Stryktipset, vecka 34, 24 augusti 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 34, 24 augusti 2013

Nämen hej kära bloggläsare är ni redo för lite stryktips? Bra! 11 miljoner i jackpot den här veckan också så skärpning nu – brygg extra starkt kaffe, köp en ny bläckpenna och dra på turstrumporna så kör vi! R-4-4-144 (12) + en halvgardering. 288 spänn,

Vilket lag tror tipparna mest på? Svaret på det har ni här.

även Topptips såklart – den kupongen kan ni kika på här.

1. Everton – West Bromwich 1
Everton har EN förlust på de 23 senaste ligamatcherna hemma på Goodison Park och sex raka hemmasegrar. Naturligtvis ska man vara stor favorit mot WBA som man brukar trivas emot. Gästerna saknar Nicolas Anelka som är borta på obestämd tid efter att hans agent tragiskt avlidit. Det ska mycket till för att WBA ska störa, men om ni har massor med garderingar att strössla med så behöver kanske inte ett kryss vara bortkastat.

2. Hull – Norwich (1x)2
Hemmapremiär för Hull och räkna med tryck. Kanske kan man ta sina första poäng mot Norwich med lite flyt. Man har värvat in Tom Huddlestone och Jake Livermore från Tottenham och de tros gå rakt in i startelvan. Norwich mittfältare Elliott Bennett är skadad och kan vara borta i flera månader, men man får tillbaka både Snodgrass och Pilkington är tillbaka efter skador – riktigt vassa lirare. Osäkert om Elmander hinner få alla papper klara till den här matchen men kanske.

3. Newcastle – West Ham 1(x)
Hemmalaget torskade förvisso med 0-4 borta mot Man C i premiären men lite svårt att dra för stora växlar av den förlusten. Steven Taylor blev nämligen utvisad efter 45 minuter och att spela med en man mindre borta mot City är ju inte det lättaste. Gutierrez slog upp en skada i den matchen och är tveksam till spel. Västra Skinkan får fortsatt klara sig utan skadade Carroll, men troligtvis kan Stephen Downing göra debut på mittfältet, vilket kan betyda mycket. Håll koll på startelvorna.

4. Southampton – Sunderland 1
Eventuellt kan Southamptons dyraste värvning genom tiderna, Osvaldo från Roma, göra debut här. Han lär ju inte konkurrera ut heta Lambert där framme, men kanske får han plats ändå på något sätt. Sunderland imponerade inte i premiären när man hemmatorskade mot Fulham med 0-1 och jag tror man får problem mot Southampton som har värvat bra och som ser riktigt starkt ut. Lambert, Lallana, Osvaldo och Rodriguez kommer att göra det besvärligt för Sunderlands inte helt stabila försvarslinje.

5. Stoke – Crystal P 1
Mittfältaren Wilson Palacios skadad för hemmalaget och han tros vara borta i några veckor. Southamptons ytter Puncheon har lånats in av Crystal P men man saknar bl a fortfarande kaptenen McCarthy och målsprutan Murray som är skadade. Nykomligen Crystal Palace inledde precis som Stoke med en 0-1-förlust i premiären, hemma mot Tottenham. Stoke torskade borta mot Liverpool Man lär backa hem ordentligt nu för att försöka få med sig en pinne hem och med lite flyt så kan det kanske gå vägen för Stoke brukar ju inte köra över motståndare direkt.

6. Blackpool – Reading (x)2
Två lag som har inlett säsongen bra – Blackpool på sju poäng och Reading på fem poäng efter tre spelade matcher. MEN. Reading har mött bra mycket bättre motstånd i form av Ipswich, Bolton och Watford medan Blackpool ställts mot Doncaster, Barnsley och Middlesbrough. Dock har Blackpool ett jävla krigarhjärta och det är inte sällan som man hänger baljor i slutet av matcher.

Veckans halvtidsunderhållning (lite som jag på finlandsbåtens dansgolv!)

