Stryktipset, vecka 20, 19 maj 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 20, 19 maj 2012

Allt från CL-final till division 1 som gäller på veckans stryktipskupong som delas upp på både lördag och söndag. Ser fram emot öl, plankstek, München-seger på lördag och ÖSK-seger på söndag. 😉 Jag testar R-4-4-144 (12). Lycka till! /BB

1. B München – Chelsea 1
• Jag tror hårt på ettan här. Att finalen spelas i München är naturligtvis en stor faktor, men också att Chelsea har tunga avstängningar på Terry, Ivanovic, Meireles och Ramires. Alaba, Badstuber och Gustavo avstängda i München. Max lyxkryss.

2. Varberg – Trelleborg 1(x2)
• TFF har visserligen tre raka bortatorsk, men det har varit mot riktigt tufft motstånd: BP, Öster och Halmstad. Lättare nu mot Varberg som dock inte är oävet, även fast de två hemmasegrarna har kommit mot mediokra Falkenberg och Degerfors.

3. Värnamo – Ljungskile 2
• LSK är svårslaget som fan och frågan är om tabelljumbon Värnamo kan få någon poäng med sig. Viktige mittbacken Claesson avstängd i hemmalaget. Drar en rövare och spikar tvåan. Kenny Pavey hänger två för bortalaget? 🙂

4. Enköping – Akropolis 1
• Fem spelade matcher och fem förluster för ESK, men fyra av dessa har varit mot seriens topplag och nu blir det lite lättare. Akropolis imponerar ju inte speciellt med sina fyra inspelade poäng (noll på bortaplan), speciellt inte när man mött mycket enklare motstånd. Lite inne på att spika ettan, men krysset kanske ska följa med.

5. Sandviken – Dalkurd (x)2
• Hemmalaget får tillbaka sitt ordinarie mittbackspar som saknades senast i förlusten mot Vasalund. Ett plus såklart. Och man lär behöva en stark defensiv mot offensivt spelande och bortastarkt Dalkurd, som gjort mål i de 18 senaste bortamatcherna i division 1 och bara förlorat fyra av dessa.

6. Väsby – Forward 1(x2)
• Forward, där jag agerade blekfet mittback i mitten av 90-talet, ligger förvisso tre i tabellen efter fem omgångar men man har bara ställts mot lag på den nedre halvan. Väsby inledde starkt med tre raka segrar mot lättare motstånd, men har sedan åkt på två bortaförluster mot starka Frej och Sirius. Väsby sköter sig oftast bra på hemmaplan, men man har en del skador och offensiva bekymmer, så jag känner mig inte riktigt trygg med något annat än helgardering.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dTAAsCNK7RA&ob=av3e]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Norrby – Lund (x)2
• Fem raka segrar och 12-0 i målskillnad för Lund, så visst lockar tvåan, speciellt som Norrby bara tagit en pinne sedan premiärsegern mot Sylvia. Men snart kommer första poängförlusten för Lund. Lyxkryss eller mer behöver inte vara fel.

8. Skövde – Qviding 1(x2)
• Qviding spelar ganska rolig teknisk fotboll stundtals. Senast mot Gauthiod (1-0) var  mittfältaren Kamal Mostafa pigg och det är bara en tidsfråga innan han hänger sin första balja tror jag. Nu är det naturgräs som gäller i Skövde och det kan ställa till det för tekniska Qviding som är van vid konstgräset på Valhalla. Skövde är i ett bra stim med två segrar och en oavgjord på de tre senaste och liten fördel hemmalaget tycker jag det är.

9. AIK – Norrköping 1(x)
• AIK har Åhman-Persson avstängd och dras med en del skador i övrigt. Känns en aning uddlöst. Kommer antagligen att blåsas upp till för stor favorit mot Peking. Kryssgardering känns aldrig bortkastat när gnaget spelar, vare sig det är hemma eller borta. Norrköping kördes över borta mot Häcken (1-6), men skulle inte förvåna mig om man gnuggat försvarsspel ordentligt nu och täpper igen mot AIK.

10. Häcken – Djurgården 1
• Häcken spelar härligt offensiv fotboll och öser in mål. Djurgården kanske spelar ok fotboll i 30 minuter per match, men sen är det inte mycket att hurra för. Skulle möjligtvis kunna gneta till sig en pinne, men inte mer än så.

11. Mjällby – Gefle 1(x)
• Ok, Mjällby är just nu störst favorit på kupongen. 70% på ettan i skrivandets stund är ett skämt för mig. Gefle är inte bra just nu, men det här är allsvenskan och spikarna känns aldrig riktigt säkra, framförallt inte på lag som freakin Mjällby. Lyxkrysset ska minst med, men jag kommer antagligen att helgardera till slut – Gefle är desperat efter poäng.

12. Åtvidaberg – KFF 1(x2)
• Svårbedömt då båda lagen blandar och ger både spel- och resultatmässigt. ÅFF brukar vara bra hemma på konstgräset, men Kalmars omställningar kan vara giftiga. Inget av lagen övertygar inte och dagsformen kommer nog att avgöra.

13. Örebro – Syrianska 1
• Otroligt viktig match för ÖSK, som antagligen känner lite positiva vindar efter att ha fått med sig en pinne mot AIK på övertid senast. Tre poäng mot Syrianska så är man med igen – poängförlust och det ser riktigt mörkt ut. Man spelar stundtals riktigt bra fotboll och nu MÅSTE första segern komma. Touma avstängd i bortalaget – tungt avbräck.

Packa snowjoggers och jeansshorts så ses vi på Arlanda på måndag!

Förresten, ni missar väl inte min andra blogg? Tänkte väl det…

BERMUDABENNY

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.