Stryktipset, vecka 14, 6 april 2013 + omröstning -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 14, 6 april 2013 + omröstning

Ni vet ju att Sparka & Spring utsågs till förra årets bästa bettingblogg – första priset var 10 000 kr på ett valfritt spel på Betsson. NU ska pengarna brännas och ni väljer (typ) vad det ska spelas på! Rösta här.

Tack, nu håller vi tummarna!

Men vem fan behöver 10 000 kronor när man kan vinna 21 miljoner på stryket!? 🙂 Så mycket drar en ensam vinnare hem den här veckan. Så krydda ordentligt med garderingar. Eftersom det är megasuperduperjackpot med sugar on top den här veckan så spelar jag ett lite större system. R-0-7-16 (12) + 2 hel och 1 halv. 288 kr.

Stryktipskupongen finns här.

1. WBA – Arsenal 2
Kanske kan Arsenal ta vara på att Chelsea och Spurs lirar Europaspel och dra det längsta strået i kampen om en Champions League-plats? Gunners har bara ligan att fokusera på och det kan eventuellt vara avgörande. Men man har ett ganska så tufft avslutande program i Premier League och bör ta poäng mot WBA. Wilshere och Walcott fortsatt borta för bortalaget, medan WBA har den ständigt giftige Lukaku där framme. Spikar tvåan efter många om och men. Stiger procenten för mycket är det läge att gardera.

2. Norwich – Swansea 1(x)
Norwich har dippat lite på slutet och är nu i högsta grad inblandat i nedflyttningsstriden, fyra poäng ned till strecket. Man är förvisso obesegrade hemma på de fem senaste matcherna, men fyra av dessa har slutat oavgjort. Man ska dock inte förneka att Norwich är ett riktigt starkt hemmalag – den här säsongen har bara City, Chelsea och Liverpool åkt hem med tre poäng. även fast Swansea kan vara riktigt vasst så tror jag att man får nöja sig med max en pinne.

3. Stoke – Aston Villa x(2)
Målsnål – målsnålare – målsnålast – Stoke. Så ser skalan ut ungefär. Stoke har en seger på de tio senaste matcherna och har gjort ETT mål framåt på de fem senaste matcherna som dessutom varit ganska mediokert motstånd. Villa är förvisso inget stjärnlag, men man är minst sagt desperat efter poäng då man ligger under nedflyttningsstrecket. Ett litet problem är ju att man är ETT JäVLA SåLL på bortaplan. Mål efter mål rinner in bakom keepern och kan inte Stoke göra mål nu så är det bara att packa väskorna, resa till Sverige och ansluta till Superettan. Chansar bort ettan.

4. Birmingham – Millwall 1(x2) M
Birmingham är ju ungefär lika stabilt som ett korthus på en torktumlare – man blandar imponerande vinster med usla insatser. Nu möter man ett Millwall som gör det riktigt bra just nu med fem raka tävlingsmatcher utan förlust, varav två har varit i FA-cupen där man fortfarande är kvar och kämpar. Möter Wigan i semifinal om en vecka. Känns inte bra att utelämna något tecken med tanke på att Birmingham ser ut att streckas hårt av spelarna.

5. Brighton – Leicester 1(x)
Viktig match i kampen om en kvalplats till Premier League när sexan mot sjuan möts. Men lagen är långtifrån i samma form. Sexan Brighton har bara två förluster på elva senaste ligamatcherna och hemma har man endast EN förlust på de 14 senaste ligamatcherna. Sjuan Leicester å andra sidan har efter en stark inledning av säsongen nu futtiga två inspelade poäng på de sju senaste matcherna och borta har man inte vunnit sedan 12 januari mot tabelljumbon Bristol C. Utgångsettan är given, men det känns som om Leicester kan ställa till med åtminstone ett kryss. Bortalaget får tillbaka Danny Drinkwater och Wes Morgan.

6. Charlton – Leeds 1(x)
Nämen, Slamp-Leeds på kupongen. IGEN. Guuud vad hääärligt! Jag som älskar att slita mitt hår, riva kuponger och hytta med näven på allt och alla! TACK SVENSKA SPEL! Tio raka bortamatcher i ligan för Leeds utan seger. Med det i åtanke i kombination med att tvåan är streckad till hela 27% gör att jag övervägar att spika ettan som just nu ligger runt 43%. Kermorgant avgör för Charlton? Charlton (51 poäng) och Leeds (52 poäng) ligger på 14:e respektive 12:e plats i tabellen som dock är rekordtajt! Ner till 22:a plats precis under strecket ligger Huddersfield på 47 poäng. Alltså: Otroligt viktiga poäng på spel. Gardering följer med än så länge…

