Stryktipset, vecka 28, 13 juli 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28, 13 juli 2013

Hej! Ganska svår men rolig stryktipskupong den här veckan – jag testar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor.

För att kolla in procenten och kupongen kan ni klicka här.

1. Finland – Sverige 2
Finskorna var riktigt tama mot Italien även fast man skärpte till sig de sista tio minuterna. Sverige streckas ungefär lika hårt som mot Danmark som är bra mycket bättre än Finland.

2. BP – IFK Göteborg (x)2 M
Blåvitt gjorde det bra borta mot Helsingborg senast (1-1) och formen är fortsatt god. Det samma kan man ju inte direkt säga om BP som inte håller allsvensk klass just nu. Göteborg brukar trivas på Grimsta, men procenten börjar skena. Haglund och Adam Johansson avstängda för bortalaget.

3. Elfsborg – Halmstad 1
Svensson och Rohdén troligtvis tillbaka för Elfsborg efter fadäsen mot åFF senast. HBK tog en viktig seger i bottenstriden mot Syrianska senast, men nu kommer det att bli väldigt svårt. Stiger procenten för mycket så kan det vara värt en kryssgardering. Elfsborg är inte som bäst just nu.

4. Häcken – Kalmar FF 1(x)
El Kabir avstängd för hemmalaget vilket betyder mycket för offensiven. Man hade lite oflyt senast borta mot AIK och gjorde det bra trots förlust. Man är dock långt ifrån stabilt och jag tror att KFF kan störa ordentligt, men väljer bort tvåan.

5. Forward – Dalkurd 1
Hemmalaget är på gång medan Dalkurd går igenom en liten svacka med tre raka utan seger. I förra omgången föll man hemma mot Forward, och det ganska rättvist också. Forward har en stark defensiv, framförallt hemma och jag tycker att det luktar lite hemmaseger. Har ni råd så kan ni slänga med ett kryss.

6. IK Frej – AFC Utd 1(x2)
Hua, en sån där match där man känner direkt att det kan sluta 1-5 lika gärna som 5-1. Vad betyder det? Jo en fet jävla helgardering med socker på toppen! 🙂 Två opålitliga lag som varvar riktigt bra insatser mot bottennapp. Derby är det också.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Valsta Syrianska – Selånger 1(x) M
Också ganska ovisst. Valsta har verkat hitta lite form, men jag tycker inte att man ska vara så pass stor favorit mot Selånger som man är just nu (runt 55%). Krysset ska följa med…minst!

8. Lim. Bunk – Utsikten 1 (2)
Sinnesjuk upphämtning av Utsikten senast i hemmamatchen mot Limhamn när man vände 0-3 till 3-3 och jag tror man har bra chans att skrälla på bortaplan. Limhamn sköter sig allt annat än bra på hemmaplan och man läcker som ett såll. Jag tror på en öppen match och chansar bort krysset.

9. Qviding – Lund 1
Tabelljumbon Qviding kämpar sig allt närmre en trepoängare och jag tror att man har ganska bra chans mot Lund som trivs bäst på hemmaplan. Jag chansar lite och spikar ettan till en bra procent, men jag tänker inte håna någon om man vill helgardera. 🙂

10. Gefle – Norrköping 1(x)
Det stinker som vanligt kryss när Gefle lirar. Man vilade ganska många spelare i 5-1-vinsten mot Narva i veckan och bör kunna ställa ett ganska bra lag på benen. Norrköping vann visserligen senast borta mot öster, men vanligtvis trivs man bäst hemma på Parken. 1x räcker?

11. Mjällby – Djurgården 1(x2)
Djurgården gör det bra just nu och jag tror att man har bra chans att störa Mjällby som inte övertygar helt just nu. Får lite krysskänslor även här – men väljer till slut att helgardera.

12. Malmö FF – åtvidaberg 1(x2)
MFF matchas ganska hårt just nu och ettan är långt ifrån så självklar som procenten visar nu. åFF har ruggig form och slagit riktigt bra lag på sistone, bl a Häcken och Elfsborg på bortaplan. Helgardering blir det för mig!

13. Syrianska – AIK (x)2 M
AIK brukar oftast dra det längsta strået mot Syrianska och visst ska man vara favorit nu med. Tumultartat i hemmalaget efter en tuff tid och tränare som säger upp sig ena dagen och ångrar sig andra dagen. Tvåan är lite väl högt streckad och jag tar med en kryssgardering.

TILL STRYKTIPSKUPONGEN

Packa vuxenblöjor och tre bag-in-box så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

[email protected]

FLER TIPS På FACEBOOK

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.