Stryktipset, vecka 32, 10 augusti 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 32, 10 augusti 2013

Ganska knepig men trevlig stryktipsomgång den här veckan. 6 miljoner i jackpot är dock förbannat trevligt och då kör jag ett lite större system – R-4-4-144 (12) + en halvgardering. 288 kronor. Lycka till! /BB

Stryktipskupongen har ni här.

Det är även ett topptips idag fredag – det hittar ni här.

1. Brommapojkarna – Djurgården 2
Spelas på Tele2 vilket såklart gynnar Djurgården. Urladdning av Dif i segern mot Helsingborg och frågan är om man kan bibehålla intensiteten och energin mot ett BP som slåss för överlevnad. Just nu tycker jag att procenten på tvåan är helt ok – börjar den närma sig 50, då åker krysset med.

2. Elfsborg – Kalmar FF 1(x)
Elfsborg gjorde en ok returmatch mot Celtic i veckans CL-kval men skapade inte riktigt några vassa chanser trots spelövertag. Kan man ladda om mot Kalmar FF? Mycket möjligt, men inte helt självklart. Hemmalaget har förlorat David Elm till KFF och tagit duktige dansken Mikkel Beckmann som ersättare. Han är spelklar redan nu, medan Elm inte är spelklar förrän efter matchen. Fördel Elfsborg, men ett tättspelschema kan slita och ett formstarkt KFF kan skrälla. Minst halvgardering!

3. åtvidaberg – Halmstad 1(x) M
åFF spelar inte som bäst just nu, man har svårt med målfabrikationen och frågan är vem som ska göra baljorna nu när Prodell har lämnat. Inte heller Halmstad öser in mål direkt och man var stundtals utspelat mot MFF i senaste bortamatchen – 1-3 var i underkant. även fast åFF ska vara favorit så streckas man lite väl hårt med tanke på dagsformen. Krysset följer med.

4. Degerfors – GAIS 1(x)
Viktigt möte i Superettan mellan två lag som har ambitioner på att vara med i toppstriden. Dock har GAIS tre raka torsk, till skillnad från Degerfors som har fem segrar och en oavgjord på de sex senaste matcherna. Stort avbräck för bortalaget att den vindsnabbe anfallaren Joel Johansson är avstängd.

5. Varberg – Jönköping 1
Varberg tog en meriterande seger borta mot GAIS senast och har nu två raka segrar. J-Södra har visserligen två raka torsk men det har också varit mot topplagen öSK och Sundsvall så svårt att avgöra exakt hur formen är, men man kan ju säga att defensiven har sett bättre dagar – fyra insläppta mot Giffarna och tre mot örebro. Varberg har vassa offensiva vapen, framförallt i Altemark-Vanneryr men också i unge mittfältaren Ardian Rexhepi som gjort många mål på slutet.

6. östersund – Brage 1
Sorgebarnet Brage har skrapat ihop FEM poäng än så länge och har tolv poäng upp till säker mark. Men man har förändrat en hel del under sommaren för att komma till rätta med spelet och senast mot ängelholm så skötte man sig helt ok trots 0-1-förlust. öFK har bara en hemmaförlust den här säsongen och jag tror inte att Brage ändrar på den statistiken, men kanske kanske kan man vara värd en kryssgardering om man känner att man vill chansa lite. Om procenten sticker iväg för mycket så följer krysset med!

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Blackburn – Nottingham 1(x)
En hel del lirare på skadelistan för Rovers som dessutom har Tom Cairney avstängd efter hans röda kort mot Carlisle i Ligacupen, en match som Rovers torskade på straffar. Forest fick anfallaren Simon Cox skadad på Hartlepool i Ligacupen (vinst 3-1) och han blir borta i tre veckor. även fast han är ruggigt bra så finns det ersättare. Det är inte lätt att slå Blackburn borta, framförallt inte i en premiär, och jag tror att Nottingham är hyfsat nöjt med en pinne. Helgardering om ni har råd!

8. Bolton – Reading 1(x2)
Jay Spearing lämnar Pool och är klar för Bolton. Han kan gå rakt in i startelvan mot Reading. Och han kan behövas – Mark Davies, Stuart Holden och Joe Riley är alla skadade. Dessutom är det ett stort frågetecken för duktige Chris Eagles då han dras med en skada. Inga större förändringar i Reading att vänta, dock har man tillgång till anfallaren Nick Blackman igen då han kommer tillbaka efter avstängning. Bolton avslutade förra säsongen med elva raka hemmamatcher utan förlust, varav nio segrar. Jag är inte helt hundra på att sviten håller i sig.

9. Brighton – Derby 1(x2)
Brighton har haft inte haft en speciellt bright start på säsongen. 1-2 borta mot Leeds i premiären efter insläppt mål i slutsekunderna, och så hemmatorsk efter förlängning mot League Two-gänget Newport i Ligacupen. även där släppte man in en sen kvittering. Dock åkte man på en felaktig utvisning på Calderon med 25 minuter kvar. Hans röda kort överklagades och han får spela här. Derby är inte oävet och inledde säsongen med 1-1 hemma mot Blackburn och så vann man i Ligacupen borta mot Oldham med 1-0. Känns öppnare än vad procenten visar just nu med över 50% på ettan.

10. Charlton – Middlesbrough 1
Tung säsongsstart för Boro som har två 1-2-torskar mot Leicester i ligan och Accrington i Ligacupen. Båda på hemmaplan dessutom! Gör man en Sverige 1990 och förlorar med 1-2 igen? Njo, varför inte. Charltons nye anfallare fick chansen från start i veckans Ligacupmatch mot Oxford och gjorde två mål. Han, Kermorgant och Sordell kommer att göra det svettigt för gästerna. Chansetta.

11. Huddersfield – QPR (x)2
Bra start för QPR som har två på vinster på två matcher. Nye anfallaren Charlie Austin gjorde mål efter bara ett par minuter mot Exeter i veckans Ligacupmatch och han väntas nu göra sin första ligamatch från start. Man har dessutom lånat in mittfältaren Gary O'Neil från West Ham. Det börjar lätta lite på skadefronten för Huddersfield och några förändringar från premiärtorsken borta mot Forest (0-1).

12. Ipswich – Millwall 1(x2)
Trots förlusten mot Reading i premiären så gjorde Ipswich en bra match och tränare McCarthy var ganska nöjd. I veckan föll man mot Stevenage i Ligacupen men då hade Ipswich också bytt ut halva laget. Annan elva på benen mot Millwall som inte fick till offensiven i 0-1-förlusten hemma mot nykomligen Yeovil. Tar med en skrällhelgardering – Millwall är ett lag som är lite svårt att få grepp om och brukar trivas mot bättre motstånd. Ipswich kan vara påverkat av den mindre bra säsongsinledningen.

13. Yeovil – Birmingham 1(x2)
För första gången någonsin spelar nykomlingen Yeovil en hemmamatch i Championship. Man inledde säsongen på bästa möjliga sätt genom att bortaslå Millwall och så följde man upp med en 1-0-seger mot Southend i cupen. Lagkapten Jamie McAllister har varit skadad, men var med på bänken i Ligacupen. Eventuellt kan han vara aktuell för spel. I Birmingham är det fortfarande oklart om Zigic och Ambrose pallar att spela, så håll koll på startelvorna! är inte helt säker på att Yeovil grejar det här.

TILL STRYKTIPSKUPONGEN

BERMUDABENNY
[email protected]

FöR FLER TIPS – GILLA SoS På FACEBOOK

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.