Stryktipset, vecka 37, 14 september 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 37, 14 september 2013

Idag fredag den 13:e fyller jag år – otur i vanliga fall, men den här gången så hoppas och tror jag på tvärtom. 🙂 över tio miljoner i jackpot så gardera järnet! R-0-7-16 (12) + 2 hel och 1 halv från min sida. 288 kr. Lycka till! /BB

Kupongen har du här.

1. Sunderland – Arsenal (x)2
Två lag med helt olika inledningar av säsongen. Sunderland står fortsatt utan seger och det är stor risk att tränare Di Canio ryker inom kort. Efter Arsenal möter man WBA borta, sen Liverpool och Man U hemma på Stadium of Light. Blir tufft att knipa många poäng på de matcherna! Ingen kan ha missat özils övergång till Arsenal och får antagligen göra debut nu – dels för att han är sjujävla bra men samtidigt så har man inte så många andra att slänga in överhuvudtaget. Ramsey, Wilshere, Walcott och özil är de enda vettiga och skadefria mittfältarna just nu – no offence Flamini och Miyaichi. Fördel Gunners, men man har CL borta mot Marseille på onsdag och det finns risk att fokuset redan är där. Prollen på tvåan är för hög hursomhelst.

2. Aston Villa – Newcastle 1(x)
Villa har värvat in tjeckiske anfallaren Libor Kozak – kanske kan han bli intressant lekkamrat för Benteke? Newcastle får tillbaka försvararen Steven Taylor efter tre matchers avstängning. Dessutom borde ju Yohan Cabaye få vara med i startelvan nu efter att hans övergång till Arsenal gick åt h-vete. 57% på ettan just nu kittlar inte alls speciellt dödsskönt i kistan – jag tror det här kan bli bra mycket mer spännande än så. Minst kryssgardering för mig.

3. Fulham – West Bromwich 1
Två lag som inte imponerat i säsongsupptakten. WBA pakerar sist i tabellen med en pinne, men Fula Skinkan ligger inte så mycket bättre till med tre inspelade poäng. Bortalaget har en del skadebekymmer (viktige James Morrison bl a) men nyförvärven Stephane Sessegnon, Victor Anichebe och Morgan Amalfitano kan vara aktuella för spel. Litet frågetecken dock för Anichebe. Darren Bent missar för Skinkan där Berbatov inte levererat hittills och man måste få igång målskyttet om man inte vill riskera att fastna i bottenträsket. Fulham har faktiskt fem raka hemmaförluster i Premier League. ändring på det nu?

4. Hull – Cardiff 1(x)
Lite målvaktsstrul hos båda lagen då förstamåliserna i respektive gäng testas sent, så håll koll på startelvorna. Strularslet Odemwingie klar för Cardiff och lär börja på bänken. Gästernas lär ta de flesta poängen hemma i Wales – på resande fot tror jag att man kommer få det bra mycket svettigare. Sällan några målorgier när Hull lirar och kanske blir även denna match en tajt historia. 1x räcker?

5. Stoke – Manchester C (x)2
Arnautovic och Stephen Ireland nya i Stoke, men viktige Charlie Adam ser ut att missa. Skadorna hopar sig hos Man C där nu även Clichy och Silva lagts till på skadelistan. Försvarsspelet har ju inte direkt imponerat hittills och nu lär man tvingas att spela med Garcia i backlinjen igen. Jag hoppas att x2 räcker, men en helgardering kan ju vara ett spännande drag om man är lagd åt det hållet.

6. Tottenham – Norwich 1(x) M
Två lagbyggen som ska bli spännande att följa under säsongen. Christian Eriksen och Erik Lamela är nya för Spurs och de kan starta den här matchen. Norwichs anfallare Gary Hooper har inte spelat något pga skada men kan nu vara aktuell för spel. över 70% på ettan funkar inte för mig. Första matchen efter landslagsuppehåll är alltid kritisk och när man dessutom har en drös nya spelare så kan det dröja ett tag innan allt sitter där det ska. Norwich har riktiga krigarhjärtan och jag skulle inte få en stroke av förvåning om de tar en pinne…som man gjort ifjol. Eller kanske tilloch med vinner…som man gjorde året innan det.

