Stryktipset, vecka 15, 14 april 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 15, 14 april 2012

Nämen tjenare gänget! Här kommer mina tankar om veckans stryktips som är riktigt svårtippat. Så på med kaffekokaren, vässa pennorna och lägg pannan i djupa veck, för det här kommer att ta ett tag att få ordning på! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 spänn. Lycka till! /BB

1. Sunderland – Wolverhampton 1
• Upplagt för hemmaseger här. Sunderland kan få tillbaka Bendtner, O’Shea och Campbell till den här matchen. Krislaget Wolves får klara sig utan avstängde Sebastien Bassong. Sju raka ligatorsk nu för tabelljumbon Wolverhampton som ser ut att få lira i Championship nästa säsong. Full fart framåt gäller hursomhelst – något annat än trepoängare funkar inte. Man är ett visserligen såll, men har åtminstone gjort mål i åtta av de nio senaste bortamatcherna. 75% på ettan just nu är högt. Självklart är Sunderland favorit, men har ni råd så varför inte skrällgardera lite?

2. Swansea – Blackburn 1(x2)
• Inget nytt i skade- eller avstängningsväg för Swansea men 0-3-torsken i veckan mot QPR gör antagligen att man ändrar i startelvan. Rovers får tillbaka Anthony Modeste efter avstängning, med det är frågetecken för försvararna Orr och Olsson som dras med skavanker. Efter tidigare bra lir har nu Swansea fyra raka torsk i ligan och bara gjort ett mål framåt. Något sådant gäng tänker jag inte förlita mig på, speciellt inte när man streckas till över 50% och möter ett gäng som slagit United borta och som slåss för sin överlevnad i serien.

3. West Bromwich – QPR 1
• WBA föll med 0-4 mot City i veckan, men man roterade ordentligt i truppen och nu väntas Brunt, Ridgewell, Fortune och Odemwingie vara tillbaka. Derry och Cisse avstängda för QPR som brukar ha det svårt på bortaplan. Man ligger knögligt till i tabellen och kommer inte att lägga sig lätt. Utgångsetta, men det skulle vara trevligt att få med en skrälltvåa på något av de större systemen.

4. Derby – Middlesbrough 1(x)
• Inga nya skador eller avstängningar i något av lagen, men i Boro är försvararen Joe Bennett fortsatt avstängd. Emnes och Haroun testas sent men vilas troligtvis. Båda lagen slåss om kvalplatserna till Premier League och båda lagen blandar och ger. Fem raka bortamatcher för Boro utan vinst (tre kryss) men då har man mött riktigt bra motstånd också. Väljer bort tvåan men helgardera om råd.

5. Doncaster – Portsmouth (x)2
• Frederic Piquionne, El-Hadji Diouf och Brian Stock testas sent i ett redan svårt skadedrabbat Doncaster när man ställs mot Pompey i ett riktigt ångestladdat bottenmöte – Doncaster sist och Portsmouth näst sist. Även Pompey har lirare på skadelistan – David Norris och Etuhu åkte på något slags virus i veckan och är osäkra till spel. Seger som gäller. För båda lagen. Med lite vilja plockar jag bort ettan…

6. Millwall – Leicester (1x)2
• Henderson på väg tillbaka i Millwall, men samtidigt har man klarat sig bra utan honom på slutet så frågan är om han inte får starta på bänken isåfall. Även Leicester går hyfsat bra nu men man är ju inte världens stabilaste gäng direkt (mutter). Neil Danns är tillbaka efter avstängning, men han tillsammans med Lee Peltier och Paul Gallagher testas sent då samtliga dras med skador. Millwall i ingenmansland på säker mark medan Leicester har en chans på playoff.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Nottingham – Blackpool (x)2
• Viktige Garath McCleary avstängd för Nottingham medan mittfältskollegan Guy Moussi testas sent. I Blackpool är Keith Southern avstängd. Osäkert om Kevin Philips kan lira. Forest är på hyfsad säker mark men behöver några poäng till för att kunna andas ut. Blackpool är på en fin femteplats. Jag tror lite på bortaseger här. 1-1 hemma mot Barnsley senast för Blackpool, men då ska man komma ihåg att man spelade med en man mindre i 70 minuter och innan den matchen spöade man både Watford och Southampton.

8. West Ham – Brighton 1(x) M
• Försvararna McCartney och O’Brien testas sent i Västra Skinkan som blivit skyhöga favoriter hemma mot Brighton. Över 70% på ett gäng som inte vunnit hemma på SJU matcher. Glöm det! Brighton får tillbaka Liam Bridcutt efter avstängning. Noone och Mattock testas sent. Annars är det inga större skadeproblem i Brighton som ligger sjua i en grymt tät fajt om kvalplatserna.

9. Barnsley – Cardiff (x)2 M
• Hemmalaget har haft väldiga skadeproblem. Några spelare är på väg tillbaka, men frågan är hur det är med matchtempot. Barnsley håller ingen vidare klass för tillfället och jag tror att man kommer att få det väldigt tufft mot Cardiff, precis som man oftast får hemma mot topplagen. Conway borta för Cardiff, medan det är mer osäkert om anfallarna Rudy Gested och/eller Joe Mason kommer att vara med i truppen pga skador. Funderar på att spika tvåan, men en kryssgardering kan eventuellt behövas.

10. Burnley – Coventry 1
• Rodriguez och Paterson missar antagligen igen för Burnley som kommit ur sin djupa svacka och har tre segrar på de fyra senaste matcherna. Fortsätter det mot Coventry? Jag tycker att ettan känns ok hursomhelst. Coventry må ha kniven mot strupen, men samtidigt är man serien sämsta bortalag. Dessutom testas SEX spelare sent i Coventry. Jag spikar ettan.

11. Crystal P – Ipswich 2
• Hemmalaget har det jobbigt nu, mycket på grund av stora skadebekymmer och orutinerade lirare från ungdomsleden har kallats upp och det har kostat – en inspelad poäng på de fem senaste matcherna. Bara fyra hemmaförluster för Crystal P den här säsongen – men då har de två senaste slutat i stryk. Bra chans för Ipswich att åka hem med alla tre poängen tror jag. Ipswich vilade en hel drös med lirare i veckans match mot Leicester och kommer att friska ben på planen. Kul spiktvåa.

12. Leeds – Peterborough 1(x2)
• Mittfältaren Adam Clayton tillbaka efter avstängning i Leeds som nu har fyra förluster på de fem senaste matcherna. Kan bli rotation i truppen. Försvararen Zac Thompson och mittfältaren Michael Brown är avstängda. Emile Sinclair och Tyrone Barnett testas sent hos bortaplaget. Ni vet vad jag känner för Leeds och 66% på ettan finns inte på kartan för mig! Helst helgardering.

13. Watford – Hull 1(x) M
• Inga nya skador eller avstängningar i Watford som bl a har duktige Mariappa på skadelistan sedan tidigare. I Hull är försvaren Liam Rosenior tillbaka efter skada men anfallaren Aaron Mclean är skadad. Watford gör det oftast bra hemma och jag tror att man har en bra chans att vinna mot Hull vars bortaform är blek – tre raka torsk och bara en seger på de sju senaste bortamatcherna. Utgångsettan känns given, men ta med ett kryss om ni har råd.

Packa jeansshorts och brylkräm så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.