Stryktipset, vecka 18, 5 maj 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 18, 5 maj 2012

Då så, här kommer mitt förslag inför stryktipset som alltså spelas både lördag och söndag. Trevlig match idag mellan Chelsea och Liverpool. Plankstek, bärs och FA-cupfinal blir inte fel! 🙂 Hursomhelst, R-4-4-144 (12) från min sida. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Liverpool 1(x2)
• FA-cup, final. Försvararna David Luiz och Gary Cahill saknas i Chelsea. Liverpool vilade Steven Gerrard, Luis Suarez, Jose Reina, Craig Bellamy och Daniel Agger mot Fulham i veckan – de är tillbaka nu inför den här matchen på Wembley.

2. Aston Villa – Tottenham (x)2
• Stephen Ireland kan eventuellt vara tillbaka i Villa efter skada. Osäkert om James Collins och Chris Herd får lira efter att ha bråkat på en nattklubb. Spurs har en del skador, men Scott Parker kan troligtvis vara tillbaka. Väldigt viktig match för båda lagen då Tottenham slåss för Champions League-plats och Villa för sin överlevnad. Spurs har bara en vinst på de åtta senaste bortamatcherna och det var senast mot Bolton, medan Villa inte vunnit över huvudtaget på åtta raka ligamatcher.

3. Bolton – West Bromwich 1 (2)
• Nigel Reo-Coker (målskytt senast) testas sent i hemmalaget som fortfarande ligger på nedflyttningsplats med två omgångar kvar, på samma poäng som QPR över strecket men med sämre målskillnad. Inga nya skador eller avstängningar för WBA som ligger säkert i mitten av tabellen. Bolton borde vara mer motiverat såklart, men WBA är lurigt.

4. Fulham – Sunderland 1
• En hel skador för Fula Skinkan, senast på listan är anfallaren Andy Johnson. I Sunderland är mittfältaren Craig Gardner tillbaka efter avstängning medan John O’Shea och Nicklas Bendtner testas sent efter att ha åkt på skador under träning i veckan. Viktiga Richardson och Sebastian Larsson borta resten av säsongen. Båda lagen i mitten av tabellen. Fulham svårslaget, framförallt hemma på Craven Cottage.

5. Manchester U – Swansea 1
• Visst 85% på ettan är ganska högt, men jag tror inte att Swansea orkar stå emot allt för länge mot ett hungrigt United. Welbeck spelar inte för Manchester. Inga större skadeproblem för bortalaget som kan mönstra en hyfsat intakt elva. Måstematch för United för att hänga med i titelkampen.

6. Newcastle – Manchester C (1x)2
• Och måstematch även för serieledande City som ställs mot en mycket skickligt Newcastle. Inga nya skador eller avstängningar i något av lagen och jag tror att det här kan bli ett riktigt underhållande möte. Newcastle har fortfarande chans på tredjeplatsen medan City slåss med United om seriesegern. På de fyra senaste gångerna som City kommit på besök så har man åkt hem med tre poäng tre gånger och kryssat en gång. Jag garderar upp ganska tidigt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dZBifpSZT1k]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. QPR – Stoke 1
• QPR får tillbaka Taarabt efter avstängning medan Diakite testas sent. I Stoke är tydligen andrakeepern Thomas Sorensen lovad att få stå de återstående två matcherna så han är i matchform inför EM. Lika uselt som QPR är borta just nu – lika bra är man hemma. Fyra raka hemmasegrar, mot riktigt bra motstånd dessutom. Grejar man femte raka hemmaseger? Man lär vara tvunget till det för att inte åka ur serien. I sista omgången möter man nämligen City borta, en nästintill omöjlig uppgift.

8. Wolverhampton – Everton (x)2
• I redan nedflyttningsklara Wolves testas försvararen Sebastien Bassong sent, annars är det inget nytt. En hel del skavanker i Everton så håll koll på startelvan imorgon. Hemmalaget har inget direkt att spela för, men senast hämtade man upp jätteunderläge mot Swansea till 4-4, så visst finns det fart i gubbarna. Everton slåss med lokalkonkurrenten Liverpool om att sluta på bäst position i ligan. Helgardering behöver inte vara fel.

9. GIF Sundsvall – Helsingborg (x)2
• Giffarna imponerar och kommer att sköta sig bra på hemmaplan tror jag. Helsingborg håller klass men har haft svårt att få med sig alla tre poängen från matcherna, samtidigt som man är väldigt svårslaget.

10. Norrköping – Syrianska 1
• Andreas Johansson tillbaka i hemmalaget som blåsts upp till gigantisk favorit. Syrianska är ju inget vidare gäng och visst borde det bli hemmaseger. Men till 70%? Nja, kanske ändå, Syrianska är ett fruktansvärt uselt bortalag.

11. Malmö FF – Åtvidaberg 1
• Fyra raka torsk för ÅFF inför den här minst sagt tuffa uppgiften. MFF har 13 raka allsvenska hemmamatcher utan förlust, var av nio har slutat med vinst. Etta, men lyxkryssa om ni känner er kaxiga.

12. Degerfors – Brage 1(x2)
• Fyra spelade matcher för Degerfors, och fyra förluster. En minst sagt tuff säsongsinledning och nu är det dags att börja plocka lite pinnar, och varför inte mot Brage som man vanligtvis trivs mot? Men det känns långt ifrån säkert.

13. Ljungskile – Brommapojkarna 1(x2)
• BP håller ganska hög klass och borde kunna åka hem med en poäng eller tre om allting klaffar. Men LSK är inget dålig gäng det heller och det känns verkligen som det här kan sluta hursomhelst. Och då helgarderar ivarjefall jag.

Packa sydväst och plommonstop så ses vi på Arlanda på måndag!

BERMUDABENNY

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.