Stryktipset, vecka 19, 11 maj 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19, 11 maj 2013

TäVLING! Alla som delar det här inlägget på Facebook eller trycker på "Rekommendera"-knappen under inlägget är med och tävlar om två finfina biljetter till Svenska Cupen-finalen den 26 maj på Friends Arena!

* * *

Hoppas du har kupongen redo, att du korkat upp bärsen och att du har kommit över felplingen sen förra veckan. Nu ger vi oss på det förbannade Stryktipset igen! Denna gång med en hel del svenska matcher, vilket känns ganska kul just nu. Men vänta ni, om ett par veckor kommer jag be hela det svenska seriesystemet att dra åt h-vete…igen. 🙂 R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar den här veckan. 192 spänn.

Stryktipskupongen hittar ni här.

1. Manchester C – Wigan 1
Om Wigan hade säkrat PL-kontraktet så kanske jag hade tagit med en gardering, men nu har jag svårt att se hur man ska kunna rubba City som fokuserat länge på den här matchen, medan Wigan gnetar på i botten av PL-tabellen. Sa jag att detta är FA-cupfinal som spelas på Wembley? …Det är det. 🙂 Yaya Toure hel igen för City som kan ställa ett ruggigt starkt lag på planen.

2. IFK Göteborg – Halmstad 1(x) M
Närmare 70% på ettan får mig direkt att reagera. Sådan procent i allsvenskan tycker jag nästan alltid ska synas, framförallt när IFK inte alls spelade bra borta på Friends mot AIK senast. På samma arena grejade för övrigt HBK 3-3 för två omgångar sen. Naturligtvis är Blåvitt stor favorit, men lite för stor för min smak.

3. GIF Sundsvall – östersund 1(x2)
östersund har överraskat positivt på mig – man bjuder upp med en riktigt trevlig fotboll och öser in mål (10 baljor på de tre senaste matcherna). Giffarna har tagit några vinster borta men är fortfarande utan hemmaseger på två försök – 0-3 mot J-Södra och 0-0 mot Degerfors. Dock har man börjat hitta lite form och med formstarke Johan Eklund på topp så kan man ta en efterlängtad trepoängare. Men det känns långt ifrån säkert med tanke på bortalagets finfina form.

4. Varberg – ängelholm 1(x2)
Viktige Saglik avstängd för Varberg som inte inlett Superettan speciellt imponerande, tvärtom. Seger i premiären men så fyra raka torsk nu och 4-12 i målskillnad på dessa. Avbryts den usla sviten mot äFF? Det är möjligt. Man har ganska mycket kvalitet i truppen i form av bland andra mittfältaren Mellqvist och anfallarna Altemark-Vanneryr, Patrik Larsson och Sjöhage. Så framåt finns det bra lirare, frågan är om man kan göra något åt det just läckande försvaret.

5. Dalkurd – Athletic United 1(x) M
Bra start på säsongen för Dalkurd som har ett kryss och tre segrar på de fyra spelade matcherna. 18-årige Suljevic på topp har gjort det mycket bra än så länge och kanske fortsätter succén mot AFC (gamla Väsby United). Man ska inte stirra sig allt för blind på tabellen efter en så kort tid – Dalkurd i toppen och AFC i botten, men man ska då komma ihåg att bortalaget har mött bra mycket svårare motstånd i form av Sirius (b), Vasalund (h), Forward (h) och Valsta Syrianska (b). Att jämföra med Dalkurds motståndare: Selånger (b), Eskilstuna C (h), Sandviken (b) och IFK Luleå (h). Jag tar med ett lyxkryss!

6. Forward – Umeå 1(x) M
BK Forward är klubben där jag som grabb agerade knubbigt rundningsmärke i backlinjen på 80-talet. Jag var med på flest träningar – och var sämst på matcherna. Men va fan, någon ska ju vakta vattenflaskorna också! 🙂 Men nu kanske inte ni vill läsa om min miserabla fotbollskarriär utan istället få lite tips om själva matchen? …Ja men ok då. Trängens IP är inte spelduglig just nu så matchen spelas på konstgräset på Behrn Arena. Fördel för Umeå? Nja, inte direkt – Forward och har spelat övriga två hemmamatcher på Behrn och vunnit båda (inte mot bra motstånd). Umeå föll i slutsekunderna mot vassa Sirius senaste och är inte oävet även fast man har viktiga kuggar borta – Erik Lundström, Fredrik Wennemo och Danny Persson saknas den här matchen. Max kryssgardering?

