Stryktipset, vecka 24, 15 juni 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 24, 15 juni 2013

Snorfest, det är vad jag har här hemma just nu – nässpray, Ipren, stryktipskupong och en jävla massa självömkan består mitt liv av för tillfället. 🙂 Knepig kupong den här lördagen och jag testar det för min del lite ovanliga R-3-3-24(12) + två helgarderingar. 216 kronor. Så minst fem rätt! WOHO!

Kupongen hittar ni här.

1. Gefle – öster 1(x)
Nära 60% på ettan i skrivandets stund känns ju en aning högt med tanke hur ojämnt Gefle har agerat hittills den här säsongen. Och på med tanke på att det här är svensk fotboll och alla kan slå alla. 🙂 Elvby avstängd för öster men man får tillbaka duktige Johan Persson och visst kan störa på Strömvallen om allt klaffar.

2. Degerfors – Hammarby 1(x2)
Bajen, Bajen, Bajen – vad är det som händer? När ska man någonsin komma ur sin negativa spiral…som varat i några år nu? Ja inte fan vet jag, men en sak vet jag – tränaren Gregg Berhalter sitter jävligt löst. Både fansen och spelarna är frustrerade och det skulle inte förvåna mig om han att tvingas lämna vid poängförlust på Stora Valla. Det finns väldigt mycket offensiv potential hos Hammarby och om Berhalter bara släpper lite på tyglarna så kan det hända grejer. Monday James är avstängd efter sin onödiga utvisning senast.

PS. Efter matchen kommer det en gästkrönika på Sparka & Spring om just Bajens situation – missa inte den för allt i världen!

3. Varberg – Falkenberg (1x)2
Derby där lillebror Varberg absolut inte ska räknas bort, speciellt inte som FFF saknar avstängde lagkaptenen David Svensson. även özdemirok i Varberg är avstängd då han blev i utvisade i 2-2-matchen borta mot Hammarby senast. Torsk för Falkenberg mot Sundsvall senast vilket innebar att FFF fick lämna över andraplatsen till just Giffarna. Men man spelade långt ifrån dåligt. Mycket hjärta och slit i en sådan här match så jag tänker inte stirra mig blind på statistik.

4. östersund – Ljungskile 1
öFK fortsätter att dala efter en lång vinstlös svit. Dock har man spelat många bortamatcher på sistone och man trivs bra mycket bättre hemma på Jämtkraft Arena – bara förlorat en hemmamatch den här säsongen och då fick man en utvisning emot sig efter 19 minuter. Jag tycker att ettan känns intressant då LSK börjar agera aningen tveksamt och att öFK faktiskt har spelat bra trots många förluster på bortaplan. Chansar lite och spikar ettan.

5. IK Frej – Sandviken 1(x)
Imponerande av Frej att bortaslå Dalkurd i förra omgången – en tvåa som var streckad till en bra bit under 10%. Daniel Blomgren blev utvisad då och är avstängd. Kanske kan man följa upp den trepoängaren med ytterligare en seger mot Sandviken, som har en del lirare borta. Procenten på ettan börjar dock bli konstigt hög.

6. Valsta Syrianska – Dalkurd 2
Tungt för Valsta just nu – fyra raka torsk och nu har även viktiga serberna Reljic och Nikolic lämnat klubben. Man har mött riktigt tufft motstånd på sistone och det blir inte lättare nu mot ett revanschsuget Dalkurd som inte alls kom upp i klass mot Frej senast, och även fast man brände en straff då så var slutresultatet rättvist. Om procenten på tvåan blir för hög så tar jag med en gardering.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Husqvarna – Kristianstad 1
Tabellettan Husqvarna bara gasar på – hemma har man vunnit fyra av fyra och har än så länge inte ens släppt in mål hemma på Vapenvallen. I onsdags har man spelat Hyundai-cup i Småland och flera startspelare har varit med där. Risk för slitage? Nja, tveksamt. Dessutom har även Kristianstad spelat DM i veckan med a-lagspelare på planen så det är jämnt skägg. Ska mycket till för bortaskräll.

8. Lunds BK – Torslanda 1
Lunds härliga offensiv har producerat under hela säsongen, men trots många mål har man ändå haft svårt att vinna matcher – Lund har både gjort och släppt in flest mål i serien (18-17 i målskillnad på nio matcher). Och nu möter man ligans målsnålaste gäng Torslanda (8-6 i målskillnad). Positiva vindar i hemmalaget bäddar för hemmaseger.

9. Qviding – Halmia (x)2
Qviding tog en livsviktig seger mot Kristianstad senast för att inte halka för långt efter i botten. Man ligger fortfarande sist men har bara fem poäng upp till över strecket. Nu möter man Halmia som tillsammans med Husqvarna har dragit iväg i toppen (Dock har Halmia tillsammans med Utsikten en match mer spelad än övriga). Sex raka segrar för Halmia nu och frågan är om Qviding kan sätta stopp för att utöka den sviten. Nöjer mig med x2 än så länge.

10. Sollentuna – Konyaspor 1(x2) M
Sollentuna har haft det tungt än så länge under säsongen. Framförallt har defensiven havererat – har släppt in överlägset flest mål i serien (21 på nio matcher). Nu ställs man mot Konyaspor som inte heller har haft det så lätt hittills men börjar hitta lite form och kan skrälla. Svårbedömt möte och jag helgarderar.

11. Västerås IK – Syrianska Kerburan 1(x2) M
Ett jävla ståhej kring Syrianska efter 1-5-förlusten hemma mot bottengänget. Flera spelbolag tog bort matchen efter skumma bet och nu ska hela grejen utredas. Läs klubbens uttalande här. Detta är ett Västeråsderby och allt kan hända. Frågan är hur bortalaget mår efter alla tunga anklagelser – nedbrutna eller revanschlystna?

12. Arameiska-Syrianska – Vimmerby 1
Vimmerby har varit ganska bra på sistone, men det är framförallt hemma som man briljerar – vunnit fyra av fyra. För Armeiska är det tvärtom då det är bortaspelet som fungerat bäst – av totalt tolv inspelade poäng så har nio kommit på resande fot. Men man ska komma ihåg då att hemmalaget spelade sin första hemmamatch på Brunna IP:s naturgräs senast, och då vann man – innan dess har man varit tvungen att spela på en tillfällig konstgräsplan. Vimmerby hade flyt senast mot Sleipner – reaktion nu? Chansspik.

13. Ekerö – Spårvägen 1(x2)
Hua, ingen sexig match som avslutar kupongen direkt. Två lag som blandar och ger i prestationerna. Laget som vinner är kanske det lag som lyckas tråka ihjäl det andra laget först – Ekerö har gjort tre mål på hemmaplan medan Spårvägen gjort sex på bortaplan. Jag räknar med SAMBA! 😉

Stryktipskupong + procentfördelning

Packa störtkruka och 20 liter creme fraiche så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.