Stryktipset, vecka 23, 8 juni 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 23, 8 juni 2013

Hej gänget! Veckans Stryktips ser riktigt tufft ut, men kul att bita tag i! Sitter på en skakigt tåg till västkusten och skriver detta inlägg – så alla stavfel skyller jag på SJ. Alla fel på kupongen också. 🙂 Jag testar R-3-3-24 (12) + två helgarderingar. 216 kronor.

Stryktipskupongen + procentfördelning hittar ni här.
Men det är ju Europatips idag fredag också – mitt förslag hittar ni här. Heja Sverige!

Glöm nu FöR FAN inte helgens tävling! Alla som gillar Sparka & Spring på Facebook och delar helgens spelförslag där är med och tävlar om tre trisslotter som man får hem i brevlådan. Ju fler inlägg ni delar desto större chans att vinna!

PLöTSLIGT – med en sjujävla megasupertur med socker på toppen – HäNDER DET!

1. Assyriska – Jönköping 1(x)
Får genast dåliga vibbar här och litar inte alls på att Assyriska enkelt kan avfärda J-Södra. Avstängningar stör i hemmalaget och trots att man ska vara favorit så tänker jag inte lämna ettan ensam. Smålänningarna slog Bajen borta senast så visst finns det potential även fast Smylie är avstängd.

2. Ljungskile – ängelholm 1(x2) M
LSK är ett riktigt bra och stabilt hemmalag. På de hittills fem spelade hemmamatcherna har man bara släppt in ETT mål. Men man åkte kännbara skador senast mot Degerfors då både Mankoo och Kitic tvingades kliva av. De är osäkra till spel så håll koll på startelvorna. äFF är bättre hemma än borta men det finns en viss skrällchans.

3. örgryte – östersund 1(x2) M
Hu. Inget sexigt möte det här mellan två helt formlösa lag. öFK har en efter stark säsongsinledning haft svårt att ta hem några poäng. Men man har kompetenta spelare och senast borta mot öSK så spelade man riktigt bra stundtals. öis brukar vara hyfsat svårslaget hemma på Ullevi, men nu har man Lundgren, Azulay och Bratt avstängda. Dessutom är östersund väldigt irrationellt och kan ställa till problem för örgrytes just nu darriga defensiv.

4. Dalkurd – Frej 1
Dalkurd ser ut att bli störst favorit på Stryktipset. är i skrivandets stund streckat till över 70% Men man är i fantastisk form och det ska till ett smärre mirakel för Frej att ställa till det här. Strand avstängd för bortalaget.

5. Forward – Valsta Syrianska 1(x)
BK Forward får nu troligtvis äntligen beträda Trängens IP:s hårt ansatta gräsmatta som inte har varit i speldugligt skick tidigare. Men frågan är laget är så pepp på bytet – man har vunnit fyra av fyra på reservarenan Behrns plastmatta med målskillnaden 12-2. Osäkert om Walker kan spela för hemmalaget medan bortalaget får tillbaka lirare. Finns det en liten chans till skräll? Jag tar med krysset, men avvaktar startelvorna.

6. Sandviken – Nyköping 1(x2)
Nyköping har mött otroligt starkt motstånd i de senaste matcherna (Vasalund, Sirius, Forward och Dalkurd. Visserligen bara en inspelad poäng på dessa men man har hållit hyfsat jämna steg och snart kan man börja bärga poäng igen. Sandviken brukar vara ganska stabilt hemma, men man möter ett retat bortagäng och jag vågar inte utelämna något tecken.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Kristianstad – Qviding 1 (2)
Qviding har en futtig poäng på de åtta spelade matcher. Inte så hett direkt. Men man ska inte behöva hänga i botten av tabellen med tanke på spelarmaterialet. Kan man bryta den usla sviten mot Kristianstad? Njo kanske. Fanns länge en oro i Kristianstad att lagkapten Fribrock hade brutit foten i senaste matchen, men han kunde ge lugnande besked och spelar eventuellt. KFF är också inbladat bottenstriden och jag tycker att procenten på ettan börjar bli för hög. Skrälltvåa? Qvidings förstamålis avstängd, men kan ju inte gå sämre med andramålisen direkt. 🙂

8. Lim. Bunkeflo – Karlstad 1
Bra insats av Bunkeflo senast när man bortaslog Trollhättan. Det stärker naturligtvis laget och kanske kan man fortsätta det fina spelet hemma mot Karlstad. Värmlänningarna är dock en gnetigt jävla gäng som backar hem och försöker tråka motspelarna till döds. Om procenten på krysset sjunker några snäpp så kanske en gardering följer med på min kupong.

9. Karlberg – Huddinge (1x)2
Huddinge toppar serien, men det är framförallt hemma som man är riktigt vasst – bra mycket darrigare borta och kanske kan Karlberg, som inte förlorat hemma än den här säsongen, störa. Känns öppet.

10. Rotebro – Västerås IK 1
Bra form hos hemmalaget som har en fin chans att bärga tre nya pinnar. Västerås två raka bortamatcher utan torsk, men då har man också mött bottenlagen Skiljebo och Enköping.

11. Lindsdal – Kvarnby 1
Lindsdal börjar hitta fin form och har två raka segrar. Jag tror att man tar en till mot Kvarnby. Visserligen har Kvarnby tagit flera fina bortasegrar den här säsongen, men det har varit mot uselt motstånd och även fast Lindsdal inte är något Barcelona så är man ivarjefall bättre än uselt.

12. Rosengård – Oskarshamn 1(x2)
Två lag som är svårt att få grepp om. Rosengård brukar vara stabilt hemma och har varit svårslaget där hittills, men Oskarshamn visar upp god form och kan mycket väl ställa till det om allt stämmer.

13. Vimmerby – Sleipner 1
Två lag i gott slag även fast Vimmerby ser en aningens starkare ut. Man har inte tappat poäng hemma i år och frågan är om klassiska Sleipner kan ändra på den positiva trenden. Jag är tveksam.

Stryktipskupongen hittar ni här.

Packa pantalonger och skinnväst så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.