Stryktipset, vecka 16, 20 april 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 16, 20 april 2013

Jakten på 21 miljoner fortsätter! Så mycket pengar får den som är ensam om att sätta 13 rätt på tipset. Den här veckan testar jag R-0-7-16 (12) + 2 hel och 1 halv. 288 kronor. Stryktipskupongen hittar ni här.

1. Fulham – Arsenal (x)2
Fula Skinkan har potential att störa de bästa när allting stämmer men hemma på Craven Cottage har man faktiskt förlorat mot flesta topplagen den här säsongen (Hemmaförluster mot Chelsea, United, Spurs, City, Swansea och Sunderland – har Pool kvar också.) Så kanske kan CL-suktande Gunners ta vara på Skinkans svajiga hemmaform? Testar x2 men helgardering behöver inte vara fel.

2. Norwich – Reading 1
Osexig match 1. Norwich som förvisso är svårslaget hemma har en seger på de 16 senaste ligamatcherna. Tabelljumbom Reading tog sin första poäng på åtta matcher när man lyckades fixa 0-0 hemma mot Liverpool senast, men man var under stor press och kommer att få det jobbigt mot Norwich. Max 1x om ni nu vill krydda lite?

3. QPR – Stoke 1
Osexig match 2. QPR är förbannat illa ute och har tio poäng upp till säker mark ovanför strecket, där just Stoke ligger för tillfället efter en rad dåliga insatser – en poäng på de sju senaste matcherna. Måsteseger för QPR om man ska någon som helst chans att ta sig ur den här skiten. Hemma är man ganska svårslaget och bör ha bra chans. Runt 30% på krysset lockar inte. Etta.

4. Sunderland – Everton (x)2
Otrolig urladdning av Sunderland i det anrika derbyt mot Newcastle senast. Kan man ladda om mot Everton som desperat försöker få grepp om en topp 5-placering. Everton är väldigt svårslaget och med Fellaini och Pienaar tillbaka i laget så är man ännu bättre. Men vem vem, kanske har Sunderland fått ny energi och skräller mot Liverpoollaget trots en hel del skador? Helgardering om plånboken tillåter.

5. Swansea – Southampton 1 (2) M
Två raka hemmaförluster nu för Swansea som brukar vara urstarkt hemma i Wales. Men torskarna har varit mot Spurs och Arsenal så jag tror inte att man behöver dra för stora växlar av det. Ett formstarkt Southampton är svårt att helt räkna bort och jag tror att man har bra chans till poäng. Två lag med i stort sett ordinarie lirare på benen. Tar med skrälltvåan till bra procent.

6. WBA – Newcastle 1(x)
Osexig mach 3. Det känns lite som om både lagen redan har packat ner skorna och börjat fokusera på semestern. Framförallt WBA som spelar jävligt slappt just nu. Ett hårt spelschema för Newcastle kan förklara lagets högst tveksamma insatser på sistone. över 50% på ettan har jag lite svårt att smälta, speciellt som WBA förlorat tre av sina sex senaste hemmamatcher. Newcastle är visserligen ett av ligans absolut sämsta bortalag men jag kan ändå inte låta bli att fingra lite på garderingarna. 1x till att börja med, men kanske kan Newcastle skrälla ordentligt?

Veckans halvtidsunderhållning.

7. West Ham – Wigan 1(x2) M
Västra Skinkan gör det bra just nu, framförallt hemma där man bara förlorat en av de sex senaste matcherna och där man i ligan bara torskat mot Pool, Everton, Arsenal och Chelsea den här säsongen. Trots att Wigan ligger under strecket så blåser det nog ändå ganska positiva vindar i klubben – bara två nederlag på de nio senaste (United och City), dock har tre av segrarna varit i FA-cupen där man möter City i finalen. Prio 1 bör dock vara att hålla sig kvar i Premier League och jag tror att man har en bra möjlighet. Tre poäng upp till säker mark med en match mindre spelad. Jag är liiite inne på skräll.

8. Birmingham – Leeds 1(x)
Två lag som hade hoppats på minst en kvalplats innan säsongen började som ser ut att få spela ännu en säsong i Championship. Två lag som blandar och ger, men som båda börjar hitta lite form (dags nu det). Fördel Birmingham som redan torskat hemma mot Leeds den här säsongen (1-2 i FA-cupen). Revansch nu?

9. Bolton – Middlesbrough 1
Jag kan inte riktigt se hur Bolton ska lyckas misslyckas med att vinna mot Boro som trots segern senast visar upp en uselt självförtroende och ett nästintill lika uselt spel. Sju raka hemmasegrar för Bolton och visst kan det komma en reaktion snart, men nu är det allt annat en serielunk när hemmalaget har en poäng upp till kvalplats – full fokus och tre pinnar som gäller!

10. Brighton – Blackpool 1(x)
Krysskänslan kommer som ett knytnävsslag i solarplexus och trots kraftiga andningssvårigheter så fortsätter jag tappert att skriva. Två tajt spelade gäng som ofta inblandade i målsnåla matcher. Fördel för fjärdeplacerade Brighton som är riktigt svårslaget hemma. Men trots att Blackpool ligger på en tillsynes säker 14:e plats så har man bara fyra poäng ner till Huddersfield på 22:a plats och under strecket.

11. Crystal P – Leicester (x)2
Två lag som slåss i toppen av tabellen (femman mot sexan). Men det känns absolut som om Leicester är mer på gång än Crystal P som börjar se ängsligt ut – har inte gjort mål på fem raka ligamatcher. Sju raka bortamatcher för Leicester utan seger, men kanske kanske är det dags nu. Viktiga poäng på spel och säkerligen en jämn match att vänta, men jag drar en rövare och utelämnar ettan. Schlupp avgör för Leicester?

12. Sheffield W – Ipswich 1(x)
Sheffield har gjort det ganska bra hemma på sistone och måste ges bra chans till poäng hemma mot ett vanligtvis bortasvagt Ipswich. Men bortalaget är lurigt och kan mycket väl gneta sig till en pinne.

13. Watford – Blackburn 1(x2) M
Liten dipp för Watford som är så gott som klart för kvalspel till PL – för långt upp till direktuppflyttning och för långt ned till under kvalstrecket. Nu möter man Blackburn som slåss för överlevnad och som har tagit sig upp över nedflyttningsstrecket efter två raka segrar. Jordan Rhodes har gjort mål i tre raka matcher och det kan mycket väl fortsätta nu. Procenten på ettan kommer att spåra ur. Helgardering.

Packa t-röd och lingondricka så ses vi på Arlanda på söndag! Stryktipskupongen hittar ni här.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.