Stryktipset, vecka 30, 27 juli 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 30, 27 juli 2013

6,5 miljoner i jackpot och jag ska naturligtvis lägga beslag på varenda krona! 😉 Tuff kupong och några matcher där procenten spårat. Mycket pengar i potten som sagt och jag lirar ett lite större system. R-4-4-144 (12) + en halvgardering. 288 kronor.

Procent och kupong har ni här.

Topptipset har ni här.

1. PSG – Real Madrid (1x)2
Jaha. Två asbra lag naturligtvis, men det lär roteras i lagen i den här träningsmatchen och sjukt svårt att förutspå någonting. Men ok, jag förutspår många kamerablixtar på läktarna, sjukt dyra biljetter och Zlatan på varenda affisch utanför arenan. 🙂 Helgardering. Spelas i Göteborg.

2. Kalmar FF – BP 1(x)
KFF är otroligt svårslaget och ska vara favorit hemma mot BP, även fast gästerna tog en viktig seger mot Blåvitt senast och kan vara lite på gång. Dock trivs man historiskt sett inte alls bra borta mot Kalmar – men över 75% på ettan är inte ok för mig. En hel del spekulationer kring spelare i KFF som kan vara på väg bort, bl a målisen Berisha som enligt kvällstidningarna bevakas av självaste Monaco. Sånt kan störa. Minst halvgardering.

3. åtvidaberg – Elfsborg (1x)2
Prodell har lämnat för åFF och det kan nog märkas i offensiven, även fast det finns andra som kan gå in och göra bra ifrån sig. Elfsborg ställs mot Celtic i CL-kvalet och kan ha svårt med fokuset här, även fast man borde vara lite revanschsuget efter 0-1-förlusten hemma. Helgardering just nu men kan ändras när jag ser startelvorna.

4. öster – Mjällby 1
Jag drar en liten rövare och spikar ettan. I senaste hemmamatchen mot Norrköping så skapade öster MASSOR av chanser men lyckades ändå torska med 0-2. Sedan dess har man haft tre bortaresor och dragit en pinne, just borta mot Mjällby. Gästerna är inte som bäst på resande fot och man kan nog få problem mot ett taggat öster som måste börja vinna snart. Tuff kupong så vissa chansningar måste till!

5. Degerfors – Brage 1 (2) M
75% på Degerfors kan jag inte acceptera. Brage har varit skräp hittills men föreningen har åtminstone försökt att ändra på saker under uppehållet – många spelare har lämnat och andra har tillkommit. Rasmus Jonsson på Brages Svenska Fans-sida skriver:

"Sommaruppehållet börjar lida mot sitt slut. Ett par välbehövliga veckor för såväl spelare som fans, och även en period då några nya killar har anlänt till truppen. På lördag är det dags för Degerfors borta. Denna match handlar inte om liv och död. Det är mer än så."

Som öSK-supporter så vet jag hur det är att lida. Kalla mig blödig, men jag tar med en tvåa.

6. GAIS – Sundsvall 1
Fördel GAIS. Man visade fin moral i bortamötet när man hämtade upp ett 0-3-underläge i en match som slutade 4-4. Björn Andersson tillbaka i backlinjen. Hemmaanfallet håller riktigt bra klass och kommer att göra det svårt för Giffarna, där Ari Skúlason spelar sin sista match för klubben innan han drar till Odense. Förstamålisen avstängd för Sundsvall. Chansetta.

7. Jönköping – örebro 2
Om det hade varit mitt i serielunken i våras så skulle tvåan kännas mer säker. Nu har det varit ett långt uppehåll för öSK och frågan är om man bibehållit formen. Hemmaspelet övertygar bra mycket mer än liret på resande fot procenten på tvåan börjar bli högt. Men ok, det SKA vara klasskillnad. Lämnar tvåan ensam just nu, även fast det kurrar lite oroligt i magen.

8. östersund – Falkenberg 1(x2)
FFF har imponerande 12-2 i målskillnad på de tre senaste bortamatcherna, men jag tror att det blir lite tuffare nu. öFK har nya intressanta spelare i truppen och även fast Boakye och Barr är avstängda här så har bra chans att störa. Tobias Carlsson avstängd i bortalaget som inte övertygade i hemmamatchen för en vecka sen.

9. Akropolis – Enköping 1(x)
ESK har totalt sett haft en dålig säsong men avslutade bra innan uppehållet – man klarade bl a kryss borta mot serieledande Huddinge och spelade även oavgjort i hemmamatchen mot andraplacerade Akropolis som till skillnad från gästerna har en liten dalande formkurva. Nöjer mig med 1x men helgardering behöver inte vara fel.

10. Dortmund – B München (x)2
Tyska Supercupen som spelas i Dortmund. Götze, Neuer och Ribery ska enligt uppgift inte lira för München medan Dortmund har frågetecken för Aubameyang, Mkhitaryan, Piszcek och Blaszczykomski. Fördel maskinen München känns det som, men över 50% på tvåan känns saftigt.

11. Gefle – Malmö FF (x)2
MFF möter Swansea i EL-kvalet nästa vecka eventuellt har man svårt att fokusera. Dock har Gefle fruktansvärt svårt att vinna i allsvenskan och står nu på 13 raka ligamatcher utan vinst. Förlängs sviten mot MFF? Ja, jag tror det.

12. IFK Göteborg – Helsingborg 1(x2)
Blåvitt är ute ur Europa League och ska nu försöka klättra i allsvenska tabellen. Man ligger just nu fyra poäng efter serieledande Helsingborg och det blir ett jobbigt långt avstånd vid förlust här. Hif brukar trivas borta mot Göteborg och med tanke på att hemmalagets form dalat en aning så är det ingen omöjlighet att man åker hem med ytterligare en trepoängare. öppet.

13. Sollentuna – Rotebro 1
Ny Sollentunatränare i Anders Limpar och Hasse Backe ska tydligen vara med på ett hörn också som någon slags mentor. Räcker det för att ta sig upp ur bottenträsket? Nja kanske, men det kan räcka långt mot Rotebro ivarjefall, som inte håller någon vidare klass. Chansar på Limpareffekten.

TILL STRYKTIPSKUPONGEN

Packa linsvätska och öronproppar så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

[email protected]

SoS På FACEBOOK

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.