Stryktipset, vecka 16, 21 april 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 16, 21 april 2012

Hej! Inte helt lätt kupong den här veckan direkt – extra klurigt när serierna börjar gå mot sitt slut. R-0-7-16 (12) + två halv- och en helgardering från min sida. 192 kronor. Lycka till! /BB

1. Aston Villa – Sunderland 1(x2) M
• Skador i båda lagen men framförallt hos Villa som har det kämpigt just nu –  en seger på de elva senaste matcherna. Sunderland är inte mycket bättre med en seger på de åtta senaste. Villa är bara sex poäng från nedflyttning. Sunderland kan sprattla till ibland.

2. Blackburn – Norwich 1(x)
• Grant Hanley saknas i Blackburn-försvaret då han är skadad, annars är det inget nytt för Rovers som slåss i botten av tabellen. Norwich får troligtvis tillbaka James Vaughan i truppen, men mittbacken Zak Whitbread är fortfarande tveksam till spel. Fem raka torsk för Blackburn i ligan och nu måste man skärpa till sig om det ska bli något spel i Premier League nästa säsong.

3. Bolton – Swansea 1(x)
• Troligtvis inga förändringar i nedflyttningshotade Boltons trupp (dock två matcher mindre spelade), medan Swansea som säkrat kontraktet eventuellt kan göra lite förändringar. Tränaren Brendan Rodgers har sagt att han kommer att låta många lirare få spela de sista fyra matcherna. Ingen vidare form hos Swansea och Bolton borde ha bra chans på poäng.

4. Fulham – Wigan 1
• Rodallega och Maloney kan vara tillbaka i Wigan, men frågan är om man vågar ändra på någonting nu när man spelar så fantastiskt bra – fyra segrar på de fem senaste matcherna, och inte mot vilka skitgäng som helst: Liverpool, Stoke, United och Arsenal. Otroligt starkt och otroligt viktiga poäng för Wigan som nu är fem poäng from nedflyttning. Möjligt att det kommer en reaktion nu mot Fulham som har en hyfsat intakt trupp. Ruiz är borta troligtvis. Liten chansning, men gardera upp om ni har råd.

5. Newcastle – Stoke 1(x) M
• Otroligt bra form hos Newcastle som har fem raka segrar i ligan. Man kan få tillbaka några lirare efter skada men frågan är om man vågar ändra på allt för mycket med tanke på formen. I Stoke är försvararen Andy Wilkinson redo för spel igen medan mittfältaren Pennant testas sent. Även Stoke sköter sig bra just nu – 3 kryss + 1 vinst + 1 torsk på de fem senaste, men då har man mött lite vassare motstånd än hemmalaget – kryss borta mot Spurs och hemma mot City vittnar om kvalitet. Över 70% på ettan är högt även fast Newcastle bör vara sjukt motiverat då man slåss om kvalplatsen till Champions League.

6. Brighton – Birmingham (x)2
• Osäkert om Brightons kapten Gordon Greer kan spela, då han dras med en skada, detsamma gäller hans backkollega Marcos Painter. Brighton lär inte riskera förvärra någonting då man nu inte har någon chans på kvalplats i år med två matcher kvar att spela. Birmingham däremot behöver bara en poäng till för att definitivt vara klart för kvalet till Premier League, men har ingen chans på direktavancemang. Man har en del skador, men samtidigt en bred trupp och borde kunna ha en bra chans på minst en pinne.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=T7H9xEesilU&feature=g-vrec&context=G2f3acd5RVAAAAAAAAAw]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Bristol C – Barnsley 1
• Anfallaren Brett Pitman fortsatt avstängd i Bristol C som fortfarande kan åka ur Championship. Man ligger strax över nedflyttningsstrecket på 45 poäng, fem poäng ner till Coventry och Pompey. Fördel Bristol C såklart i striden om fortsatt kontrakt, speciellt nu när man är relativt formstarkt – sex raka utan torsk, men fyra av dessa matcher har slutat oavgjort. Barnsley har på något mirakulöst sätt säkrat kontraktet, för rent spelmässigt borde man spela i League 2 i min mening – en poäng på de nio senaste bortamatcherna. Jag tror Bristol tar chansen och säkrar kontraktet med en vinst.

8. Hull – Nottingham 1 (2)
• Hemmalaget har en minimal chans på att nå kvalplats. Dels måste man vinna sina två återstående matcher med en jävla massa mål, men så måste samtidigt antingen Cardiff eller Blackpool förlora sina återstående matcher. Så möjligheten kanske finns där någonstans – men det går inte att lira det vanliga 0-0-spelet. Full fart framåt som gäller och det kan straffa sig mot Nottingham som har tre segrar på de fem senaste bortamatcherna. Mittfältaren Tom Cairney missar troligtvis för Hull medan Forest är intakt. Nottingham säkrade precis kontraktet. Hur är det med motivationen?

9. Coventry – Doncaster 1(x) M
• Om nedflyttningskandidaten Coventry ska ha någon som helst fortsatt chans på spel i Championship nästa säsong så måste man vinna de två återstående matcher mot Doncaster och Southampton. Men även om man gör det så måste även Bristol C över strecket ta max en poäng på sina två matcher. Coventry har bättre målskillnad än Bristol. Så full fart framåt för Coventry mot Doncaster…men skulle man få reda på att Bristol kör över Barnsley så vet man ju inte riktigt vad som händer. Vissa skadeproblem hos hemmalaget, men inte värre än hos redan nedflyttningsklara Doncaster som har mängder med skador. Hög procent på ettan.

10. Ipswich – Millwall 1(x)
• Inga nya skador eller avstängningar i Ipswich medan Millwall hoppas att lagets bäste målskytt Darius Henderson kommer tillbaka efter skada. Båda lagen ligger mitt i tabellen utan möjlighet till varken upp- eller nedflyttning. Bara en förlust på de tio senaste hemmamatcherna för Ipswich, men Millwalls bortaspel imponerar – sex segrar, två kryss och bara en förlust på de nio senaste bortamatcherna. Jag rekommenderar helgardering, men väljer till slut bort tvåan.

11. Peterborough – Watford 1 (2)
• Småskadade försvararen Gaby Zakuani i Peterborough kommer troligtvis stå över nu när kontraktet är säkrat. Vänsterbacken Tommy Rowe är osäkert till spel då han bröt näsan förra helgen. Watford får tillbaka duktiga försvararen Adrian Mariappa efter avstängning och nu har man en nästintill helt skadefri trupp. Båda lagen i ingenmansland i tabellen. Elva raka hemmamatcher för Peterborough utan att spela oavgjort – fortsätter den trenden?

12. Portsmouth – Derby 1
• Pompeys anfallare Chris Maguire  får inte lira då han är lånad från just Derby. Som jag nämnt tidigare så ligger Portsmouth jävligt pissigt till och MÅSTE vinna de två matcher som är kvar för att ha en liten minichans till att hålla sig kvar. Man får eventuellt tillbaka yttern Etuhu till den här matchen. I Derby som bara har ära och finare tabellplacering att lira för testas Jamie Ward, Tom Naylor och Ben Davies sent.

13. Kalmar FF – Gefle 1(x)
• Räknar inte med att Gefle helt byter skepnad och börjar spela samba-fotboll. KFF är lite skadedrabbat och imponerar inte just nu, men man är oftast starkt hemma och borde få med sig en pinne. Nästan 70% på ettan är dock för högt för mig.

Packa parkas och stövlar så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.