Stryktipset, vecka 35, 31 augusti 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 35, 31 augusti 2013

Om ni tycker att stinker lite surt och franskt om veckans stryktispförslag så är det ingen fara – det är bara jag som sippar på lite vin samtidigt som jag skriver. Råka spilla lite på tangentbordet. Vinet byts naturligtvis mot champagnebad vid omkring 18.00 imorgon när 13 rätt är satta! 🙂 R-0-7-16 (12) + 2 halv och 1 hel för 288 spänn.

Vilket lag tror tipparna mest på? Svaret på det har ni här.

även Topptips såklart – den kupongen kan ni kika på här.

1. Newcastle – Fulham 1(x)
Newcastle har haft det jobbigt i början av säsongen. 0-4 mot Man C och 0-0 hemma mot Västra Skinkan. Men man har också saknat sin kanske viktigaste spelare Yohan Cabaye pga att Arsenal la ett bud precis innan säsongen drog igång. Nu verkar det inte bli någon affär och mycket tyder på att han lirar mot Fula Skinkan. Bortalaget behövde 120 minuter på sig + straffar för att till slut lyckas slå Burton i Ligacupen. Den spelades i tisdags och många ordinarie var med i startelvan, dock inte Berbatov. Lite mer slitage hos gästerna?

2. Cardiff – Everton (x)2
Imponerande av Cardiff att slå Man C med 3-2 senast. Frågan är om man kan upprepa det mot Everton. Två hyfsat intakta lag som ställs mot varandra och inte lika lätt att avfärda Cardiff nu som inför premiären mot City. Båda gick vidare i Ligacupen i tisdags, men Everton behövde övertid för att klara av Stevenage – dock vilades de stora stjärnorna. Helgardering behöver inte vara fel.

3. Norwich – Southampton 1
Många heta lirare i offensiven nu för Norwich. Förutom nye stjärnan van Wolfswinkel där framme så är snart Hooper tillbaka och dessutom har man ju lånat in Elmander som hängde två baljor i veckans Ligacupmatch mot Bury (6-3). även Southampton har en riktig vass offensiv – både Lambert och Osvaldo stannande hemma när man besökte Barnsley i Ligacupen, men resten av manskapet skötte sig ganska bra ändå. 5-1 till slut. Hemmafördelen betyder mycket för Norwich och man visar alltid fin moral på Carrow Road. Drar en rövare och spikar ettan till ok prolle.

DnB på ettan (alltså pengarna tillbaka vid kryss ) går att spela till över två gånger pengarna på NordicBet som just nu verkar ha någon slags megasuperdeal där man får 1000 spänn och ett riskfritt spel. Brukar ju alltid vara något lur, men det här verkar ok – ni kan ju kolla här om ni är pepp.

4. West Ham – Stoke 1(x)
Två lag med utmärkt defensivt spel – men det sprudlar inte om anfallarna direkt. Kenwyne Jones som mest får nöta bänk bakom Crouch och Walters i Stoke gjorde dock hattrick i Ligacupen mot Walsall och kanske räcker det för att även få en startplats i ligan? Västra Skinkan får fortfarande klara sig utan skadade Andy Carroll och hans ersättare Maiga har ryktats vara på väg bort från klubben. Dessutom har nu den tredje och sista anfallaren Vaz Te sagt att han vill lämna. Ska Kevin Nolan göra ALLA mål!? Mittfältaren har faktiskt gjort fem mål på de fyra senaste ligamatcherna som West Ham lirat hemma. Ettan streckas för hårt.

5. Birmingham – Ipswich 1(x2) M
Ipswich har en i stort sett skadefri trupp medan hemmalaget får tillbaka en trio efter skador – målisen Randolph, backen Hancock och Newcastle-lånet Ferguson på mittfältet. Båda gängen har mött ganska bra motstånd i början av säsongen och det känns lite svårt att avgöra var man egentligen står just nu. Birmingham lirade Ligacup i veckan och tvingades till 120 minuter borta mot Yeovil. De flesta i startelvan från helgen innan spelade så visst kan det vara lite slitet. Ipswich har redan åkt ur cupen så man har fått mer vila såklart.

