Stryktipset, vecka 11, 16 mars 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 11, 16 mars 2013

ännu en knepig stryktipskupong, men denna gång med härliga 10,5 millar i jackpot! Men de pengarna rör ni inte, för de är MINA! 🙂 R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Här har ni veckans stryktipskupong.

Det finns även intressanta spel på Oddset i helgen. Långenlistan har ni här.

1. Aston Villa – QPR 1(x)
Villa är ju inget sexigt gäng direkt, men det skulle kännas lite konstigt om man åkte ur Premier League, och senast i det viktiga mötet borta mot Reading så spelade man riktigt bra stundtals. Nu väntar en nyckelmatch till – tabelljumbon QPR har två raka segrar och vid vinst här så har man en riktigt bra chans att klättra i tabellen (Villa ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, bara fyra poäng före QPR). Delph avstängd för hemmalaget.

2. Southampton – Liverpool 2
Bra form hos Pool som har tre raka seriesegrar och 12-2 i målskillnad. Man har åkt ur Europa League och kan nu fokusera helt på att nå en ny Europaplats eller kanske framförallt – komma före ärkerivalen Everton i tabellen! 🙂 Southampton har vacklat lite på slutet och slåss för överlevnad. Dock har visat flera gånger den här säsongen att man kan stå upp bra mot topplagen, framförallt hemma. Tvåan är hårt streckad och sticker den iväg ännu mer så kan en gardering följa med.

3. Stoke – WBA 1(x)
Stoke ofta inblandat i tajta matcher och på slutet har man gått förlorande ur flera. Dock har majoriteten av dessa varit på bortaplan och hemma på Britannia brukar man sköta sig bättre. Ett WBA med en formstark Lukaku i spetsen avfärdar man inte lätt men jag tycker ändå att det är fördel Stoke. Helgardering om råd.

4. Swansea – Arsenal (1x)2
Gunners gjorde det riktigt bra borta mot Bayern München i veckans CL-match. Man satsade allt, vann med 2-0 men är ändå utslaget ur turneringen. Nu väntar en viktig och svår bortamatch, nu mot hemmastarka Swansea. Arsene Wenger: "The top priority is to be in the Champions League. It's our main focus (…) We must win at all costs". Arsenal har inte råd att tappa poäng och kommer att gasa på. Jag är inte helt säker på att man lyckas ladda om mot Swansea.

5. Barnsley – Watford (1) 2 M
Barnsley bröt en förlustsvit senast när man vann mot Brighton – Watford bröt en vinstsvit senast när man föll mot Blackpool. Kan det påverka? Det tror jag absolut – viktiga poäng står på spel för båda lagen då Barnsley ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och Watford vill komma åt direktplatsen till Premier League. Barnsley hemmaspel är riktigt bra där man vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Nu är visserligen Watford ett av ligans bästa bortalag, men att singla tvåan här finns inte på kartan. Viktige mittfältarenAlmen Abdi fortsatt borta för älgarna. 1 2 eller helgardering blir det nog för mig, men helst en helgardering.

6. Hull – Nottingham 1
Vilken klättring Nottingham har gjort sedan Billy Davies tog över som tränare. Fem raka segrar, men det är nu som det riktigt stora testet kommer, för motståndet hittills har varit tämligen mediokert även fast det är starkt att ta så många trepoängare. Det kan komma en reaktion mot ett hemmastarkt Hull. Frågetecken för Hulls anfallare Blackstock, Sharp och Henderson. Jag avvaktar startelvorna men lämnar ettan ensam så länge.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Ipswich – Bolton (x)2
HåLL TäTT BAKåT! – GöR INTE ETT SKIT FRAMåT! …verkar vara Ipswich melodi för tillfället. Ett gjort mål på de fem senaste matcherna. Nu kommer ett formstarkt Bolton på besök som har fem raka ligasegrar och åtta raka utan förlust, vilket har gjort att man nu är uppe och sniffar på kvalplatserna till Premier League. Procenten på tvåan tycker jag är bra men frågan är om kan lita på Bolton?

8. Middlesborugh – Birmingham 1(x) M
Två gäng som inte visar upp någon stabilitet direkt – Boro som är komplett uselt på bortaplan har nu även börjat förlora hemma och då sjunker man följaktligen som en sten i tabellen. Under kvalstrecket nu. Birmingham har förvisso bara förlorat två av de elva senaste ligamatcherna, men man har samtidigt bara vunnit fyra av dem. Man har kapacitet att störa Boro och 57% på hemmaseger är för högt för mig.

9. Blackpool – Peterborough 1 (2) M
Runt 60% på Blackpool? Har jag missat något på världsrankingen? Har Blackpool gått från ett meningslöst mittengäng till att bli ett taggat lag som slåss om kvalplatserna och har Peterborough bytt skepnad från ständigt skrällande underdog till meningslöst apatiskt mittengäng? Blackpool ska vara favoriter, men prollen på ettan är precis som özz Nujens senaste (och alla tidigare) vitsar: ett dåligt skämt. Peter "All in" Borough får en skrällgardering!

10. Sheffield W – Cardiff (1x)2
Sheffields inlånade anfallare Connor Wickham (avgjorde mot Leicester senast) har kallats tillbaka av Sunderland. Gary Madine eller Jermaine Johnson ersätter troligtvis. Hudson (Lagkapten) och Turner som vanligtvis agerar mittbackar i Cardiff är båda osäkra till spel så håll koll på startelvorna. Hög kapacitet hos serieledande Cardiff, men formen är långt ifrån bra så Sheffield kommer bli en tuff nöt att knäcka.

11. Wolverhampton – Bristol C 1
åNGEST. Nästjumbon Wolves mot jumbon Bristol C. Både på samma poäng med tre pinnar upp till säker mark. Endast en hemmaseger på de 14 senaste hemmamatcherna för Wolves som dock har spelat upp sig en aning på slutet. Senast föll man förvisso borta mot otroligt formstarkt Nottingham, men innan det vann borta mot Millwall, tog poäng mot Watford och föll knappt mot seriettan Cardiff. Det känns som om det är Wolves tur nu. Anfallaren Stead osäker till spel för Bristol C. Etta, men jag kommer att gardera om procenten fortsätter att stiga.

12. MK Dons – Tranmere 1(x2)
Vidriga lag att ha på kupongen! Inte riktigt i Slamp-Leeds-nivå, men bra jävla nära. Alla scenarier är troliga här och jag kan inte undvara något tecken. Knapp etta om du nu vill vara lite crazy och ta bort någon gardering…MEN GöR DET INTE! 🙂

13. Stevenage – Sheffield U 2
Det går tungt för Stevenage – på de 17 senaste matcherna har man 13 torsk och 4 vinster. Inga kryss! Man bedriver en ganska meningslös tillvaro i mitten av tabellen men med för många poängtapp så kan man snart dras in i bottenstriden (10 poäng från kvalstrecket nu). Sheffield United ligger tvåa i serien men det är tajt om placeringarna och man har bara tre poäng upp till ledande Doncaster som dock har en match mer spelad. Försvararen Charles avstängd för Stevenage efter rött kort senast. Gardera om råd.

Stryktipskupongen hittar du här.

Packa helrör och resorb så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Följ Sparka och Spring på Facebook för fler tips och annat kul

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.