Stryktipset, vecka 21, 25 maj 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 21, 25 maj 2013

Hej! Här kommer stryktipsförslag direkt från balkongen! Testar det lite märkliga systemet R-3-3-24 (12) + 2 helgarderingar. 216 kronor.

Om ni går in via sparkaochspring.com så kommer ni direkt hit nu, vilket känns enkelt och bra. Får ni några problem med sidan är det bara att kontakta mig via Facebook-sidan eller på mejlen!

Stryktipskupongen hittar du här.

1. Dortmund – B.München 2
Dortmunds Götze är klar för Bayern. Han är skadad och kommer att missa finalen. Kanske är lika bra, för Dortmunds fans är inte glada på pojkstackarn. Lewandowski är alltid bra där framme, men visst kommer man få det jobbigt på stjärnorna i München. CL-final alltså som spelas på Wembley.

2. Forward – Nyköping 1(x)
Från ett stjärnmöte till ett annat! …eller kanske inte. även fast mitt kära Forward kan mycket i sina bästa stunder så håller man inte riktigt samma klass som Ribery och grabbarna. 🙂 Trängens IP är fortsatt ospelbar och man fortsätter lira hemmamatcher på Behrn Arena – men det har ju gått bra hittills då man vunnit tre av tre matcher där med 9-1 i målskillnad. Dock har motståndet inte varit av högsta kvalitet och Nyköping kommer inte bli en lätt nöt att knäcka.

3. Sandviken – Umeå FC 1(x2)
Hemmalaget har inte vunnit i ligan sedan 9 september förra året – 13 raka matcher utan vinst. Inte så sexigt. Och nu möter man Umeå som har fem raka torsk i ligan, men då har man också mött riktigt tufft motstånd i form av Valsta Syrianska, Vasalund, Sirius, Forward och Dalkurd. Två lag som desperat jagar form och poäng. Jag väljer att helgardera.

4. Sirius – IK Frej 1
Tabellettan mot tabelljumbon, det vet man ju vad det betyder. Poäng till jumbon! Eller? Nja, Sirius är lite för bra just nu och lite för bra för den här serien över huvud taget. Detta borde inte vara något snack, men Frej har stått upp bra mot bra lag tidigare och visst finns det möjlighet till skräll om allt klaffar. Den modige och stormrike tar med en gardering.

5. Halmia – FC Trollhättan 1(x2)
Två bra lag som går starkt i serien, men jag tycker nog att Halmia har imponerat mer och mött tuffare motstånd. Trollhättan har förvisso bara torskat en match den här säsongen (mot serieledande Husqvarna), kryssat tre och vunnit två (nästjumbon Karlstad och jumbon Qviding). Genberg/Sabo öser in mål för hemmalaget och Daoud levererar för Trollhättan. Hm, det känns inte helt bra att utelämna tvåan, för det kommer snart en reaktion för nykomlingen Halmia.

6. Lim. Bunkeflo – Sylvia 2
Hemmalaget imponerar inte och har släppt in NIO mål på de två senaste matcherna. Sylvia har också två raka torsk men har då spelat jämnt med både Oddevold (1-2) och Halmia (0-1) – mot Oddevold fick man en utvisning i 56:e minuten och mot Halmia borde man haft minst en pinne. Retat nu och jag drar till med en liten skrälltvåa!

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Oddevold – Karlstad 1
Det ska vara klasskillnad. Johan Patriksson är alltid giftig framåt för Oddevold – han gjorde 24 mål förra säsongen och gjort tre hittills i år. Han har inte nätat på två matcher, men nu är det dags när nästjumbon kommer på besök. Ketchupeffekt, hattrick och utvisning? (I fyra av de fem senaste gångerna som Patriksson nätat så har han nämligen också även blivit varnad). 🙂

8. Torslanda – Qviding 1(x2) M
Torslanda brukar vara stabilt hemma, men föll senast mot Trelleborg efter ett sent mål av Grannum. Det borde ju inte vara något snack om favoritskapet när Qviding kommer på besök. Tabelljumbon har inte fått spelet att stämma trots ett hyfsat spelarmaterial. Men man tog sin första pinne i förra omgången mot nästjumbon Karlstad – 1-1 slutade matchen men Qviding dominerade totalt och visade upp en positiv inställning. Kanske har man fått blodad tand? Känner mig inte trygg med att utelämna något tecken med.

9. Djurgården – IFK Göteborg (1x)2
Svenska Cupen-final på Friends Arena – och jag kommer att vara på plats för att dricka öl, äta korv…och eventuellt kolla lite på matchen. 🙂 Hoppas på ett jävla drag såklart. I en avgörande match kan allt hända och svårt att räkna bort något lag. Djurgården ska vara glada för en pinne på Friends senast när man gnetade till sig 1-1 mot AIK. Hysén levererar för Blåvitt även fast han gick mållösa från 1-1 borta mot Gefle i veckan. För hög procent på tvåan?

10. Falkenberg – GAIS 1(x)
Falkenberg har inte riktigt övertygat de senaste matcherna och GAIS kan mycket väl skrälla till då göteborgarna börjar hitta lite form – senast tog man en meriterande seger mot Bajen (1-0). Hemma har FFF varit stabilt men kör sällan över motståndet. 1x räcker? Några skador som oroar hos Makrillarna.

11. örgryte – Degerfors 1 (2)
När man trodde att öis skulle vara lite på gång efter två kryss så föll man senast med 1-5 borta mot Varberg. Så kräftgången fortsätter för göteborgarna som nu har fyra raka utan vinst. Bryts trenden mot Degerfors? Mycket möjligt. Dif trivs bättre på hemmaplan än på resande fot och kan få det jobbigt mot ett segersuktande och revanschsuget örgryte. En liten rolig skrälltvåa följer med.

12. Vasalund – Valsta Syrianska 1
Vasalund håller riktigt bra klass och har dessutom fin form. Valsta kan sprattla till ibland men här känns det som man väger för lätt. Visserligen en hel del uddamålssegrar för Vasalund och kanske kan man åka på en nytt snart? Eventuellt en kryssgardering om procenten på ettan stiger för högt.

13. Dalkurd – Västerås 1(x2) M
Dalkurd har förvisso radat upp segrar på slutet, men motståndet har varit allt annat än imponerande. Procenten på ettan har blivit lite väl hög med tanke på Västerås kapacitet och jag tycker att helgarderingen sitter perfekt!

Packa guppkeps och en platta 7,2:or så ses vi på Arlanda på söndag! Kupongen har ni här.

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.