Stryktipset, vecka 33, 17 augusti 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 33, 17 augusti 2013

Den här veckan skriver jag härifrån. Starka drinkar, hav, fyrjävlar överallt, Premier
League och så 11 miljoner på kontot efter lördag – en bra vecka helt enkelt. 😉

Premiär i Premier League och 11 miljoner i jackpot – det blir fanemig inte mycket bättre! När det är så mycket slantar i potten så väljer jag att lira ett lite större system. R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kronor.

Vilken är den största favoriten? Svaret har ni här.

är ju ett trevligt Topptips också – helgardera match 7 kanske eller vad tycker ni? 🙂 Kupongen här.

1. Arsenal – Aston Villa 1
Gunners har kämpat för att komma åt Suarez men det verkar som om uruguanen blir kvar – han har bett om ursäkt till Liverpool och lär väl bli laget troget ett tag till. Annars är det i stort sett samma elva som förra säsongen, även fast Wenger vill få in fler lirare innan fönstret stänger. Kanske kan Giroud komma igång bättre i år? Han har skött sig bra på försäsongen. Villa har fått behålla Benteke, mycket tack vare att man gjort sig av med högavlönade lirare som Given, Ireland och Bent. Tung skada på Arteta i hemmalaget, dessutom är det oklart om Cazorla kan lira. Håll koll på startelvorna! Ett lyxkryss för den som har råd.

2. Norwich – Everton 1(x2)
Norwich har gjort sig av med Holt och istället tagit in två riktigt intressanta anfallare i Hooper (osäker till spel nu) och van Wolfswinkel. Kanske kan de två herrarna få fart på målskyttet? Frågetecken för Pilkington, Fer, Bassong och Becchio till premiären. även Everton hade problem att få igång anfallarna i förra säsongen. Istället klev mittfältaren Fellaini fram som bästa målskytt och han har man på något magiskt sätt fått behålla. än så länge. Detsamma gäller ligans enligt mig bästa vänsterback – Leighton Baines. Han har dessutom ligans snyggaste frisyr vilket såklart ger pluspoäng. 🙂 Nye tränaren Martinez kom från Wigan och har tagit med sig en drös spelare därifrån, bl a vasse anfallaren Koné.

3. Sunderland – Fulham 1(x2)
Två lag som kan få det knepigt den här säsongen. Var på håret att Sunderland åkte ur ifjol och frågan är hur det går den här säsongen. Man är vanligtvis svårslaget hemma och man har värvat tio lirare under sommaren och de flesta kommer nog att medverka nu, bl a vasse anfallaren Jozy Altidore, målisen Mannone och duktige mittfältaren Giaccherini. Anfallaren Fletcher missar pga skada och Gardner är avstängd. Fula Skinkan handlar som vanligt om Berbatov – har en lika bra säsong igen (15 mål förra) så kan det gå bra. Man har stärkt defensiven med Stekelenburg i kassen och duktige Amorbieta i backlinjen. Kacaniklic är tveksam till spel pga skada.

4. West Bromwich – Southampton 1(x)
Imponerande av WBA att ta en åttonde plats förra säsongen. Det var mycket tack vare Lukakus 17 mål – han har nu återvänt till Chelsea och istället är det gamle Nicolas Anelka som har tagits in för att stärka anfallet – han har gjort sju baljor under försäsongen men jag skulle bli förvånad om han kan hänga 17 som Lukaku.. Man är även tagit duktige anfallaren Vydra. Southampton med Rickie Lambert i spetsen borde kunna sikta in sig på en mittenplacering. Ramirez kan mer än att visade förra säsongen och man har värvat in spännande mittfältaren Wanyama från Celtic. Frågetecken för ytterbackarna Clyne och Shaw.

5. West Ham – Cardiff 1(x)
Västra Skinkan har värvat Downing från Liverpool, och offensiv kraft kan behövas nu när Andy Carroll dras med skada. Carroll har missat hela försäsongen och det är oklart när han kommer tillbaka, men premiären är i allra högsta grad i fara. Noble, Nolan och Vaz Te håller bra klass på mitten. I Cardiff sägs mittbacken och lagkaptenen Mark Hudson petas. Istället tar Bellamy på sig kaptensbindeln. 18-årige Declan John och nye Steven Caulkner ska in i försvarslinjen verkar det som.

