Stryktipset, vecka 20, 18 maj 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 20, 18 maj 2013

Ok, packa picknickmat, filt, penna och stryktipskupong! 8 miljoner i jackpot så gardera järnet. Jag testar R-4-4-144 (12) den här veckan. Lycka till! /BB

Stryktipskupongen hittar nihär.

1. Chelsea – Everton 1(x)
Ramires avstängd för Chelsea som faktiskt måste vinna för att inte riskera förlora tredjeplatsen till jagande Arsenal som är två poäng efter. Everton klar ligasexa. Normalt sett en ganska så given etta. Jag avvaktar med att helt bestämma mig till att jag ser startelvorna. Men Chelsea vill naturligtvis avsluta snyggt inför hemmafansen och dessutom helt säkra tredjeplatsen. Everton har lirare för att störa samtliga lag.

Rolig grej:Chelsea och Arsenal kan faktiskt behöva spela särspel om tredjeplatsen. För det finns en liten risk att lagen hamnar på samma poäng, samma målskillnad och samma antal gjorda mål.Inbördes möten gäller tydligen inte.Två matcher antagligen på neutral plan. Låt oss säga att Chelsea-Everton slutar 0-0 och att Arsenal vinner borta mot Newcastle med 2-1 – då är det omspel om tredjeplatsen som gäller. Ingen är nog direkt pepp på det! Förutom jag då. 🙂

2. Liverpool – QPR 1(x)
Jag trodde verkligen att QPR skulle kunna klara sig kvar den här säsongen, med tanke på de spelare man har i laget. Men fel hade jag och ner i Championship med Londonlaget. Pool verkar ju klara sig utmärkt utan Suarez där framme och det ska mycket till för QPR ska kunna störa på Anfield…men det går! Det visade West Ham för inte så länge sen (0-0 då). Lyxkryss om plånboken och sambon tillåter?

3. Manchester C – Norwich 1
City är klar serietvåa. På de nio senaste hemmamatcherna i ligan har man vunnit åtta och kryssat en (Pool). I två av dessa nio matcher har man släppt in mål (Pool, 2-2 och West Ham, 2-1). Det ska jävligt mycket till för att Norwich ska knipa en pinne. Men absolut, ligan är i stort sett över och kanske vill man gardera upp sig i både match 2 & 3?

4. Newcastle – Arsenal 2
Som jag skrev i match 1 så har Arsenal allt att spela för. Man MåSTE vinna för att ha en chans på tredjeplatsen. Men man MåSTE också vinna för att inte riskera förlora fjärdeplatsen till Tottenham som antagligen kommer att hemmaslå Sunderland. Mycket på spel alltså och nu gäller det att The Gunners tar fram de stora kanonerna och visar att man är ett storlag. Ett avslappnat Newcastle är inte helt jävla lätt att slå bara så där, även fast Pool mosade dem för inte så länge sen.

5. Southampton – Stoke 1(x2)
Ramirez och Fox fortsatt avstängda för Southampton som nu är segerlöst på fem raka ligamatcher. Man agerar ojämnt med vinster över topplag och förluster mot bottenskrapet. Stoke har gaskat upp sig lite på slutet och är inte kattskit när allt stämmer. Adam tillbaka efter avstängning. Två lag som äNTLIGEN slipper oroa sig för nedflyttning. Helt sjukt att så många lag var inblandade i bottenstriden så pass länge. 22% på tvåan känns lågt.

6. Swansea – Fulham 1(x)
På de senaste sju omgångarna så har det blivit sju inspelade poäng för de här två lagen…TILLSAMMANS! Fullkomligt bedrövlig form för både Swansea och Fula Skinkan alltså. Den enda ljuspunkten är väl egentligen Swanseas hemmaspel där man oftast spelar med mycket större pondus och är svårslaget. Bara Everton, Norwich (WTF?), Arsenal och Spurs som åkt hem med tre poäng från Wales. Michu borde vara tillbaka i matchform. Håller sig ettan kring 50% så kan det kanske vara värt en spik. Men just nu följer garderingen med.

7. Tottenham – Sunderland 1
Sunderland är nog lättat efter att ha säkrat kontraktet efter en riktigt pissig säsong. Jag tror inte att man kan stå emot ett högmotiverat Spurs med massor av spelare som kan avgöra. Bland annat Bale, Bale, Bale och så Bale. 🙂 Känns mer intressant att gardera City och Pool än Tottenham tycker jag (ungefär samma procent just nu).

8. WBA – Manchester U (x)2
Ingen vidare form hos hemmalaget och jag tror man får svårt att stå emot RvP och gänget som trots färdigbärgad ligatitel inte ställer ut skorna. Men kanske chans till hemmapoäng?

9. West Ham – Reading 1
West Ham har varit mycket stabilt på hemmaplan den här säsongen där man bara förlorat fyra gånger. Ett nedflyttningsklart Reading kommer att få det jobbigt mot Skinkorna som vill avsluta snyggt inför hemmapubliken. Reading är ligans sämsta bortalag…men man skrällde borta mot Everton nyligen och kan säkert göra det igen om allt klaffar.

10. Wigan – Aston Villa 1(x2)
Kära Wigan spelar inte i Premier League nästa säsong. Men man spelar dock i Europa League efter att ha mirakulöst vunnit FA-cupen mot Manchester City. Man är lite skadedrabbat och det är lite osäkert hur man uppträder mot Villa, som trots att man saknar avstängde stjärnan Benteke har chans att ta både en och tre poäng.

11. Brommapojkarna – Syrianska 1(x2)
BP sköter sig bra hemma på Grimsta och man ska vara favorit mot Syrianska, men kanske lite väl stor procentmässigt? Bortalaget får troligtvis tillbaka både Touma och Kunic vilket skulle betyda mycket. Det känns öppet.

12. Häcken – Gefle 1
Häcken är riktigt bra hemma och borde kunna ta en seger mot ett Gefle ur slag som saknar viktiga kuggar. Klasskillnad, men det har inte hindrat Gefle förut. Allt kan hända i allsvenskan och om procenten stiger för högt på hemmaseger så garderar jag med minst ett kryss.

13. öster – AIK 1(x2)
Målsnål tillställning att vänta? Känns så spontant. Derby för AIK på onsdag och kanske är tankarna redan där. Eller så är tankarna hos Ivan Turina som begravdes i Zagreb på fredagen – hela laget var på plats. Men man ställs ju mot ett öster som har fyra raka torsk och visst kan Gnaget åka hem med 1-0-vinst om man har lite flyt.

Packa picknick, filt, kupong och en liten, liten, liiiiten nubbe! Det är bra för magen. 😉 Kupongen har duhär.

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.