Stryktipset, vecka 15, 13 april 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 15, 13 april 2013

21 miljoner till den som är ensam med 13 rätt även den här veckan! Här är mitt förslag: R-0-7-16 (12) + 2 hel och 1 halv. 288 kronor.

Kupongen hittar ni här.

1. Arsenal – Norwich 1
Wilshere och Walcott ska enligt uppgift vara tillbaka till den här matchen vilket naturligtvis är en rejäl förstärkning även fast Arsenal har klarat sig bra utan dem – tre raka ligasegrar. Mertesacker avstängd för hemmalaget. Norwich är inget vidare bortalag och tar man poäng så är det oftast mot sämre gäng.

2. Aston Villa – Fulham 1(x)
Villa har gjort det bra på sistone och visat att man verkligen hör hemma i Premier League. Men man är i högsta grad inblandat i bottenstriden och måste ta poäng i sådana här matcher för att inte tvingas lämna högstadivisionen. Fula Skinkan är inget lätt lag att knäcka, även fast man oftast är bättre hemma på Craven Cottage. Berbatov är ständigt farlig framåt och kan snurra upp Villas bräckliga försvar.

3. Everton – QPR 1
Hemmalaget får äntligen tillbaka Pienaar och Fellaini efter avstängningar vilket betyder massor då de två ligger bakom det mesta framåt. QPR ligger hopplöst långt ner i tabellen och kanske släcktes livsgnistan totalt när man tappade tre poäng mot Wigan senast på övertid. Zamora avstängd nu.

4. Reading – Liverpool 2
Precis som QPR så verkar Reading få spela i Championship nästa säsong – sju raka ligaförluster har bäddat för det. Förlängs den osköna sviten mot Liverpool? Det är mycket möjligt. Tre raka matcher för Suarez utan att göra mål. Kanske lossnar det mot Reading som släppt in flest mål av alla i serien? Lyxkryss max.

5. Southampton – West Ham 1(x)
Southampton har gjort det otroligt bra på hemmaplan på senare tid. De senaste sex motståndarna i ligan har varit Arsenal, Everton, City, QPR, Pool och Chelsea. Man har förlorat EN av dessa…mot QPR! även tidigare under säsongen har man visat att man trivs sämre mot sämre motstånd, vilket gör att jag inte kommer lämna ettan ensam trots Västra Skinkans allt annat än imponerande bortafacit.

6. Blackburn – Derby 1(x)
Jahopp, Rovers, det här går ju inte så bra. Inte så bra alls faktiskt. Elva raka tävlingsmatcher utan seger och man har fallit som en sten i tabellen – på nedflyttningsplats nu, en poäng till säker mark och en match mindre spelad. Hemma är man dock inte totalt usla utan är i själva verket ganska svårslaget. Men visst har Derby stora möjligheter att störa. Just nu garderar jag bara med krysset, men det kan komma med en tvåa också.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Blackpool – Burnley 1(x2) M
Ibland behöver man inte motivera så mycket, utan det räcker att kika runt en snabbis på lagens formkurvor, skador och sen bara sikta ordentligt med pennan SMäLLA IN EN HELGARDERING! Inga men, inget snack, ingenting, utan endast 1×2. Barnsligt? Definitivt. Oseriöst? Kanske. Skön känsla magen? JA!

8. Bristol C – Bolton (1) 2 M
Lite sjukt att Bristol C har sju raka hemmamatcher utan förlust (5 vinst + 2 kryss) och äNDå ligger tvärsist i tabellen. Och också lite sjukt att just nu starka Bolton som klättrat väldigt många placeringar under våren bara har EN bortaseger på de nio senaste försöken. Klart man inte ska stirra sig blind på hemma/borta-statistik, men det räcker ändå för att jag inte ska tycka att över 50% på tvåan är speciellt sexigt.

9. Cardiff – Nottingham 1(x)
Några poäng till så är avancemanget ett faktum för Cardiff som har varit otroligt svårslaget under hela säsongen. Forest är också svårslaget nuförtiden – tio raka utan torsk, men i de tre senaste matcherna har man kvitterat sent i samtliga. Har man samlat ihop till en torsk eller förlänger man den fina sviten? Känner mig inte trygg med singelettan.

10. Ipswich – Hull (x)2
På de senaste sex hemmamatcherna har Ipswich vunnit fem (hållit nållan i alla) och förlorat en (Watford, 0-2). Man håller på och deffar sig till en nytt kontrakt – ETT insläppt mål på de åtta senaste ligamatcherna är imponerande. Kommer det en reaktion snart? Trots andraplaceringen i ligan så öser inte Hull in baljor direkt, ivarjefall inte på bortaplan där man bara gjort fler än ett mål i endast en av de åtta senaste matcherna. Målsnål historia att vänta? Helst helgardering.

11. Middlesbrough – Brighton 1(x)
Kanske Boros sista möjlighet att vara med och tampas om en kvalplats till Premier League, men då måste man vinna här. Dock har man en hel del skadebekymmer och jag råder alla att spana in startelvorna innan ni bestämmer er helt. Brighton är visserligen stabilt men också aningens uddlöst.

12. Peterborough – Watford (x)2
Två lag som kämpar i varsin del av tabellen – Watford med tre poäng upp till direktavancemang och Peterborough med en poäng upp till säker mark ovanför strecket. Trots vitt skilda tabellpositioner så tror jag inte att Watford kommer att kunna jogga hem det här, även fast man ska vara liten favorit. Peterborough är svårslaget hemma där man bara förlorat en av de nio senaste matcherna. Många mål att vänta?

13. Wolverhampton – Huddersfield 1(x2) M
ångestladdat möte mellan två lag som balanserar precis ovanför nedflyttningsstrecket. Wolves har visserligen två raka hemmasegrar men man känns långt ifrån stabilt och möter nu ett Huddersfield som blandar och ger, men som ibland visar upp en fin fotboll. Känns ovisst och det finns en risk att Wolves streckas för hårt.

Till kupongen

Packa poncho och tequila så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.