7. Bolton – Leeds 1(x2) M
Duktige Chris Eagles har varit borta för Bolton sedan premiären men han ska nu vara helt återställd från sin skada. Man får fortsatt klara sig utan långtidsskadade Riley, Mark Davies och Holden. Slamp-Leeds fortsätter att göra livet surt för tipparna – nu har man en helt intakt trupp och kan sätta bästa möjliga lag på planen. Bolton har haft en tung start på säsongen men också mött tufft motstånd samtidigt som man har haft ett jobbigt skadeläge. Leeds föll visserligen senast hemma mot QPR (0-1), men innan dess har man gjort det bra. Man kan slå vilket lag som helst i serien närsomhelst, varsomhelst. Varför? För att man är Slamp-Leeds.

8. Leicester – Wigan 1(x)
Svårbedömt möte. Leicester är riktigt starkt när man är som bäst, men ibland kommer det ganska djupa dalar. Inga större problem i truppen och Wigan kommer att få en tuff uppgift. Bortalaget får tillbaka yttern Callum McManaman efter att ha varit avstängd i tre matcher. Dock är det osäkert om Grant Holt kan spela i anfallet. Mittfältaren James McCarthy har lämnat för Everton. Fördel Leicester – lämnar ute tvåan…ett tag. 🙂

9. Ipswich – Middlesbrough 1(x)
Inga nya skador eller avstängningar i hemmalaget vad jag vet. Boro har värvat anfallaren Kei Kamara från Norwcih och han får eventuellt spela nu. Frågetecken för ungraren Varga är osäker till spel efter att han skadat sig i landskampen mot Rumänien. Boro brukar ha svårt borta mot Ipswich och jag tror inte att man tar mer än en pinne.

10. QPR – Birmingham 1
Tottenhams talangfulle mittfältare Tom Carroll är utlånad till QPR. Nyförvärven Assou-Ekotto, Kranjcar och Matt Phillips dras alla med skavanker men den sistnämde ska vara aktuell för bänken. Andy Johnson saknas troligtvis i anfallet pga knäproblem. Gästernas viktige mittfältare Hayden Mullins missar den här matchen då han är skadad. Jag skulle bli förvånad om Birmingham kan stå emot hemmalagets offensiv.

11. Watford – Charlton 1
Inga nya skadebekymmer för Watford och har fått glädjande besked att viktige mittfältaren Almen Abdi har hämtat sig från sin skada. Cameron Stewart (yttermittfältare) och Ben Alnwick (målis) är nya tillskott i Charlton medan högerbacken Chris Solly är tillbaka efter skada. Watford är väldigt starkt hemma och det kommer att bli jobbigt för Charlton att knipa någon pinne. Watford retat efter tre raka matcher utan seger, fast ganska bra spel.

12. Gefle – Brommapojkarna 1(x)
Hua, jag fick nästan ösk-ångestklump i magen av den här matchen. Sjukt viktiga poäng på spel mellan nästjumbon BP som dock bara ligger en poäng efter Gefle precis ovanför strecket. Två lag som brukar kunna kravla sig kvar i allsvenskan år efter år men nu vetefan. BP har varit usla på bortaplan och jag tror inte att man tar fler än en pinne på Strömvallen.

13. åtvidaberg – öster 1(x2) M
Bra form hos gästerna som tagit en jävla massa poäng på slutet och där med klättrat ordentligt i tabellen. åFF har haft det jobbigare, men ligger på hyfsat säker mark. Finns inte en svettdroppes chans i helvetet att jag utelämnar något tecken här. Om jag bara fick så skulle jag slänga dit en tredje, fjärde och femte gardering också! Inte så speciellt proffsig analys kanske, men ibland måste man bara följa känslan i buken.

Redo att håva in miljonerna? Kupongen har du här.

BERMUDABENNY

[email protected]

FöR FLER TIPS – GILLA SoS På FACEBOOK

BETTA SOM BERMUDABENNY

Just nu kan man få 1000 spänn i insättningsbonus på NordicBet när man kör igång ett konto. Dessutom får man ett riskfritt spel för 500 kronor – ovanligt bra deal tycker jag! Kolla in det här.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.