Stryktipset, vecka 29, 20 juli 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 29, 20 juli 2013

Jag är fortsatt bosatt på en ö ute i Stockholms skärgård och sitter i detta nu och snor internet från det lokala kaffestället. Håll till godo! 🙂 R-3-3-24 (12) + två helgarderingar. 216 kronor.

Styktipskupongen hittar ni här.

1. Falkenberg – östersund 1
Två raka hemmatorsk för FFF som nog vill visa hemmapubliken att det bara var en tillfällighet – senast bortaslog man ängelholm med hela 4-0 så formen känns intakt hos tabelltvåan. östersund kan sprattla till men det är framförallt hemma. Om procenten sticker iväg för högt på ettan så kan det kanske vara värt med en skrällgardering.

2. Gif Sundsvall – GAIS 1(x2) M
Två lag i bra form och jag tror att det här kan bli en mycket trevlig match. Viktige mittbacken Björn Andersson saknas hos GAIS som kan ställa om blixtsnabbt med sina snabba forwards. Det känns som om den fina formen är på väg att dala hos båda lagen – frågan är vem som är mest fokuserat nu.

3. Hammarby – örgryte 1(x)
Jag förstår inte riktigt varför Bajen får tipparnas förtroende hela tiden. Inte mig emot iofs – då blir det ju trevliga procent på andra tecken. 🙂 Första matchen på Tele 2 Arena och över 60% på ettan kan jag inte acceptera även fast öis har fyra raka bortatorskar.

4. Värnamo – Ljungskile 1
Värnamo har haft det tufft hemma den här säsongen men man har mest mött väldigt starkt motstånd och kanske kan motståndet för dagen passa bättre. Skador har ställt till det för LSK på senare tid (fyra raka bortaförluster bl a) och även fast man får tillbaka någon här så tror jag att man kan få det svårt. Jag chansar lite och lämnar ettan ensam så länge.

5. Dalkurd – Sirius 2
Toppmöte. Dalkurd har visserligen lirat fyra raka matcher utan seger, men man har varit långt ifrån uselt och formen känns helt ok. Om Dalkurds form är helt ok, ja då är Sirius form HELT JäVLA ENASTåENDE! Uppsalalaget verkar onekligen ha bestämt sig för att gå upp till Superettan och man är helt överlägset i den här serien. På de sju bortamatcher som Sirius lirat har man vunnit fem, kryssat två och släppt in ETT mål. Näe fan, det blir en singeltvåa om procenten sköter sig.

6. Eskilstuna – Valsta Syrianska 1(x2)
Eskilstuna spelade en tuff match i Svenska Cupen borta mot Enköping i onsdags där man till slut föll efter 120 minuters spel. Kanske kan en formstarkt Valsta utnyttja detta? E-tuna brukar dock vara starkt hemma och ska kanske vara liten favorit…men jag vill inte räkna bort Valsta här.

7. Sandviken – Vasalund 1(x2)
Tabelljumbon Sandviken jagar trepoängare, men tabellen är väldigt jämn så det kan gå snabbt att klättra. Vasalund trivs bättre hemma och det är möjligt att hemmalaget får de efterlängtade poängen med sig. Men det känns inte riktigt bra att utelämna något tecken här – jag har ju blivit rejält SandSVIKEN tidigare.

8. Husqvarna – Lund 1
Serieledande Husqvarna verkar ju inte vilja sluta spela fantastiskt bra fotboll och man ska vara favorit såklart. Jag försöker att hitta något som kan motivera en Lundskräll men det är lite svårt just nu. Dock ska man komma ihåg att även fast HFF vunnit många matcher hemma (och borta) så är det ofta uddamålsvinster – kanske är Lunds enda räddning att gneta till sig 0-0?

9. Kristianstad – Sylvia (x)2
Sylvia har gjort det riktigt bra i dubbelmötet med Husqvarna där man spelat 2xOavgjort. Nu väntar KRIStianstad som går riktigt dåligt just nu och som dessutom har en del nya skador. Fördel Sylvia, men Kristianstad är inte helt megauselt hemma och kanske kan man greja en pinne med lite flyt. Sylvia förresten, hur tänkte ni med loggan? FIS?

10. Lim. Bunkeflo – Qviding 1(x2) M
Sex raka segerlösa hemmamatcher för Limhamn och bara två gjorda mål på dessa. Man ska kanske vara favorit mot tabelljumbon men Qviding kan vara stärkt efter fyra poäng i dubbelmötet med Lund och jag tar med alla tecken.

11. Skövde – Oddevold (x)2
Skövde är hyfsat starkt hemma och det är bara tabellettan Husqvarna som lyckats ta med sig tre poäng hem därifrån. Men samtidigt så är det ju ingen samba som spelas på Södermalms IP och Oddevold känns aldrig riktigt borträknat – man har har gjort mål i sex raka bortamatcher och kanske fortsätter målfabrikationen mot Skövde? Drar en rövare och utelämnar ettan.

12. Torslanda – FC Trollhättan 1(x2)
Torslanda sköter sig oftast bra hemma och bör ha bra chans mot Trollhättan som stått för några riktigt bra bortaprestationer den här säsongen. Full fläsk framåt hos FCT och det kan straffa sig. Helgardera om råd.

13. Utsikten – Halmia 1
Halmia gör sin fjärde raka bortamatch nu och även fast man ligger trea i tabellen (men en match mindre spelad) så är inte bortaspelet fantastiskt. Utsikten har gjort tre mål i tre av sina fyra senaste hemmamatcher och formen är god. Jag chansar lite och spikar ettan. Gardering behöver dock inte vara fel.

TILL STRYKTIPSKUPONGEN

Packa vindjacka och moonboots så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

[email protected]

FLER TIPS På FACEBOOK

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.