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Sirius – Västerås 1
Två formstarka lag, men Sirius ska ses som stor favorit. Man har ligans absolut bästa lag och ska vinna varje match, men man kommer troligtvis inte att köra över VSK. Målkungen Björkebaum skadad och även fast Christer Gustafsson är en bra ersättare så är han inte lika klinisk framför mål. Första matchen för säsongen på Studenternas IP för Sirius vilket inte enbart kan ses som positivt då man har två raka segrar på ersättningsplanen Lötens IP. Singlar ettan tills vidare, men tar eventuellt med en gardering eller två om procenten fortsätter att stiga på ettan.

8. Skövde – Torslanda 1(x)
Nykomlingen Torslanda är obesegrad efter fyra omgångar i division 1 vilket imponerar. Borta vann man senast med hela 3-0 mot Limhamn/Bunkeflo men då ska man komma ihåg att man spelade med en man mer i nästan en hel halvlek (alla mål efter utvisningen). Skövde är inget dåligt gäng som visat god moral de senaste matcherna när man både avgjort sent och vänt underläge. Hemmalaget får troligtvis tillbaka ett par kuggar.

9. Everton – West Ham 1
David Moyes gör sin sista hemmamatch som tränare för Everton innan han lämnar för Manchester United. Mycket fokus på honom såklart och frågan är om hans flytt kan påverka spelarna i den här matchen, och isåfall till det bättre eller sämre? Två lirare som lär ge järnet är nog Baines och Fellaini som Moyes vill ha med sig till United…för en sisådär 400 miljoner kronor. Sjukt bra spelare är det ivarjefall. West Ham ska vanligtvis inte ha mycket att säga till om här. Kanske en kryssgardering om plånboken och sambon tillåter.

10. Fulham – Liverpool (1x)2
Suarez, Gerrard och Agger är borta för Pool. Tunga namn att klara sig utan, men visst har man ändå chansen mot Fula Skinkan som har usel form för tillfället och verkar ha tagit sommarledigt. 2-4 senast mot ett nedflyttningsklart Reading – något som Sparka & Spring naturligtvis förutspådde! 😉 Kacaniklic gjorde det bra när han kom in mot Reading, kanske får svensken chansen från start nu? Han och Berbatov (ryktas vara på gång till Galatasaray) har ju hittat varandra bra förut. Hoppas att Fulham vill avsluta snyggt på Craven Cottage.

11. QPR – Newcastle (x)2
QPR är utslaget ur Premier League men man kommer inte ställa ut skorna för det. Nu väntar Newcastle som till skillnad från hemmalaget har ALLT att spela för då man slåss för att undvika nedflyttning. Man ligger tre poäng för Wigan (samma målskillnad) som är under strecket och eftersom Newcastle möter Arsenal i sista matchen så måste man gå för tre pinnar. Otur då att man dras med mängd skador som stör. Målsnålt och jävligt där Newcastle gnetar hem minst en pinne? Jag lägger en femma på 0-0. 🙂

12. Stoke – Tottenham 2
Efter en usel period har Stoke börjat ta lite poäng igen – sju inspelade på tre senaste matcherna men då har man också mött nötter i form av Norwich, QPR och Sunderland. Tuffare nu när ett högst motiverat Tottenham kommer på besök. Spurs ligger femma för tillfället men har bara tre poäng upp till Chelsea på tredjeplats och en futtig poäng till Arsenal på den viktiga fjärdeplatsen. Ofta täta matcher när laget möts på Britannia Stadium och det skulle inte förvåna mig om det blev tajt även den här gången. Bale avgör för Spurs till slut?

13. Sunderland – Southampton 1(x)
Två matcher kvar av serien. Sunderland har 38 poäng, Southampton har 39. Närmast under strecket ligger Wigan med 35 pinnar. Viktig match för båda lagen alltså! En jävla massa skador hos hemmalaget som nu även har duktiga Sessegnon och Gardner avstängda. Hemma på Stadium of Light har man alltid ett ruggigt stöd och oftast är det bara topplagen som klarar av att greja tre poäng där. Bortalaget saknar Fox och Ramirez (avstängda) och jag tror att man är nöjt med en pinne.

Stryktipskupongen

Packa sombrero och ett sexpack Corona så ses vi på Arlanda på söndag!

Glöm nu för fan inte att dela eller rekommendera det här inlägget så ni har chansen att vinna biljetterna!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.