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Derby – Ipswich 1 (2)
Jag väljer ödmjukt att citera mig själv från stryktipsförslaget 16 mars: "HåLL TäTT BAKåT! – GöR INTE ETT SKIT FRAMåT! …verkar vara Ipswich melodi för tillfället." Det stämmer fortfarande hyfsat. Man har iofs inte släppt in mål på fyra raka matcher men på bortaplan har man även lyckats med bedriften att inte göra ett enda mål framåt på fem matcher. Derby har tre raka segrar, mycket tack vare att Jamie Ward, men nu kan han missa igen – både han och Craig Bryson testas sent inför matchen. Båda lagen är precis som typ 80% av hela Championship inblandade i bottenstriden om det vill sig illa. Jag har svårt att se att Derby skulle torska det här…och just därför tar jag med en skrälltvåa. 🙂 Avvakta tills ni ser startelvorna.

8. Hull – Middlesbrough 1
Hull har förvisso två raka hemmaförluster men det har varit mot riktigt starkt motstånd i form av ett formtoppat Nottingham och Watford som varit lysande hela säsongen. Helt annat motstånd nu när Boro kommer på besök. Middlesborough har rasat ordentligt i tabellen efter bara en seger på de nio senaste ligamatcherna – och på de nio senaste bortamatcherna så har man tagit en endaste ynka liten poäng. Utgångsettan är given. Om ettan streckas till typ 70% så kommer nog garderingarna fram. Försvararen Jack Hobbs borta för Hull.

9. Bolton – Wolverhampton 1
Sylvan Ebanks-Blake borta resten av säsongen för Wolves vilket är ett ordentligt bakslag – Ebanks-Blake har varit högst delaktig till att laget tagit tre raka segrar (han har gjort tre mål i dessa) och klättrat upp över nedflyttningsstrecket. Inlånade Nouha Dicko (Wigan) ersätter troligtvis. Flera skador sedan tidigare hos gästerna och man kommer troligtvis att få problem mot Bolton som har sex raka hemmasegrar. Jag lämnar ett ensam just nu men jag bestämmer mig helt när jag sett laguppställningarna.

10. Burnley – Bristol C 1(x)
Utgångsettan är given när Austin och co i Burnley tar emot tabelljumbon och ligans sämsta bortalag. Burnley briljerar inte hemma men det ska mycket till för att Bristol C ska störa. Men chansen till att hänga kvar i serien finns fortfarande kvar för bortalaget och man kommer såklart att gå för tre pinnar. En skrällgardering kanske kan vara på sin plats om man vill vara lite crazy…vilket jag såklart vill!

11. Crystal P – Barnsley 1 (2) M
Kraftig dipp för topplaget Crystal P som nu har tre raka torsk och 0-8 i målskillnad. Stoppar man blödningen mot Barnsley som balanserar på nedflyttningstrecket? Jo jag tror nog det ändå, även fast jag tar med en skrällgardering. Hemmatränaren Ian Holloway är riktigt bra på att motivera sina spelare och jag tror att man kan hamna på banan ganska snabbt. Han har poängterat i intervjuer att man gläds åt att Watford slog Hull senast, vilket gör att Crystal Palace fortfarande har en bra chans på att nå en direktplats till Premier League. För hög prolle för en singeletta med tanke på Barnsley potential på bortaplan.

12. Huddersfield – Peterborough 1(x2) M
Oj oj, ångest ångest. Sexpoängsmatch mellan nästjumbon Huddersfield och Peterborough på platsen över. Som sagt så är serien rekordjämn och båda lagen har chans att klättra ordentligt. Det finns en hel del giftiga lirare i hemmalaget som kan avgöra om de spelar på sin normala nivå, vilket de sällan gjort den här säsongen. Man kan aldrig räkna bort Peterborough som tar poäng när man minst anar det – bara två förluster på de 13 senaste ligamatcherna gör att man fortfarande har kvar livsgnistan. Helgardering.

13. Nottingham – Blackpool 1(x)
Forest har haft ordentligt flyt på sistone när man kvitterat på övertid i två raka matcher. Visst, flyt förtjänar man, men snart så tror jag det kan bli en liten reaktion. Varför inte mot ett svårslaget Blackpool som bortaslog skickliga Watford för ett par omgångar sen? Jag utelämnar tvåan, men en helgardering kanske kan vara ett giftigt drag i jakten på de 21 miljonerna? 🙂

Till stryktipskupongen

Packa ingenting den här veckan så ses vi på Arlanda på söndag! Vi köper det vi behöver på plats! Vi har ju råd nu!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.