7. Brighton – Burnley 1(x2)
Skadebekymmer för hemmalaget som nu bara har tillgång till en forward i Leonardo Ulloa. Man lyckades dock fixa en seger senast borta mot Birmingham och det behövdes verkligen efter en seg start på säsongen. Burnleys säsong har dock startat allt annat än segt då man är obesegrat hittills och har Ings och Vokes i storform där framme. Tipparna underskattar Burnley och över 50% på ettan känns i högsta laget med tanke på dagsform, skadeläge och det faktum att Burnley brukar trivas ganska bra borta mot just Brighton.

8. Huddersfield – Bournemouth 1(x)
Två stekheta anfallare i respektive lag. Huddersfield har gjort fyra mål den här säsongen (två i ligan och två i ligacupen) – samtliga har gjorts av James Vaughan. Nykomligen Bournemouth har gjort fyra ligamål den här säsongen – samtliga har gjorts av Lewis Grabban. Bournemouth torskade med hela 1-6 i senaste bortamatchen mot Watford, senast vann man hemma mot Wigan men fick spela med en man mer i en halvtimme. Fördel hemmalaget men det känns jobbigt att spika ettan med tanke på att man på de 14 senaste hemmamatcherna har kryssat hela NIO gånger.

9. Ipswich – Leeds 1(x)
Den viktige mittfältaren Cole Kuse är osäker till spel för Ipswich trots två förluster har öppnat säsongen ganska bra. Man har nämligen fått möta både QPR och Reading på bortaplan, torskat båda men ändå stått upp bra mot de forna PL-gängen. Dessutom har man vunnit hemma mot Millwall. Mot Slamp-Leeds brukar man trivas ganska men Slamp-Leeds är ju Slamp-Leeds av en anledning så jag väljer att gardera. 1x…så singla tvåan! 😉

10. Leicester – Birmingham 1(x2)
Konchesky tillbaka för Leicester medan Birmingham kan få tillbaka Ambrose och Spector efter skador. Hemmalaget har fått en bra start på säsongen med sju inspelade poäng på tre matcher. Man har en riktigt vass offensiv i Nugent, Vardy och Wood – och dessutom unge Schlupp. Birmingham är inte kattskit men känns inte lika vasst som tidigare säsonger. Dock ett lurigt gäng som brukar trivas bättre borta än hemma och jag tycker att 65% på ettan just nu är alldeles för högt. Minst en kryssgardering tycker jag! Slamp-Leeds lyckades tråka sig till 0-0 borta mot Leicester – kanske kan Birmingham göra något liknande?

11. Sheffield W – Millwall 1(x2)
En. Så många poäng har de här två gängen spelat ihop tillsammans den här säsongen, och det tack vare Sheffield som grejade 1-1 mot Leeds senast. Millwall ligger sist och har inte gjort mål än. Så…det här bäddar ju för en riktig folkfest. 😉 Liten fördel Sheffield kanske, men det är inget som jag tänker sätta lönen på direkt. Eventuellt får anfallaren Scott McDonald gör sin första match från start i Millwall och då kanske den där målnollan kan spricka?

12. Wigan – Middlesbrough 1
Wigan har ju inte direkt inlett säsongen övertygande men ändå en fin andra halvlek senast hemma mot Doncaster när man kom ikapp från 0-2 till 2-2. Boro har precis som Wigan fyra inspelade poäng än så länge och det ska man nog vara ganska nöjt med. Utgångsettan är given tycker jag men om procenten spårar på ettan så kan ett kryss följa med. Spelas söndag.

13. Yeovil – Derby (x)2 M
Ny målis för Yeovil i Wayne Hennessey som lånats in av Wolves pga skador på både första- och andramålvakten. Dessutom har man lånat in anfallaren Andy Williams från Swindon som spelat för Yeovil tidigare och gjorde det bra. Annars inget nytt i truppen och detsamma gäller Derby, där dock man kan förvänta sig lite förändringar efter 0-1-förlusten hemma mot Leicester senast. Jamie Ward satt på bänken då och kanske får han chansen nu. Nykomlingen har två raka förluster och nu måste man försöka stoppa blödningen, men det blir inte lätt mot Derby.

Redo att håva in miljonerna? Stryktipskupongen har du här.

Lycka till – vi ses på Arlanda på söndag! Ska vi åka till Algeriet? Alingsås? Amsterdam?

BERMUDABENNY

[email protected]

FöR FLER TIPS – GILLA SoS På FACEBOOK

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.