Stryktipset, vecka 12, 23 mars 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 12, 23 mars 2013

Kupongens matcher spelas antagligen på sådana här planer idag.

Ja men det här var ju ett LäTT Stryktips! *host host* (fingrar i kors och titta upp i taket) Vilken jävla omgång alltså, men va fan, det är bara svära några gånger extra, spotta i tipparnävarna och skylla på någon annan om det går åt helvete. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. Det kostar ungefär 2781 japanska yen, eller 192 svenska kronor om ni föredrar det. Lycka till!

Dagens kupong har ni här.

1. Bournemouth – Bury 1(x) M
Hemmalaget ska vara favorit, men Bury tycker jag inte ska räknas bort helt. Man tog en livsviktig seger mot Stevenage i tisdags och har nu "bara" sex poäng upp till Oldham ovanför strecket, som dock har en match mindre spelad. Utgångsettan given, men jag är sugen på lyxkrysset.

2. Carlisle – Yeovil 1(x)

Hemmamålisen Mark Gillespie är avstängd då han visades ut senast i 1-4-torsken mot Leyton Orient. Carlisle har varit riktigt bra hemma på sistone och jag tror att man har bra chans mot Yeovil som inte vunnit på tre omgångar och därmed tappat värdefulla poäng i jakten på en topp 6-placering. 1x men helgardera om ni har råd.

3. Colchester – MK Dons 1
Colchester lyckades vinna senast mot Bury med 2-1 trots att man spelade med en mindre i 86 minuter – starkt! Mittfältaren Porter avstängd nu. Detsamma gäller mittbacken Antony Kay i MK Dons som även han åkte på ett rött kort i senaste matchen (1-2 mot Crewe). Dons ofta inblandat i täta matcher och har sju raka bortamatcher utan vinst. Jag tror att den sviten förlängs.

4. Crawley – Crewe 1(x)
På de elva senaste hemmamatcherna har Crawley bara vunnit en match, men samtidigt bara förlorat tre. Ett jävla kryssande helt enkelt och nu ställs man mot Crewe som precis som hemmalaget ligger mitt i tabellen, men som också har hittat lite form på slutet. Sju poäng på de tre senaste matcherna för Crewe och anfallaren Mathias Pogbahar gjort fyra baljor på de fyra senaste matcherna. Hemmalagets lagkapten Josh Simpson på väg tillbaka efter skada.

5. Hartlepool – Walsall (1x)2
Ser man till matchformen så är det Walsall som ska vara favoriter. Laget har haft en fantastisk vinter och har bara förlorat två av de 17 senaste matcherna och har just nu en svit på nio raka utan förlust. Samtidigt som Hartlepool har fem raka utan vinst så är man riktigt starkt hemma just nu. Ett desperat och trepoängssuktande hemmalag kan störa.

6. Portsmouth – Coventry (1x)2
Coventry har fyra raka bortasegrar i ligan och fem raka bortamatcher utan förlust. I dessa matcher matcher har man gjort tio mål. Anfallaren Leon Clarke har gjort sex av dessa. Leon Clarke är nu skadad och det betyder som ni förstår mycket. Kommer det en reaktion mot tabelljumbon Pompey?

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Preston – Leyton Orient (x)2
Leyton Orient har haft en mycket fin period letat sig allt närmre en topp 6-placering och har nu bara tre poäng upp till kvalstrecket. Och allt oftast är det rutinerade anfallaren Kevin Lisbie som står för baljorna – han har gjort 13 mål på 22 matcher den här säsongen han kan mycket väl avgöra igen.

8. Scunthorpe – Doncaster 2
Hemmalaget slåss för överlevnad medan bortalaget slåss för direktavancemang. Scunthorpe har tagit några trepoängare hemma på sistone men det har varit mot ganska mediokert motstånd. Tabellettan Doncaster kan mycket och får man maskineriet att funka så vinner man det här. Men ibland så havererar det totalt och jag fingrar lite på en skrällgardering (Läs: 1 2) men än så länge så lämnar jag tvåan ensam.

9. Shrewsbury – Oldham 1(x) M
Shrewsbury har förvisso tre förluster på de fyra senaste hemmamatcherna, men dessa (alla uddamålsförluster) har kommit mot riktigt bra motstånd. Lättare gäng att möta nu när Gamla skinkan kommer på besök. Jag chansar lite och lämnar ettan ensam. Kryssgardering om råd.

10. Swindon – Notts County 1(x) M
Swindon är högsta grad med och stångas om en plats upp i Championship. Man har fyra raka hemmamatcher utan vinst (dock tre kryss) och jag tror att man börjar tröttna ordentligt på den trista sviten. Notts County är dock svårbesegrat och ett lyxkryss behöver inte vara fel. Tätt match att vänta?

11. Northampton – Oxford 1
Sinnessjuk hemmaform för Northampton som nu är uppe i åTTA raka segrar. Oxford är inget skitgäng men även fast man bortaslog serieledande Gillingham för inte så länge sen så tror jag man får svårt nu. Lämnar ettan ensam, men snart kommer det en reaktion för Northampton.

12. Rochdale – Southend (1x)2
Bortastarka Southend som bara förlorat en av de sex senaste matcherna på resade fot har haft sin bäste anfallare, Gavin Tomlin, skadad en längre tid. Han har hoppat in i de två senaste matcherna men kan nu vara redo för 90 minuter. Rochdale ska dock inte räknas bort då man är svårspelade hemma. Svårbedömt.

13. Rotherham – Exeter 1
Två lag som båda i högsta grad är med och kämpar om att ta sig upp till League One. Hyfsad hemmaform hos Rotherham just nu – man föll visserligen hemma mot Dag & Red senast men då fick man spela med en man mindre i mer än en halvtimme. Exeter har gjort det bra på bortaplan den här säsongen, men det har hackat lite i maskineriet på sistone då man "bara" har en seger på de fyra senaste bortamatcherna.

Till kupongen

Packa våffeljärn och strumpbyxor så ses vi på Arlanda imorgon!

BERMUDABENNY

[email protected]

Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.