% på tvåan är sjukt lågt. Men Burnley underskattas ofta och jag är inte jätteförvånad. Rutinerade vänsterbacken Stephen Warnock avstängd för hemmalaget.

8. Middlesbrough – Bournemouth 1(x)

Ibland kan man bara snegla på streckfördelningen och förstå att det här kommer att bli väldigt skev och ovärt att singla något tecken. Runt 60% på ettan känns fel nästan oberoende mot vilket lag som Boro ställs. Just nu är man inte så bra att man bara kan köra över motstånd hemma, även fast man kanske borde ha truppen för att klara av det. Dessutom är man nästan vassar borta än hemma. Boros anfallare Emmanuel Ledesma avstängd tre matcher efter sitt röda kort senast. 1-1 är alltid gångbart på Riverside Stadium.

9. Birmingham – Sheffield W 1

Birmingham har lånat in Manchester Uniteds duktige mittfältare Jesse Lingard under en månad och han kanske kan hjälpa laget att vända den tunga säsongsinledningen. Nu har ju inte direkt Sheffield heller imponerat och båda lagen ligger i botten med fyra inspelade poäng var. Bra chans för Birmingham att hamna på rätt köl här mot ett motstånd som man ska kunna klara av. Chansar lite och spikar ettan till ok procent.

10. Blackburn – Huddersfield 1

Kul drabbning mellan två målglada gäng och riktigt farliga anfallare i Rhodes (Rovers) och Vaughn (Huddersfield). Hemma är Blackburn riktigt svårspelat och har 9-3 i målskillnad på de två senaste hemmamatcherna. Huddersfield gör det bäst hemma och även fast Vaughn hänger en balja så tror jag man får svårt att få med sig någon poäng från Ewood park. Etta.

11. Brighton – Bolton 1(x2) M

Katastrofstart på säsongen för tabelljumbon Bolton. Jävligt svårt att hitta formen igen när man möter så förbannat bra motstånd hela tiden, men ändå ett litet fall framåt när man grejade 2-2 mot Derby – kanske kan det vara starten på något gott? Anfallaren Ulloa avstängd för Brighton, dessutom får inte mittfältaren Keith Andrews spela då han är utlånad från just Bolton. Gästerna kan få tillbaka Craig Davies i anfallet efter skada. Brighton ska vara favorit, men snart kommer det lossna för Bolton.

12. Derby – Reading 1(x)

Reading visar ju inte upp några Premier League-takter direkt, men har ändå tagit bra med poäng på slutet och ligger på en helt ok sjunde plats. Derby som vanligtvis är så svårslaget hemma har nu tre raka hemmamatcher utan vinst (varav två förluster). Pogrebnyak tillbaka efter avstängning hos gästerna. Utelämnar, efter viss tvekan, tvåan på Reading.

13. Kalmar FF – Gefle 1(x2)

KFF gjorde en bra insats borta mot AIK senast men det betyder ju verkligen inte att man ska köra över Gefle som faktiskt aldrig förlorat borta i allsvenskan mot Kalmar FF. 15% på tvåan just nu går inte att blunda för – Gefle är ständigt underskattat, både av tippare och andra allsvenska lag. Går inte att utelämna några tecken här.

Sugen på att dra in miljoner? Kupongen har duhär.

BERMUDABENNY

[email protected]

FöR FLER TIPS – GILLA SoS På FACEBOOK

BETTA SOM BERMUDABENNY

Just nu kan man få 1000 spänn i insättningsbonus på NordicBet när man kör igång ett konto. Dessutom får man ett riskfritt spel för 500 kronor – ovanligt bra deal tycker jag! Kolla in dethär.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.