Stryktipset, vecka 21, 26 maj 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 21, 26 maj 2012

Hej i värmen – här sitter jag och rinner bort framför datorn med Frej, glass, Slovenien, öl och spanska startelvor i huvudet. En jävla blandning helt enkelt! 🙂 Klurigt tips, men här kommer ivarjefall mina tankar och spelförslag. R-4-4-144 (12) den här veckan. Lycka till! /BB

1. Norge – England (x)2
• Roy Hodgson gör sin första match som tränare för England. Och helt lätt blir det inte mot Norge. Chelsea-kvartetten John Terry, Frank Lampard, Ashley Cole och Gary Cahill kommer inte vara utan får fira sin CL-vinst ett tag till. Rooney kommer inte till spel än heller utan ansluter till landslagstruppen på tisdag. Norge har bra lirare och kommer att ställa upp med ett starkt lag. Helgardering behöver inte vara fel.

2. Finland – Turkiet (1x)2
• Spelas i Salzburg. Svårbedömt. Turkiet har en stor trupp och väntas låta många lirare få chansen. Får alltid lite krysskänsla när Turkiet spelar. Finland spelar bra ibland och med lite flyt så tar mig snart till ett stort mästerskap. Helgardering.

3. Schweiz – Tyskland (x)2
• Spelare från Bayern München (CL-finalförlust nyligen) kommer troligtvis inte till spel för Tyskland. Ca 60% på tvåan tycker jag är för högt även fast man ska vara favorit. Schweiz är inte dåligt och jag tycker att man kan vara värda åtminstone en kryssgardering.

4. Spanien – Serbien 1
• Spelas i Sankt Gallen, Schweiz. Ingen från Barcelona eller Athletic Bilbao kommer att lira för Spanien då lagen möts i finalen av spanska cupen dagen innan. Bara det gör att jag sneglar lite på garderingarna, men samtidigt har Spanien 13 raka vänskapsmatcher när man agerat hemmalag där man vunnit samtliga. Och den troliga startelvan är ju inte direkt kattskit ändå. Lyxkryss eventuellt.

5. Jönköping – Brage 1(x)
• Efter en stark inledning av säsongen har Jönköping dalat i tabellen. Framförallt är det svagt försvarsspel som är anledningen – 14 insläppta mål på de fem senaste matcherna. Dock har man en vass offensiv, framförallt i ständigt giftige Hrgota. Etta, men den bör garderas. Fem raka matcher utan vinst för Brage. Derek Smylie avstängd i hemmalaget.

6. Trelleborg – Värnamo 1(x)
• Flera tunga skador i TFF och jag garderar ettan tidigt trots att Värnamo bara skrapat ihop två poäng hittills. Räcker med kryss kanske?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KJRJd5q55w4]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Öster – Varberg 1
• Åtta spelade matcher och 22 inspelade poäng för tabellettan Öster. Imponerande! Men man har haft flyt också med sena mål i matcherna och frågan är när det kommer något slags bakslag. Varberg har tagit poäng borta mot både Bajen och LSK så visst finns det potential.

8. Forward – Frej 1(x2)
• Forward har visserligen vunnit de tre hemmamatcher man spelat den här säsongen, men det har varit med uddamålet varje gång och dessutom mot riktigt svagt motstånd. Svårare när tabellettan Frej kommer på besök. Jag tar med alla tecken.

9. Grekland – Slovenien 1(x2)
• Spelas i Kufstein, Österrike. Expressens Eskil Hellberg trötta motivering till den här matchen: “Grekland är organiserat och vann mycket överraskande EM-guld 2004. Lurig match. Ta alla tecken.” Nästa gång jag tippar på Sverige ska jag köra något likande. “Sverige briljerade ju 1958 och tog oväntat VM-silver efter finalförlust mot Brasilien. Borde vinna. Etta.” 🙂 Men jag gillar Eskil och jag håller med honom. Helgardering.

10. Holland – Bulgarien 1
• Det ska inte vara något snack här – även fast Holland spelar med reserven på samtliga positioner så tror jag man tar Bulgarien. Holland har bara förlorat en vänskapsmatch hemma sedan 2006 – 21 vänskapsmatcher, 1 torsk, 6 kryss, 14 vinster.

11. Irland – Bosnien-H (1)x(2)
• Jag får kraftiga krysskurr i magen när jag tänker på den här matchen. Irland saknar hela sin ordinarie backlinje, då John O’Shea, Richard Dunne, Sean St Ledger och Kevin Foley är skadade. Detsamma gäller ordinarie målisen Shay Given. Man är även lite problem på mittfältet med skavanker på lirare. I Bosnien är det egentligen bara frågetecken kring vänsterbacken Sasa Papac som dras med skada. Irland har spelat fem raka vänskapsmatcher hemma utan att vinna. Helgardering, men är lite inne på att utelämna ettan.

12. Polen – Slovakien 1
• Spelas på Hypo Arena i Klagenfurt, Österrike. Polen ska tydligen lira med en ganska stark elva. Slovakien slog just Polen både i Polen och Slovakien i VM-kvalet 2008/2009. Andra tider nu även fast ett lyxkryss inte behöver vara fel.

13. Portugal – Makedonien 1
• De bästa lirarna är med i Portugals trupp och även fast man vilar någon av dem så bör man kunna ta Makedonien som dras med lite skadebekymmer.

Packa pesetas och pullover så ses vi på Arlanda på söndag!

Förresten: Jag har uppdaterat den andra bloggen – läs galna kontaktannonser här.

BERMUDABENNY

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.