Stryktipset, vecka 17, 27 april 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 17, 27 april 2013

9,5 miljoner i jackpot och 21 miljoner till en ensam vinnare. Vässa både pennan och hjärnan ordentligt inför veckans stryktipskryssande! Jag testar R-3-3-24 (12) + 3 halvgarderingar. 192 kr.

Kupongen hittar du här.

1. Everton – Fulham 1
Två raka matcher för Everton utan mål framåt och bara en inspelad poäng- Tung förlust mot Sunderland senast och kanske försvann chansen till Europaspel där? Nja, inte riktigt kanske men man måste vinna det här om drömmen ska leva vidare. Fula Skinkan är precis som Everton just nu, ineffektivt framför mål. Bara ett mål på de fyra senaste och man ligger mitt i tabellen. Motivation slår kass? 🙂 Lyxkryss om procenten skenar på ettan.

2. Southampton – WBA 1(x) M
Jag tror jag tidigare skrivit om Southamptons hemmaspel där man tar poäng och vinner mot offensivt spelade topplag men har det lite svårare mot mer tajt lirande gäng. WBA är visserligen inget vidare bortalag men man är ofta inblandat i täta matcher och jag tror att man har en viss chans att ta poäng.

3. Stoke – Norwich 1(x)
Två lag som inte kan andas ut än – om Wigan skulle slå Spurs så har man bara tre respektive fyra poäng ned till nedflyttningsstrecket. Alltså viktiga poäng på spel på Britannia Stadium där Stoke inte har imponerat på sistone – en poäng på de fyra senaste försöken och bara ETT mål framåt. Nu ställs man förvisso mot ett av ligans sämre bortalag, men det finns ett jävla stort krigarhjärta hos Norwich och jag tror att man åka hem med en pinne. Tätt och målsnålt?

4. Wigan – Tottenham (x)2 M
Otroligt viktig match för båda lagen. Wigan ligger under strecket men har en match mindre spelat än övriga bottenlag och har bara tre poäng upp till säker mark. Det blir naturligtvis tufft mot Spurs som är på jakt efter en direktplats till Champions League och att hamna före ärkerivalen Arsenal i tabellen. Tottenham öser in mål – efter United har ma gjort flest bortamål i ligan – 31 mål på 16 matcher. Jag tror inte att man går mållösa från den här drabbningen heller. Wigan brukar ha det tufft mot topplagen.

5. Barnsley – Hull (1x)2
Barnsley ligger näst sist i Championship. Hull ligger tvåa. Jag helgarderar. Notera Barnsleys hemmastatistik: 8 5 9 – inget som skrämmer, men man ska komma ihåg att sex av de segrarna har kommit på de nio senaste hemmamatcherna. Man har då slagit bra lag som Brighton, Watford och Leicester. Otroligt tätt i serien och Barnsley har en bra chans att klara sig kvar. Hull har just nu en direktplats till Premier League med fyra poäng ned till närmast jagande Watford. Bortavinst är naturligtvis troligt, men man ska inte underskatta överlevnadsinstinkten, framförallt inte i krigarserien Championship.

6. Blackburn – Crystal P 1(x) M
Rovers tog tre mycket viktiga poäng i veckan när man vände och vann borta mot Millwall. Nu har man fem poäng ned till nedflyttningsstrecket med bara två omgångar kvar att spela. Frågan är hur man beter sig nu mot Crystal P som kämpar för att hålla sin kvalplats till Premier League. Känner man att kontraktet är säkrat och spelar lite mer öppet eller fortsätter man gneta? Eventuellt 1x men helst helgardering.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Cardiff – Bolton 1(x2)
Hur är det med baksmällan i Cardiff? Laget är redan klart för Premier League nästa säsong och man vet ju inte riktigt hur det är med motivationen, eller om kan spela väldigt avslappnat. Motivation, det har ivarjefall Bolton som just nu ligger på den sista kvalplatsen till Premier League. Det är framförallt ett fint hemmaspel som gjort att man avancerat ordentligt i tabellen. Borta är det värre.

8. Ipswich – Birmingham 1
Imponerande vår av Ipswich som efter en lång tid i absoluta bottenträsket nu ligger på säker mark. Birmingham har inte så mycket att spela för förutom äran. Man har gjort det bra på bortaplan under våren – bara förlorat en av de nio senaste bortamatcherna, men flertalet av dessa har varit mot ganska beskedligt motstånd. Jag testar ettan, men en kryssgardering behöver inte vara fel.

9. Blackpool – Derby 1
Mittfältaren Isaiah Osbourne tillbaka efter tre matchers avstängning i Blackpool. Senast åkte man på en förnedrande 1-6-torsk borta mot Brighton och man vill nog rädda ansiktet nu inför hemmafansen. Derbys bortaspel imponerar inte och målsprutan Jamie Ward är högst osäker till spel. Blackpools tränare Paul Ince: "We're back at home and I want a response and a reaction, not just for me, but for the fans as well." Min översättning: "Blackpool vinner…och örebro SK har ett av världens mest intressanta lag just nu…och Bermudabenny är bäst." Fast min engelska är iofs sådär. 😉

10. Leeds – Brighton (x)2
Nämen hej lilla Slamp-Leeds, vad ofantligt otrevligt att se dig på kupongen igen! Vid bortaseger så är Brighton klart för kval till Premier League – i sista omgången har man ett desperat kämpande Wolves, och det undviker man nog helst. Leeds kan ju slå vilket lag som helst i seriesystemet…men också torska mot vilket lag som helst seriesystemet, där av slamp-stämpeln. Nu tror jag dock att man får det kämpigt – Brighton är ruggigt stabilt med många rutinerade lirare och med tanke på Leeds skrala målproduktivitet så tror jag på poäng för gästerna.

11. Middlesbrough – Charlton 1(x2)
Många skador i Boro som har haft en fruktansvärd vår med mängder av förluster. Nu möter man ett Charlton i mycket fin form som ofta gör det bra på bortaplan. Man har inte förlorat på sex raka bortamatcher och hållit nollan i fyra raka. Mittbacken Woodgate avstängd för Boro. Känner mig inte helt trygg med att utelämna något tecken. Skrälltvåa på Oddset kanske?

12. Millwall – Nottingham (x)2
Det finns ingenting att spara på hos Forest som i stort sett måste vinna om det ska finnas någon chans på en play off-plats. Och kanske kan man greja en seger nu när ett formlöst Millwall dessutom har försvararna Lowry och Shittu avstängda. Nottinghams anfallare Darius Henderson är fortsatt avstängd och han saknas där framme – tre matcher för Forest utan att göra mål.

13. Wolverhampton – Burnley 1
Otroligt viktig match för Wolves som ligger precis under nedlfyttningsstrecket men på samma poäng som Peterborough över det samma. Man möter Brighton borta i sista omgången som sagt, som inte blir lätt. Ska det bli något spel i Championship nästa säsong så måste man säkerligen vinna nu. Viktige Bakary Sako som länge såg ut att missa resten av säsongen kan eventuellt spela (håll koll på startelvorna), vilket skulle betyda massor! O'Hara fortsatt avstängd. Burnley får klara sig utan Charlie Austin där framme resten av säsongen då han opererat bort blindtarmen. Så vem fan ska då göra målen?

Packa tangakalsonger och sockiplast så ses vi på Arlanda på söndag! Stryktipskupongen hittar du här.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.