6. Blackburn – Bolton 1
Hemmalaget har fortsatt en hel del skador men har mittbacken Kilgallon igen åtminstone. Dessutom har man värvat yttermittfältaren Ben Marshall från Leicester, vilket kan bli ett bra tillskott. Dock har Bolton en ännu längre skadelista än Rovers och det speglar även resultaten – ännu ingen vinst den här säsongen och i veckan åkte man ut mot Tranmere i Ligacupen. Rhodes gjorde två mål för Blackburn när man slog Barnsley i samma cup och kanske fortsätter målformen mot Bolton? Max kryssgardering.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Blackpool – Watford (x)2
Tom Ince saknas troligtvis fortfarande för Blackpool men man har ju minst sagt klarat sig jävligt bra utan honom än så länge då man ligger tvåa i tabellen. I försvaret är Gary MacKenzie och Craig Cathcart skadade. Frågan är om man kan stå emot ett offensivt duktigt Watford utan dessa? Jag tror att x2 räcker, men jag skulle ju inte bli jätteledsen om någon gav mig en helgardering till att krydda med här. 🙂

8. Charlton – Leicester (x)2
Apropå vass offensiv så producerar Leicester en jävla massa mål nuförtiden och ett formsvagt Charlton kan få det riktigt kämpigt. Båda lagen kan få tillbaka sina respektive lagkaptener till den här matchen – både Johnnie Jackson i Charlton och Wes Morgan i Leicester har haft skadebekymmer men kan vara redo nu så håll koll på startelvorna. över 50% på tvåan är för högt för mig. Minst ett kryss.

9. Derby – Burnley 1(x2) M
Unge mittfältaren Jeff Hendrick borta skadad för Derby, annars är det inte mycket nytt hos hemmalaget där anfallaren Chris Martin är i ruggig målform med fem baljor på fyra tävlingsmatcher. Burnley har precis som Derby inlett säsongen bra och båda lagen ligger på sju poäng efter fyra omgångar. 63% på ettan just nu och det funkar inte alls för mig. Hendricks frånvaro kan stöka till det på mitten och dessutom är Burnley lite av ett bogey team för Derby då gästerna vunnit de tre senaste gångerna man kommit på besök. Näe, helgardering för mig!

10. Doncaster – Bournemouth 1
Nykomlingen Bournemouth har värvat anfallaren Tokelo Rantie från Malmö FF, men han ansluter inte förrän efter landslagsuppehållet. Blir kul att se hur han klarar sig i Championship. även Doncaster är nykomling så visst kan man tänka sig att det är lite extra prestige i den här matchen. Gästerna har ju onekligen inte imponerat på bortaplan den här säsongen (släppt in 11 mål på två bortamatcher) och nu är frågan om man kan ändra på det. Man spelar en offensiv fotboll och det är lite allt eller inget när man lirar. Lite som Peterborough förra säsongen. Och ibland går det hem. Förhoppningsvis inte den här gången.

11. Middlesbrough – Sheffield W 1(x)
Boro är till skillnad från förra säsongen relativt fritt från skador. I förra matchen mot Wigan åkte dock försvararen Frazer Richardson på en skada och han är osäker till spel. Wednesday får tillbaka yttermittfältaren Jermaine Johnson efter avstängning men osäkert om högerbacken Lewis Buxton kan lira. Boro ska vara favorit hemma men 66% på ettan just nu känns inte speciellt motiverat och borde vara minst tio procentenheter lägre. Tycker jag alltså. 🙂 Minst kryssgardering för mig!

12. Wigan – Nottingham 1(x)
Spännande att se om Wigan kan få ordning på grejerna någon gång och börja leverera i Championship, för speciellt bra har det ju inte direkt börjat. Nu får man troligtvis klara sig utan Grant Holt där framme då ha drog på sig en skada i senaste matchen. Viktige Shaun Maloney är tillbaka efter en fotskada medan McManaman är fortsatt avstängd. Forest har tillskillnad från Wigan startat ligan på ett riktigt fint sätt och toppar tabellen, dock på samma poäng som tre andra lag. Utvilat bortalag trots Ligacupen i veckan – man bytte faktiskt ut HELA laget till matchen mot Millwall som man vann efter förlängning. 1x just nu, men hela om plånboken och sambon tillåter.

13. AIK – Gefle 1(x) M
Måstematch för båda lagen. AIK måste vinna för att inte tappa i jakten på en plats i Europa och Gefle slåss för sin överlevnad – bara en poäng ned till BP under strecket. även fast AIK inte briljerat på resande fot på senare tid så har man dock visat upp en stabilitet hemma på Friends – åtta raka utan torsk, och jag tror att Gefle får svårt, men samtidigt kan man fanemig kryssa mot vilket lag som helst om man bara ger sig fan på det. över 70% på ettan är inte acceptabelt.

Redo att börja livet som miljonär? Stryktipskupongen har du här.

Lycka till – vi ses på Arlanda på söndag! Ska vi åka till Kamerun? Karlstad? Kambodja?

Du kan ju få ett mejl när jag skrivit mina tips – bara att fylla i rutorna ovanför min bild till höger!

BERMUDABENNY

[email protected]

FöR FLER TIPS – GILLA SoS På FACEBOOK

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.