6. IFK Göteborg – Elfsborg 1
Har Elfsborg hämtat sig från CL-uttåget nu och kan fokusera helhjärtat på seriespelet? Njo kanske, men jag tror ändå att man kommer att få det svårt mot Blåvitt som är riktigt starkt just nu. Elfsborg bröt förvisso sin segerlösa svit mot KFF senast men man gjorde ingen vidare match. Det känns som om 1x bör räcka ganska så långt men jag drar en rövare och spikar ettan.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Norrköping – Brommapojkarna 1(x) M
Peking har gjort det bra trots tunga spelarförluster under transferfönstret. Man tog bl a en pinne på Olympia i förra omgången. Men nu kommer BP på besök och gästerna har också fin form. Tipparna brukar underskatta Brommapojkarna och det är ingen skillnad den här veckan. över 60% på ettan funkar inte för mig och jag tar snabbt med ett kryss.

8. Bournemouth – Wigan 2
Wigan föll visserligen mot United i Community Shield senast men en viss jävla skillnad i motstånd nu. Bournemouth må ha klarat sig bra i League One men nu ställs man mot ett Wigan som inte planerar att stanna länge i Championship. Hemmalaget hoppas få tillbaka några lirare som varit skadade medan Wigan kollar över de spelare som varit ute på landslagsuppdrag. Borde skilja mycket mellan lagen. Fördel Wigan. På Lången får man 2.00 x pengarna på Wigan-vinst – hela Långenlistan har ni här.

9. Birmingham – Brighton 1(x2)
Jag kollade lite på Yeovil-Birmingham senast, en match som Birmingham visserligen vann, men där man mest gnällde på domaren och hängde på mittplan. De imponerade inte på mig ivarjefall och ett poängsuktande Brighton borde kunna ha chans att störa. Gästerna har på tre lirade tävlingsmatcher (två i serien och en i Ligacupen) torskat alla. Bättre trupp hos Brighton, men de ska ju kunna leverera också…

10. Derby – Leicester 1
Derby är vanligtvis urstarkt hemma och man lär ha bra självförtroende efter kryss mot Rovers i premiären och 2-1 borta mot Brighton i matchen efter det. Sex spelare har varit ute och lirat vänskapslandskamper i veckan och ska kollas över inför den här matchen. 0-0 för Leicester hemma mot Leeds senast och man hade stora problem att skapa riktigt vassa chanser. Bara St Ledger som saknas i truppen. Spikar ettan men krydda med kryss om plånboken och sambon tillåter.

11. Nottingham – Bolton 1(x)
Imponerande start av Forest som vunnit två av två – båda med 1-0. Och visst har man bra chans igen mot Bolton som kommer från två raka 1-1-matcher i ligan. Någon sexig målfest lär man väl inte får se utan jag räknar kallt med en målsnål historia. Nottingham är hemmastarkt och jag ser laget som en möjlig uppflyttningskandidat. Hemmalaget har inga nya skadebekymmer och kan spela med samma elva om man vill. Viktige Chris Eagles kan fortfarande saknas i Bolton. 1x borde räcka.

12. QPR – Ipswich 1(x)
Efter två spelade matcher så övertygar inte QPR riktigt. I premiären vann man mot Sheffield W men i andra halvlek var man rejält tillbakapressat, även fast man förde spelet mestadels. Hoilett ruggigt bra men Zamora har en bit kvar till toppformen. Vad jag har förstått så kan man sakna Andy Johnson, Ali Faurlin och Armand Traore till den här matchen. Ipswich spelade bra i premiärtorsken borta mot Reading och tog därefter en 3-0-seger mot Millwall. Spelat ser bra ut och kanske kan man stå upp ganska så bra mot det forna PL-gänget?

13. Reading – Watford 1(x2)
Rolig match! Watford är alltid underhållande – senast vann man med hela 6-1 mot Bournemouth och visade att man har en av ligans bättre offensiver i framförallt Troy Deeney som gjorde hattrick. Reading har behållit stommen sedan Premier League och man har startat säsongen på ett bra sätt med imponerande spel både mot Ipswich (2-1) och Bolton (1-1), trots att man har några riktigt bra spelare på skadelistan redan innan säsongen började, bla Kebe. Jag är inte helt övertygad om att Reading tar detta – Watford kan ställa till det för de flesta gängen i serien.

Redo att lämna in raden? Stryktipskupongen har ni här.

Lycka till – vi ses på Arlanda på söndag! Ska vi åka till Bahamas? Bryssel? Bromölla?

BERMUDABENNY

[email protected]

FöR FLER TIPS – GILLA SoS På FACEBOOK

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.