Stryktipset, vecka 22, 1 juni 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 22, 1 juni 2013

Sitter på balkongen och knåpar på veckans stryktipsförslag. Det blev R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar för 192 kronor. Glöm inte att det är över sju miljoner i jackpot så krydda ordentligt med skrällgarderingar! 🙂 Kupong och procentfördelning hittar ni här.

Glöm inte halvtidsunderhållningen idag – fruktansvärt rolig!

1. Helsingborg – åtvidaberg 1(x) M
Hif tog till slut en skön pinne i derbyt borta mot MFF efter en sen kvittering. Bedoya tillbaka efter avstängning och visst ska man vara stor favorit hemma mot åFF. Frågan är om man inte kommer att bli lite väl stor favorit – snart kommer en reaktion hemma på Olympia. ådvid är något underskattat och blir sällan utspelat. Frågan är hur länge man kan hålla jämna steg här – 15, 45 eller 90 minuter? Lite sugen på en gardering. är ju ändå jackpot. 😉

2. Häcken – Elfsborg (x)2
Lite svajigt i Häcken, men oftast är man riktigt starkt hemma på Hisingen. Dock har man inte mött allt för bra motstånd på hemmaplan hittills och nu kommer ett formstarkt Elfsborg på besök. Känns ganska öppet, men jag ger Boråslaget favoritskapet.

3. Mjällby – Halmstad 1
Mjällby är ju allt annat än übersexigt men man sköter sig bra hemma och har fått igång anfallaren Haynes ordentligt (sex mål hittills). Halmstad är oftast inblandat i täta matcher och kanske kanske kan man gneta till sig en pinne med lite flyt. Gardera om råd.

4. Gais – Assyriska 1(x)
Makrillarna känns oberäkneliga och detsamma gäller motståndarna. Två lag som blandar och ger men hemmafördelen borde betyda en hel del. Assyriska spelar långt ifrån någon sprudlande fotboll på bortaplan och procenten på tvåan lockar inte mig just nu, men har ni råd så kanske alla tecken borde med.

5. Landskrona – Brage 1 (2) M
Testar att ta med en skrälltvåa här. Bois är självklart favorit men har Dahl avstängd och snart kommer det att lossna för Brage som har haft lite missflyt än så länge. Bortalaget får tillbaka Sandberg och Tauer efter avstängningar. Sjunker procenten på krysset ännu mer så blir det nog helgardering för mig.

6. Varberg – Värnamo 1
Altemark Vanneyr tillbaka i Varberg vilket betyder massor. Grabben kan ju inte undvika att göra mål verkar det som och det skulle inte förvåna mig om han hängde en balja eller två mot Värnamo som antagligen förlitar sig på kontringar med Cederqvist i spetsen.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. ängelholm – örgryte 1
Två lag som inte riktigt får det att stämma och har följaktligen haft svårt att ta hem trepoängare. Lite positiva vindar i äFF kanske efter att man kvitterat sent borta mot östersund senast och räddat en pinne genom två baljor av Robin Staaf. Emil Karlsson kan vara örgrytes räddande ängel – han har gjort fem mål på 5,5 matcher (utvisad efter 44 minuter mot Gais). Etta men gardera om ni har råd.

8. IK Frej – Forward (1x)2
Förlitar mig inte på att Forward grejar det här. Frej kommer säkerligen att få med sig poäng snart, kanske till och med tre nu. Sam Johnson avstängd i hemmalaget. Forward har inte visat upp något bländade bortaspel den här säsongen och procenten på tvåan ser ut att stiga alldeles för högt för min smak.

9. Valsta Syrianska – Sirius (x)2 M
Procenten på megafavoriten Sirius börjar spåra ordentligt, och att hävda att tvåan har bra spelvärd, det skulle vara att ta i. Visst, Sirius har varit riktigt bra trots många skador (även Runnemo kan missa nu) och bör gå upp i Superettan. Men flera av vinsterna har varit med visst medflyt och snart kan det komma en liten reaktion. Kommer den redan nu? Inte fan vet jag, men allt kan hända, speciellt i ett derby (typ ivarjefall – i Märsta åtminstone). 🙂

10. Husqvarna – Trelleborg 1(x2)
En tidig seriefinal mellan ettan och tvåan. Dessutom är båda nykomlingar…med en stor skillnad. TFF kom från Superettan – Husqvarna från divison 2. 🙂 Jävligt imponerande av HFF att toppa tabellen FEM poäng före Trelleborg. Hemmalaget har bara förlorat 1 av de 18 senaste matcherna om man räknar in förra säsongen. Hyfsat självförtroende. 🙂 Men det finns risk för att ett formstarkt Trelleborg bryter sviten nu, för visst har man ett bättre lag på pappret. Alla tecken följer med. Blir en kul match att följa!

11. Qviding – Oddevold (x)2
Qviding har ju inte direkt briljerat hemma på Valhalla den här säsongen. En inspelad pinne där. Men det är iofs bättre än bortaspelet där man inte tagit en enda poäng. Oddevold är fortsatt obesegrat efter sju omgångar men kryssat hela fem gånger av dessa – det håller inte om man ska vara med i toppen och leka. Nu tror jag man har en bra chans att knipa tre pinnar. Men kryssgarderingen är svår att undvika.

12. Sylvia – Utsikten 1(x2)
Mergim Kica har öst in mål för Utsikten på senare tid, men det har bara varit på hemmaplan där laget varit hur bra som helst (vunnit fyra av fyra). Borta står man fortfarande utan seger och frågan är hur det ser ut efter drabbningen med Sylvia. Jag tycker att procenten inte riktigt överensstämmer med verkligheten. Jag helgarderar och ger Utsikten en liten chans till tre pinnar.

13. FC Trollhättan – Lim. Bunkeflo 1
Inget snack om vilket lag som är favorit här. Trollhättan har visserligen inte vunnit hemma än men man har mött ganska bra motstånd där och det är bara en tidsfråga innan trepoängaren kommer. Varför inte bryta sviten hemma mot Bunkeflo som inte imponerat hittills?

Packa Hallands fläder och en påse räkor så ses vi på Arlanda på söndag! Kupongen hittar ni här.

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.